Absolutně hloupý dotaz :-)

29.06.2011

Tak sem se včera - po tom co mi x lidí položilo otázku zda čekáme třetí dítě - rozhodla že definitivně končím se sladkým.... jenže.... ja miluju kávu a k tomu něco.... nějakou laskominu. Existuje něco co by se ke kafču hodilo, uspokojilo mé nenažrané chutě a neublížilo? Ikdyž tak vypadám tak nejsem uplně praštěna :-) jen někdy.... diky moc Nika

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky Niko,ja drzim redukcni dietu,mlsat muzu a mlsam zdrave,kupuji si musli tycinky a susenky od Semixu,s fruktozou a medem,pak nektere dia vyrobky,chutnaji mi vice nez bezne sladkosti a vim ze je to zdrave,kupuji je v bio obchudcich nebo na netu,nebo pak v racio vyzive........

vždy jsem vážila kolem 47 a před lety, když jsem nastoupila do nové práce, jsem si zhoršila stravovací návyky a 8 kg nahoře, no fuj a začala jsem s tím něco dělat, až když se mě začali známí ptát zda nečekáme mimi:-)) a je to fakt tím nevyváženým jídelníčkem :-)) mi pomáhá dopoledne hodně ovoce to je sladké a nahradí to cukr v laskominách. jím 5x denně a je to rozdíl, nějak se neomezuji, dám si ráno kávu s cukříkem a potom sladké ani nepotřebuji, odpoledne více zeleniny a mám znova 47, teda pardon, teď jsem těhu, tak to zase roste, ale stravování jsem nezměnila:-)) jsem v 18tt a zatím se nikdo neptal zda nečekáme:-))

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to si asi uhodila hřebičkem na hlavičku.... :-) to nemám. můj jídelníček je ten nejtragičtější z nejtagičtějších.... sladké moc nekupuju jen výjimečně jen peču buchty - to je průser :-) pak si ji dám ke kafičku, klído k obědu a k večeři - takže sou dny kdy vlastně nic jiného nejím. nemyslím že bych jedla moc jen tragicky.... ta hořká čoko je fajn.... to bych zkusit mohla... už sem objednaná k doktoru na podobné vyšetření jako dělaj těm lidem ve jste to co jíte. potřebuju autoritu jinak sem marná :-)

In reply to by Nika

Autoritou to nebude. To musíš hlavně Ty chtít a musíš z toho mít radost. Ono totiž nestačí jen nejíst sladké, ale celkově změnit životní styl. Prostě to člověka musí bavit dělat si radost dobrým a zdravým jídlem a to jídlo nakupovat a vařit ho i rodině a mít z toho radost, že pro sebe něco děláte. No a když k tomu ještě přidáš endordfiny z pohybu, tak není problém (pokud tedy člověk není vyloženě nemocný - štítná žláza, apod.).
Mě fakt baví číst, co obsahuje jaká potravina (no víceméně čtu už jen novinky, protože co mám odzkoušené už nestuduji) a baví mě sledovat můj nákupní košík a porovnávat ho s ostatními ... Taky mlsám, to jo, občas a i tak snad kvalitně, ale jako hlavní jídlo nebo sváču si prostě nedám nic o čem bych nebyla přesvědčena, že mi nedá dost dobrých živin. Takže například, když někde jsme na výletě a na výběr mají smažený sýr s hranolky, řízek s hranolky, párek v rohlíku apod. tak trpím a to doslovně, raději počkám na jinou hospodu nebo alespoň vyškemrám brambory nebo si dám polívku ... ale radost z toho nemám.
No taky jsem možná případ pro Chocholouška :s:

Lištička Kačka + Matýsek + mimi v bříšku

In reply to by Lištička

vím že musím chtít sama to jo... ale před rokem když sem byla na endokrinologii(mam totiž sníženou fuknci štítné žllázy) na mě doktor houkl že vypadám strašně a že pokud nezačnu něco dělat budu tam chodit nejen kvůli štítně ale i s cukrovkou a to me donutilo a začla sem jíst redukční jídelníček a za 2 měsíce 8kg dole... prostě vím že na mě někdo musí přitlačit a pak se i moje svědomi rozhoupe. Pro mě je hlavně důležitý aby sem si na každém jídle pochutnala - takže musím i ty zdravé jídla pečlivě vybírat páč jak neuspokojím chutové bunky je to v háji.... a ten redukční jidelníček co mi dal byl fakt supr....

Tohle mám přesně taky kafe spojené s něčím sladkým (kdysi klidně i s cigaretkou :-) Teď týden po porodu si ještě říkám, že potřebuju něco sladkého na uklidnění nervů, ale to jen proto, že jsem ještě neměla odvahu stoupnout na váhu :-) :-) Jinak bych zkusila sušené ovoce (brusinky jsou super) nebo prostě jakékoliv sezonní ovoce, já se teď cpu třešněma, nebo ořechy, případně takové ty chlebíčky polité jogurtem (polystyren tomu říkám).

Já taky takhle relaxuju u kafe, dělám si ráno a odpoledne, ale stačí mi zatím jen to kafe... nepotřebuju k němu nic jiného, dávám si sice sladkou s mlékem, ale něco na zakousnutí mít nemusím... no ideální kombinace to asi nebude, ale co zkusit spíš kus ovoce nebo mrkev?

In reply to by Blue Jane

no já kafe nesladím - to mě nechutná... takže pěkně s mlíčkem :-) no to ovoce ještě možná ale ta mrkev mě vyděsila :-) ne že bych ji neměla ráda ale ke kafču.... no ale tak zkusit se má vše že :-) sem prostě trhlá a čuně k tomu :-)

In reply to by Nika

No, ale jako berlička by to mohlo pomoct... mrkev má sladkou chuť, takže vyváží tvou chuť po sladkosti a navíc na rozdíl od ovoce není tak kalorická, protože v ovoci je více cukrů... a jinak pomůže asi jen pevná vůle...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ty jo to by bylo pro mě dooost těžký... to 1 - 2 kafča denně to je pro mě takový vzpružení.... chvilka relaxu....hlavně když děti po obědě hajaj :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka