Fobie z Pavouku

30.06.2011

Ahoj holky mám takový hloupý dotaz a vím,že to sem asi nepatří mám už od malička fobii z pavouků:-(
dnes sem se pustila do uklízení skříně a pavouk tam bohužél je strašně se ho bojim:-(tak sem se chtěla zeptat myslíte že když ho postříkám vonavkou že chcípne?zkusila sem jednou pavouka vyluxovat ale za pár dní z luxu vylezl prosím poradte jak ho zabít a nemuset se ho dotknout děkuju moc:-)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Juu,ja mela uplne stejny problem a mam!!DOma je nesnesu a silim :DD ale venku po ranu na vychazce je zase honim kuli foceni :DD ale jinka mam to same..ja se ho bojim i vyluxovat,aby nevylezl hihi.Ale venku se jich nebojim a davam si je tam a onam ;DDD

hele je to morbidní, ale já je dřív místo voňavky cákala lakem na vlasy, přišlo mi to účinnější než voňavka.
Nojo, fobii na tyhle potvory mám takyy...teď jsem už několik dní slaměná a čeho se bojím je, aby se třeba v kuchyni neobjevil pavouk...to nevim, co by děti jedly :s:

uplne te chapu dokazu si troufnout rict, ze bych asi mohla dostat infarkt z pavouka tak strasne se jich bojim to neni strach to je sileny strach, ktery nejde popsat ta panika mam po ruce vzdy vysavac a raid proti hmyzu. Vonavkou ho spis omracis, ale raid vzdy zabere. Brrrr mohla bych ti vykladat pribehy proc ve me ta fobie stale roste a sili. Muzu ti rict ze 3x do tydne mam nocni mury prave o pavoucich

Fůůůůůj, já se pavouků štítím hrozně. Když jsem doma sama, jsem schopná na něj položit sklenici a manžel když přijde, vyhodí ho z okna. Kdyby na mě nějakej vlezl, tak asi dostanu infarkt.

Já se těším na den, až zvířatům dojde, kdo tady nejvíc škodí a začnou ty tvory hubit, ať už ze strachu, nebo z důvodu toho, že tento tvor je největší škůdce. no, jaký tvor to je psát snad nemusím.člověk.. Taky nechápu, proč savovat zvíře jak uječená slípka :(

In reply to by Oxana

Souhlasím s tebou. Lidský svět je odporný. Ten zvířecí je harmonický a lidi se mají od zvířat co učit. Přivlastňují si co není jejich a k přírodě a zvířatům se chovají tak nechutně, že souhlasím s citátem "Čím víc poznávám lidi, tím víc miluju zvířata". Přes všechno tohle ale myslím, že když někdo usmrtí ze strachu (z normální regulérní fobie) pavouka, není to důvod k tomu, abys ho házela do jednoho pytle s lidskými obludami, co si neváží zvířat a přírody.

Ahoj,
musím taky zareagovat. Mám to úplně stejně jako ty. Nedokážu zamáčknout, smetákem, něco po něm hodit, natož chytat do kelímku - dostat se k němu tak blízko, to je fakt na infarkt. A bohužel jsme v rodinném domě, na podzim se slízají mrchy do tepla a to fakt trpím. V noci nemůžu spát, mám u postele baterku a číhám. Prostě blázen. Ale nic mi nedělá tak zle jako pavouci. Mluvím o těch velkých hovadech, malí nebo i ti velcí tencí mně tolik nevadí. I když - i z malého bude jednou velký, takže likviduju vše. :-)
Taky se mně nejvíc osvědčilo potstříkat je nějakým Biolitem nebo Raidem - jedno jestli na lezoucí nebo létající hmyz. Ale je fakt, že na ty velké je potřeba toho vystříkat víc, víc vydrží.
Já zvířata obecně miluju. Ale tohle je hmyz a mně od jakživa strašně nesympatický. Takže u nás prostě žádný nepřežije.

ahoj, já bez biolitu nedám ani ránu, mám ho furt po ruce. Je to sice na mravence,ale působí to i na pavouky. Takže z dálky postříkám a pak na něj ještě hodím tlustou knížku. Tu pak manžel otře a uklidí do knihovny - až přijde domů :s: jsem cíta, sice ho chci zabít,ale nechci aby trpěl, proto ta knížka, aby to měl rychle za sebou :00:

Teď asi budu trochu off topic, ale pokud vám to dělá takové problémy, co s tou fobií začít něco dělat? Těchto fobií se dá poměrně snadno zbavit pomocí kognitivně behaviorální terapie, respektive za pomoci expozic. A navíc, toto okoukají i děcka a ve velkém počtu potom trpí stejnou fobií jako matka.
Využívá se expoziční terapie. Pacient je postupně vystavován obávaným situacím (začíná se od situací působící nejnižší úzkost). Tato technika
je založena na faktu, že úzkost nemůže růst do nekonečna a po určité době začne klesat.
Expozice by měla trvat dostatečně dlouhou dobu aby došlo k poklesu úzkosti. Měla by být prováděna systematicky alespoň 1x denně a to jak
za dohledu terapeuta tak samostatně. K náročnějším situacím by se mělo přecházet až po zvládnutí těch méně náročných

Ahoj. Tahle fobie je strašná. Já ji mám taky. Když není doma manža, tak likviduji savem. Ať si každý myslí, co chce. Jsem schopná i omdlít, když na mě spadne. Jsem s holkou většinu času sama. Takže raději ho takhle zlikvidovat než tam někde ležet jak špalek. Nejsem schopná ho dát ani na lopatku a vyhodit.

ho nenabereš koštětem a nevyklepneš ho ven?Byla bys od něj nejdál a nemusela by ses bát že se k tobě dostane.Já pavouky také nemusím,ale že bych ho polévala savem to asi ne.

A nezvládneš ho chytit do kelímku a prostě vyhodit z okna? Můžeš ho tam dostat třeba papírem. Nemám ráda tohle zabíjení zvířat jen proto, že se bojím :(

Ahojky. Já se pavouků taky bojím a proto mám doma sprej proti hmyzu. Postříkám ho, do dvou minut umře a pak ho vysaju. Myslím, že po voňavce bude jen hezky vonět :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky