větší věkový rozdíl:-))

20.06.2011

Ahoj maminky, je tady některá, která má mezi dětmi větší věkový rozdíl??? mé prvorozené dceři bude v prosinci 15 a také v prosinci se mi má narodit druhé mimi a tak se vás ptám, jak s vámi prožívají prvorození období vašeho těhotenství:-)
Má dcera je teda zatím nadšená, moc si přála sourozence a moc mi pomáhá, snažím se ji sice vysvětlovat, že až se to narodí, tak to bude docela náročné, ale myslím, že si to vůbec neuvědomuje, pořád hladí a mluví s bříškem, je skvělá:-)) nevěřila jsem, že to tak skvělé příjme:-)) budu moc ráda, když napíšete, jak to děti prožívaly i po narození prcka...

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já mám první dvě děti skoro po 5 letech.První se narodil syn tomu je 21.Pak se narodila dcera,té je 16 let.A ten nejmladší se narodil když bylo dceři 14 let.Moc se na něj těšila a stále spolu blbnou.Když jsem čekala našeho nejmladšího,tak i můj starší syn to bral úplně v poho.A když se malej narodil tak syn nejdřív říkal že jsou všechny mimina ošklivý a scvrklí.No a jak začal náš nejmladší reagovat,tak si svého staršího bráchu omotal kolem prstu.

ahojky já bych řela,.že v 15 to bude fajn :one: obzvlášt u holky máme děti od sebe 8let a říkala,jsem si jak to bude super,ale řekla,bych že je to na stejné urovni jak kdyby byli spolu o 3-4roky :c: občas jsem znich na chocholouška :00: :///: asi je to tím že mám kluky či co :c: starší syn se moc na brášku těši těhotenství se mnou prožíval užasně stejně jak popisuješ ty všechno chtěl vědět,ale paj jak se malej narodil to bylo hodně těžké strašně žárlil vše jsem mu musela vysvětlovat,přeci jen byl jedináček a pořád měl pocit že už ho nebudem mít rádi,přitom jsme se snažili aby ten pocit neměl,pak jak začal malej vnímat a chodit tak si pomalu začli spolu hrát a bylo to lepší jeho postoj se uplně změnil,přestal žárlit :one: ale tet má malej zrovna období kdy strašího nenechá nic dělat :?má 2roky tak,že si moc nenechá nic vysvětlit :c: a starší syn mu nechce ustoupit je to hodně těžké mají společný pokojíček občas jsem stoho neštastná :?pořád se jen bijou nebo poštuchují věčně řev ten udělal to nebo ono :) starší syn si sním nějak nechce ani neumí hrát ,jsou chviličky kdy si spolu hrají hezky,ale těch je málo :c: jinak to vždy skončí řevem :€\€: zrovna včera si Adámka starší nechtěl všímat ignoroval ho schválně a on ho za to kousl,ale fakt nehezky má pěknej monokl na noze :? malej za ti dostal vyhubováno..vím,že se mají rádi malej bez Toma nic neudělá.já doufám,že jak malej trošku vyroste tak si k sobě cestičku snad najdou..ono je to tet ais tím,že starší syn mu něoc poskládá a melj to během chvilky rozbije a tak ho to prý nebaví je to prý zbytečná práce :) ale třeba když spolu koukají na telku tak je to hezký pocit je spolu vidět jak vedle sebe leží v objetí :h: ívm,že se mají rádi,ale právě když srovnávám kamarádku která má stejně ěkově holky do sebe tak to mají uplně jinak mezi sebou než u nás doma :///: sice její malá taky bez starší neudlěá ani krok :c: ale mají k sobě jiný vztah :)

Já myslím, že v 15ti už by to mělo být bez problémů, jen si z ní nesmíš udělat chůvu. Brala bych to tak, že pokud se bude s mimi chtít zaobírat tak super a když zrovna ne, tak prostě ne. Žádný příkaz, teď budeš hlídat.

je 16 let rozdíl. Na sourozence se těšila - připravovali jsme ji na to, že možná nějaký bude. Byla v pohodě, když to přišlo a všichni jsme prožívali ten nepředstavitelný pocit, že k nám přibude miminko. Když se jí bráška narodil, mimčo jí moc nebralo, nevěděla si s ním rady. Ale cca od 3 měsíců, když začal broukat a smát se, začali být parťáci. Teď jsme o dva roky dál a jak se ti dva vyblbnou, je neuvěřitelné. Dceru se synem nijak zvlášť nezatěžuju: občas s ním jde ven, bere ho s sebou i na rande :s: , někdy mi pohlídá, když malý spí po obědě a já si musím skočit ke kadeřnici nebo k doktorovi. Zvládá ho nakrmit, přebalit (nočník se ještě neujal :( ), už ho i koupala a ukládala ke spánku, když jsme měli s manželem oba ve stejný den školní sraz. Je fajn, že se nemusím bát nechat je osamotě. Kdyby něco, mobil máme vždy u sebe. Dceři v jejím věku naopak vyhovuje, že na ni nemáme tolik času jako předešlých 16 let. Ten mírnější dozor přišel v pravý čas ;) Našla si kluka a tak je ráda, že se nevyptávám tolik, jako dřív. Zatím jsem nenašla zápornou stránku takového velkého věkového rozdílu. Spíš se bojím, jak se vypořádá náš chlapeček s tím, že nám v září "čáp" přinese ještě brášku. Dceři je to fuk, mimčo bude hlavně moje starost, ale jak to zvládnu, až ona bude ve škole a manžel v práci, to je jiná kapitola . . . :?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

když mi bylo14 a sestře11 narodila se nám sestra, moc jsme se těšili, ale mamá si s nás udělal chůvu a služku a tak já sama vím, že musím být k dceři citlivější, abych nebyla stejná, to fakt nechci, ale na druhé straně budu moc ráda když mi pomůže:-))

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to se ani nebojím, spíš se ji snažím vysvětlit, že se může stát, že na ní nebudu mít tolik času, jako teď, máme mezi sebou pěkný vztah, který nebyl vždy takový a tak bych to nerada pokazila, teď je v pupertě, ikdyž je fakt docela hodná:-))

Ahoj... já mám první dvě starší o patnáct a osmnáct let... dcera studuje už mimo, takže je doma jen občas o víkendech, ale patnáctiletý syn mě velmi překvapil, už jen tím, že ho docela zajímal i průběh těhotenství, zajímal se o to, jak je mimčo v bříšku velké, jestli už slyší a tak... a když se malá narodila, tak mi s ní pomáhá, blbnou spolu, a malá ho má taky moc ráda... čekala jsem to horší, ale jak už jsem psala, moc mile mě to překvapilo...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka