Afty :-(

26.06.2011

Ahoj kočky,poraďte co pomáhá na afty v pusince.Dvě noci jsme nespali :|€|: přes den to není o nic lepší,nemůžu do ní dostat žádné jídlo i s pitím je problém.Mlíčko taky nechce (teplé do ní nic nedostanu a studené ji to nechutná)
Byla jsem s ní dnes na pohotovosti,tam mi po třech hodinách a x vyšetření nic neřekli :€\€:
Napsali mi nějakou vodičku,jenže jsem objela všechny otevřené lékárny v okolí a všude mi řekli,že se to musí namíchat a že si mám přijít zítra.Ještě jedna taková noc a zblázním se.Nemáte nějaký babský recept? Díky

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, asi už píšu pozdě, ale syn měl plnou pusu aftů asi před dvěma měsíci. Nejedl, nepil, byl tak hotový, že jen ležel a koukal nebo brečel bolestí. Nepomáhal Aloclair, genciána ani jiné volně dostupné léky, naopak se mu to z pusy rozlezlo i na rty a bylo to horší a horší. Takže jsme skončili u dr., který mu nechal namíchat v lékárně nějakou vodičku speciálně na afty (už nevím, co v ní bylo, na receptu to bylo rozepsané) a do dvou dnů byl klid, pusinka krásně čistá. Takže fakt doporučuju zajít si k doktorce, zvlášť pokud nic nezabírá :a:

ahoj, nechápu proč vám rovnou nedali fialovou vodičku /teď mi vypadlo jak se jmenuje/seženeš jí v každé lékárně. Nevim co dalšího by mohlo pomoci. Jen vím, že musí mít malá velké bolesti a vůbec se nedivim že nechce nic do pusinky dát. Netušim kde by mohla být takhle večer otevřená lékárna-možná jedině u nemocnice. Nebo se zkus zeptat sousedů, zda nemají tuto vodičku doma. Dost lidí trpí aftama, tak třeba budeš mít štěstí...

irena1111

u nás vždycky zabere rada mojí babičky - zavařené borůvky, nevím kolik tvojí malé je tak kdyžtak jí můžeš jen potírat dásně tou šťávou z nich

ahoj, syn mel afty vloni, dr. mi doporucila mazat gelem na rust zubu. Tlumi bolest. Jinak u nas se dr. hrozne divila, protoze syn s tim normalne jedl vsechno, prave jsem si toho vubec nevsimla, sla jsem s nim, protoze mel po celem tele bolaky. Koukla mu do pusy a tam same afty :00: Pry to mel ze stresu (byla jsem asi 3 tydny po porodu druhe dcery).
Jo jinak od bolesti klidne dej na noc 1 cipek nebo to, co obvykle pouzivas (sirup nebo tak, my pouzivame jen cipky).
:a:

Ahojky nase mala mela afty taky. Jidlo by nemelo byt teple, ale spise studene to chladi. Ja ji musela vse mixovat a davala jsem ji to strikackou od ibalginu baby. Tou mi to vzala.
Jinak nam mudr doporucila na vytirani ne gencialku, ale pagavit tycinky a musim rici, ze dobry. Jsou to jednorazovky, pouzijes vyhodis. Jinak se to proste musi vytrpet, dohlizet aby hodne pila, bez jidla chvili vydrzi. Nasi malou to trapilo skoro 14dnu, ale ji se k tomu pridal i nejaky zanet z prorezavani zoubku, takze nakonec stejne fasla antibiotika. PRvni vlna byla lehka a kdyz jsem si myslela, ze uz je to za nami tak se to vratilo, ale jeste horsi (to byl prave ten zanet co se k tomu pridal) a na to zabraly prave ty ATB. Jakmile ustoupil zanet tak pak afty uz byly rychle.
Jo a holky mi tu radily, ze jako prevence a podpora doleceni jsou dobre boruvky :)

Ahoj, taky je Matěj měl a k nim i vysoké horečky. Zkusila bych taky mast na zoubky, ale mohla by i pálit, taky potírat odvarem z řepíku, to mi vždy pomáhalo. No a jako podporu a prevenci Nutrolin B, je tam hodně typů vitamínů B a to je dobré.

Lištička Kačka + Matýsek + mimi v bříšku

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:+^*:
netušíš po jaké době se můžu po nurofenu dát ten diazepam?

In reply to by Koppovka

Opravdu myslíš,že bych ji mohla dát kousek diazepamu?Bude ji 18 měsíců,mám celkem strach,ani jeden z doktorů mi nic na uklidnění nedal,ani nedoporučil :#o:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky