termín za 9 dní

01.07.2011

Ahojky tety,

tak se Vám jdu trošku vypsat protože jsem fakt vážně zmatená. Dnes manžel že jede do Jičína a že pojedu taky a zaregistruju se v porodnici tak jsem jela a v autě říkám že na to asi prdím že se mi tam nechce ale manžel mě donutil. Tak jsem tam přišla porodnice opravdu krásná nově dělaný celý areál porodnice ve třetím patře tak sem nechtěla jet výtahem takže jsem vyklusala schody. Na registraci byla velmi milá a ochotná sestřička takže celkový dojem úžasný ;) ale při registraci zjistila že mi Dr. špatně vypočítal termín porodu že jak vypočítal on 17.7. že to tak není a že mám termín 10.7. podle UZ takže mu to mám v poradně hned nahlásit aby to přepočítal protože by mě nechal do 17.7. a pak ještě týden přenášet takže bych přenášela o 14 dní. Tak jsem z toho zmatená že berou v potaz hlavně termín podle UZ ze 13¨. týdne jako určitě jim věřím daleko více je to pordnice a navíc Dr mi furt říkal že je malý větší a že bude dřív. Takže pokud mě řekne že to udělali v porodnici špatně tak jim asi zavolám co teda mám dělat a jestli se teda malý nenarodí do toho 10.7. jestli mám teda 17.7 příjem do porodnice jak mi říkali. Tak jsem dnes dost naštvaná a vynervovaná protože fakt teda nevím co. Ale ta sestřička to přepočítávala několikrát aby se opravdu ujistila takže máme 9 dní do termínu. Jinak cítím takový divný pocit v bříšku a bolí mě kříž ale jinak jsem v pohodě ještě pomáhám furt manželovi na baráčku co opravujeme na prodej. Doma vše zvládám taky v pohodě a ještě brousím terária. Takže akční jsem dost. jen mi praskla kůže na bříšku ale co se dá dělat. Tak uvidíme jestli se ten náš uličníček vyklube brzo ven. Už bych ho ráda měla u sebe. :h: tak se omlouvám za story ale musela jsem Vám to vypsat abych zjistila co si o tom myslíte vy a jestli s tím nemáte nějaké zkušenosti. A podle čeho Vám Dr. stanovuje termín porodu? podle poslední MS nebo podle UZ ze 12. týdne.
Děkuji moc. Pac a pusu Hela a Michaelek.

ahoj heli wauuuuu to jsou zmatky to je děsnyyyy :() fkt ziram...... tak teda uz jen proto ze te strasi ze bude vetsi tak doufam ze pujde driv :) ( stejne tak doufam i u mě )
Jinak ja mam 2 terminy dle ut a to 14.7 a a pak dle PM 19.7 ale spis se drží toho prvního termínu.-..tak nevim :(((( Lůca

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ahojky berušky, moc děkuji jojo uvidíme určitě se budu řídit porodnicí ;) určitě dám zprávičku a fotečky dodám až se pak vrátíme z porodnice.

Ahoj zlati, my uz jsme to dnes spolu probraly..je fajn, ze na to prisli vcas..a vse bude jiste i u Tveho Dr v poho...a pokud neco zanedba, tak priste sup od nej pryc :one: :n: drz se a jsem zvedava..ktera z nas bude driv :s: :P

In reply to by Marsseilka

taky jsem zvědavá který bude rychlejší ale tak mi máme ještě 9 dní a pak týden přenášku tak uvidíme ale snad to do 10. stihne. Třeba zapůsobí maliník. :) no jo hlavně že se na to přišlo včas a vše bude dobré. A dokonce vidíš říkala jsem si kéž by byl malý dřív když je pak ta oslava a on bude to už určitě budeme i doma s porodky tak se na té oslavě rovnou zapije prý i maličký.

In reply to by Hellen123

No parada...to by bylo, aby ten hacek byl to jedine, co by do planu nezapadlo, aby vse klaplo k dokonalosti... :one: :h: takze uvidite..ja si myslim, ze to urco dopadne nejlip, jak je to jen mozne :one: ;) a svatbu zavidim...kazdy kolem me porad nekam jezdi na svatby a ja nic :n: :r: nikde nikdo v okoli, kdo by se chtel vdavat/zenit :r: :s:

In reply to by Marsseilka

no uvidíme, s tou svatbou se těším ale jdeme se podívat jen na obřádek ale uvidím v jaké budu formě tak je možné že tam dojdeme s Járou pěšky s kočárkem je to asi dva kilometry od našeho baráku. Jen mám strach aby tam malý nezpustil svůj hlásek :D

In reply to by Hellen123

To vsecko do te doby vypozorujes...a budes vedet, co a jak se bude hodit a jak to asi bude probihat..jak, s malym ohledne plakani, tak s cestou..bud tam sjedete nebo se projedete kocarkem, bodejt...to vse ukaze cas...je to jeste precijen daleko :one: :c: ale zavidim...fakt bych jela, klido jen na obrad..miluju svatby...kez by zase chtel nekdo nekde zahrat a zazpivat..abych se mela moznost juknout na nevestu :c: :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ahojky Barunko,

no jak jsme psaly s holkama níže budu se řídit podle porodnice. Radši dřív než dýl :) zmateně jsi to nenapsala vše jsem pochopila v pohodě a to mi malý stojí na vedení jak mi teď říká manžel. ;) No právě z toho přenášení jsem měla strach. aby se pak něco nestalo.
děkuji

:h: Ahoj :h:,
to je docela rachot, když se termín takhle přiblíží :w: ..vlastně pomalu za týden :w: No mimi se stejně samo rozhodne, uvidíš co Ti řekne Dr..Mně teda podle poslední menstruace vyšel termín na 26.7.,a pak mi to podle utz upravoval dr. na 19.7. a i tak je malej nějakej větší (opět podle utz), tak nevim :? No každopádně se drž a žádsné nervíky :€s€: Pa :k:

Ahoj, pokud se nemýlím (a ptala jsem se na to :///: ), tak se počítá podle poslední MS, POKUD se ti neliší výrazně termín podle UTZ v tom 13 tt. Ten je prý pro určení stěžejní. Pokud se liší ten UTZ a termín podle poslední MS o pár dní, jede se podle poslední MS. Pokud je tam rozdíl více dnů, týden a tak, tak se jede podle toho UTZ. Raději si to pohlídej. Já přenášela 2 dny podle termínu poslední MS a doktoři mi pak řekli, že jsem přenášela asi 14 dní, že malá už neměla ani mázek, byla strašně vysušená. ale věř porodnici!!! Hodně štěstí!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jo jsem to já a právě jdu žehlit Josefínce miliony plen :00: A děkuji za kompliment!
Hele, fakt věř porodnici a raději chtěj rodit dřív než později. já měla zkalenou plodovou vodu a mám pocit, že jsem rodila jen proto, protože mi prostě došla trpělivost a dost jsme vyháněli. Do teď za to děkuju! Ta představa, že mě nechaj přenášet ještě 10 dni :€z€: Tak to pěkně zmákni a pamatuj, JE TO BRNKAČKA :metal:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jooo, my původně taky chtěli Josefu, ale nakonec jsem prostě celou dobu rodila Josefinku :€Ss€: . Joo a to jsem vlastně víc chtěla Toničku. Ale kontrakce udělaly svoje :€):

In reply to by Hellen123

Bolelo to, pamatuju si, že jsem říkala, že to dítě bude jedináček :€Ss€: , ale pak jsem se zase smála a vtipkovala a ptala se PA, jestli si můžu dát alespoň jednu sušenku :€Ss€: Rodila jsem 12 hodin, než mě kuchli. A víš co, na každé kontrakci je prostě fajn to, že má každá konec. To není jako když tě dva dny hnusně bolej zuby. Prostě silná bolest, která za chvíli odejde. Já se celou dobu během každé soustředila na dýchání a na jedno místo na břiše, to mi pomáhalo. Když mi dávali epidurál pro urychlení, vím, že jsem si říkala, že bych to dala i bez něj (ale na druhou stranu, proč se trápit :€): ). jinak epidurál moc doporučuji!!! Já po nem spala a kontrakce sledovala jen na monitoru :one:

In reply to by Kvetinka 2011

když já právě epidurál nechci :D navíc mám problémy s páteří tak si myslím že by bylo lepší radši bez něj. Ale tak uvidíme když řeknou že by byl lepší tak to nechám na nich. A jak ti bylo po císaři já si to nedokážu představit? Doufám teda že mi nehrozí. No jsem na to zvědavá jak to bude probíhat.

In reply to by Hellen123

S tím epidurálem to nech otevřené, jak říkám, myslím si, že bych to zvládla i bez něj, ale mně měl pomoci a pak jsem si říkala, noo, proč se trápit :///: Já jsem se porodu fakt bála a řeknu ti, když jsem rodila, pořád mi nedocházelo, že je to jako už ono. Jsem si to asi představovala, jak někde řvu v louži krve a umírám :€): Prostě jsem ležela ve vaně, chvilkama rvala madla ze zdi, ale co, to bych rvala i při vrtání zubu. Furt jsem si v hlavě opakovala otřepano frázi "pohodová rodička, pohodový porod", no sice mi to bylo k h... , ale co :€): . S císařem jsem ABSOLUTNĚ NEPOČÍTALA, ani jednou mě nenapadlo, že bych měla rodit takto. Vubec. Byl to šok. Druhý den mi bylo mizerně, jak kdyby mě někdo zmlátil, jizva mě štveˇpořád, ale co naděláme. Nebyl čas se ale litovat, musela jsem nějak spustit laktaci a moc to nešlo (po císaři to trvá déle a já ještě brala antibiotika). A tak jsem si zase opakovala další frázi :mozek řídí mlíčko a pila jsem jak duha, to mě nutilo vstávat z postele kvůli wc, což byl nadlidský výkon, ale celkově jsem urychlila právě pohybem rekonvalescenci, Takže jsem šla 4. den domů :\x: Takže by to šlo asi shrnout trošku s nadsázkou "jaký si to uděláš, takový to máš" :one:

In reply to by Kvetinka 2011

no tak to je teda mazec 4. den jít domů to byl nadlidský výkon. Taky si říkám že asi jaký si to uděláš takové to máš. No jo když řeknou že to pomůže tak ať mě ho dají ale vyžadovat ho sama od sebe nebudu nechám to vše plně na nich já budu rodit poprvé takže vím velký kulový tak když mi řeknou ať chodím po hlavě a odstrkuju se ušima tak budu ;) doufám že půjdu brzo domů nemocnice nesnáším i když tam budu s tím svým drobečkem ale doma je doma. Taky mi bylo řečeno že při císaři se snažit co nejvíce vztávat a chodit a u nástřihu co nejrychleji sedat aby byla rychlá rekonvalescence :one: tak uvidím.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to víš že to zvládneme :one: já teda neznám co to je když bolí zuby nikdy jsem to nezažila, ale zažila jsem operaci kolene a čištění horních očních víček a to byl mazec a při tom mi Dr říkali že je zvláštní že jsem první člověk který se jim tam přitom směje ale většinou to tak mám abych se nesoustředila na tu bolest tak se začnu smát a tím se to lépe zvládá tak jsem zvědavá jak to budu mít u porodu jestli se budu smát bolestí jako to dělám tak na mě budou asi koukat dost divně. Ale mi to dáme a hlavní jak píšeš s každou kontrakcí budu blíže Michaelkovi a každou kontrakcí se budu blížit k jeho pochování a hlavně už budu vidět jak vypadá. A na to budu myslet celou dobu. ;) To dáme nejsme másla ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No to by byl góól s tím volem :D to jsi mě pobavila. Sprchoval tě Dr. já myslela že než se jde přímo rodit tak tam je jen PA? No zas víš co když si tykáte tak mu můžeš vynadat spíš líp se říká ty vole než vy vole :D no tak to bude sranda až se budeme smát. No a s tím co ti druhý den řekl to je mazec ale stejně si byla ráda že jsi to dala bez císaře viď? ;) To víš že jo císař je zásah do těla ale zas záleží jak to ženská pojme. Květinka výše píše že šla 4. den domů. Teta plašila a dlouho trvala rekonvalescence. No jsem zvědavá až pak budu číst ty naše popisy porodů ;) asi si budu muset vzít na sál tužku a papír a znamenat si to aby si to pamatovala jestli jsem jim něco říkala nebo ne. ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak snad jo snad tam se mnou bude aspoň PA, no taky si nedovedu představit jak to tu Jára sám všechno zvládne. Je tu práce jak na kostele

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no jo tatík k porodu nechce tak je fakt že asi přímo u porodu bych chtěla být sama ale v té době otevírací bych ho tam ráda měla ale nechce nechce tak se nedá nic dělat přemlouvat ho nebudu. Třeba se ještě umoudří až mě poveze. No teď už moc nechce abych jezdila s ním pracovat a něco dělala furt mě nutí si jít lehnout tak se docela nudím a byla bych ráda kdyby malý už byl venku a nějaký ten kolotoč byl :D člověk má vše hotový a pak tvrdne jak Y. Venku furt prší tak se ven nedá. Ale uvidíme. Ty jsi kojila do 1 a půl? No já uvidím jestli bude malý po mě tak mám s kojením smůlu já jsem mateřské mléko odmítala takže jsem byla na sunaru od malička.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

manžel nechce k porodu že některé chlapy pak přestanou mít o tu ženu zájem tak má strach že by to na něm nechalo negativní známky je to na tohle cíťa a myslím že kdyby viděl že trpím tak by ho to složilo to už jsem zažila kolikrát. No uvidíme fakt to nechám na něm protože přemlouvat ho to nemá cenu. No s tím kojením se vystresovat nenechám neboj ;) a když nebude chtít tak hold nebude chtít prsa půjdou tatínkovi a malému půjde hold láhev se sunarem ;) co se dá dělat já na sunaru taky vyrostla a do dnes jsem neměla v životě antibiotika.

In reply to by Hellen123

Ahoj -přesně jak píšeš, tak to bude hold dražší a budete na sunaru, ale zase může hlídat téměř kdokoliv ;)
Taky jsem zvědavá, já u syna málo jedla-nepila jsem a měla jsem nervy, takže nic moc, ale kojila jsem alespoň 6 měsíců.No vlastně jsem se snažila pak na noc do něj dát kaši nebo sunar či co to bylo, abych spala aspoň 2h denně v kuse :€h:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

;) též mi synáček nikde nespal, nikdo mi ho ani nehlídal, a byly pak i horory při loučení ve školce ráno.Synovi je teď už 11r. a přespí sám jedině u mé máti, ale jinak nechce nikam-tábor-kamarádi.....
Takovej náš malej závisláček :€):

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj, bohužel u nás se to řešilo odkladem do školy a psychologem :-( protože ráno mi dokonce v šatně zvracel, jak tam nechtěl.Teď už chodil do 4.třídyZŠ a každé ráno ho bolí břicho když má jít do školy a večer když ulehá, tak to je taky na dlouhé lokte :-(
On nechce ani na Příměstský tábor, ani na hřiště, jo na plavání chodí!!! To už se i těší na Září!!! :one:
Ve třídě by nejraději seděl sám, že ho děti ruší, no nečekala jsem to. :00:

Ahojky,tak to máš docela zmatek teď viď? Mě napsala DR do kartičky termín jak podle MS tak podle UTZ ale liší se mi to jen o 4dny.Tak nevím jak to máš ty.Ale pokud to sestřička v porodnici několikrát přepočítávala,tak bych jí fakt věřila.Protože u mě byl několikrát problém v týdnech....jednou jsem byla (podle MS teď myslím) 16+5 a pak najednou,že to špatně spočítala tak jsem byla 16+3 a ne 16+5 sice jsou to jen 2 dny,ale snažím se ti jen naznačit,že DR v tom může mít zmatek.Asi bych raději věřila sestřičce z porodnice...Ono je lepší rodit dříve,než 14 dní přenášet.Tak se hlavně drž a opatruj se...a pak koukej přidat fotečky toho vašeho drobečka...a přeji ti ať máš pohodový porod :-) držím pěstičky :-)

In reply to by Nika_Moni

ahojky moc děkuji taky si myslím že bych měla spíš věřit sestřičce v porodnici. Já mám podle UZ termín podle porodnice 10.7. a podle MS mi Dr. vypočítal až 26.7 a podle UZ 17.7. tak tomu nerozumím ale taky si myslím že bude lepší radši dříve než přenášet děkuji :one:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jojo přesně tak budu důvěřovat porodnici. No pokud udělal první výpočet špatně tak by se to lišilo o 16 dní. No prostě termín máme 10.7. a je to :) Přeci jen porodnice je porodnice. Tak moc děkuji.

ahoj, mě to teda vyšlo podle poslední menstruace i podle toho UTZ- pouze o den později...jinak to vyšlo na termín....ale uvidíme kdy se bude chtít vyklubat... :-) ale je to "divné" že by se měli o tolik splést...

In reply to by zuzka-k

no me podle MS vypočítal až 26.7. ale říkali že se mám držet podle UZ 17.7. ale v porodnici sestřička vypočítala 10.7. no spíš se budu řídit porodnicí přeci jenom tam se ty děti rodí tak asi vědí víc. No doufám že se do 10.7. narodí a nebude se to řešit nějak. V pondělí kdyžtak zavolám do porodnice ať řeknou co a jak.

In reply to by Hellen123

Ahoj ;-)
No je to zvláštní, že o tolik, ale sousedka rodila v 38tt a připisuji to k tomu, že neměla pravidelnou menzes.Já chodila do nemocnice na ultrazvuk, kdy tam bude vajíčko, takže to vím přesně a mělo by to být 10.7. podle mne protože jsem špinila první den a druhý den jsem začala normálně menzes (4.10.), ale Mudr. zapsal 11.7. a nic neměnil ani podle ultrazvuku, takže mám napsaný jen jeden termín a to podle MS .Na další měření jdu do porodnice ve čtvrtek, tak jsem taky zvědavá.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tééda holky nestrašte ;) no uvidíme všem nám přeju rychlý a co nejméně bolestivý porod.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

já si vůbec nepřipouštím nějaké komplikace a žiju s tím že to bude ok :) Porody čtu už dlouho ale nějak mě to neděsí stejně jsem převážně dobré. No určitě se v pondělí ozvu co mi řekli a podle toho co mi řekne zavolám do porodky a řeknu jim co a jak a budu se řídit jimi ;) Neboj my to zvládneme levou zadní

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka