Průjem u 14-ti denního miminka !!!

18.06.2011

Ahoj holky,prosím,poradíte??? Byli jsme s malou u dr.v poradně. Vše ok. Doktorce jsem říkala,že se mi zdá,že má Vikinka průjem...ta mě odbila tím,že to malé děti mají,a dali mi letáček na rýžový odvar,že ji mám udělat! Jenže...mě to docela děsí ! Ted mi malá plakala,rozbalím ji,a celou mě ohodila jen zabarvenou žlutou-hnědo vodičkou,žádné tuhé kakání !!! prostě jen zbarvená voda !!! co to??? mám strach. Mám ji udělat ten odvar z té rýže,jít znovu k dr?Jestli se to do pondělí nezlepší,tak určitě půjdu! Vikča mi večer brečí po kojení,neprdí,dáváme třetí den Sab simplex..nepomáhá nic! a do toho ted průjem ! Prosím poradte !!! Děkuji Petra

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj holky,moc vám děkuji za rady,podporu !!! ono se člověku hned udělá na duši trochu líp :h: !!! malá dnes ráno překvapila,opět bylo kroucení,rozbalila jsem ji,a v tu chvíli to z ní opět vyletělo,ale dnes už tam byli i hrudečky..sice malinko ale byli !!!!!! :one: :dance: :one: :dance: !!! sabíka jsem vynechala,od včerejška nedávám. Uvidíme,co se bude dít! všem ještě jednou moc díky za odpovědi! papa :a:

ještě dodám, že jsme taky měly celkem často (vždycky v obdobích) uplně vodnatou stolici, která se vsákla celá do pleny. Dneska má malá 6 měsíců a bez jakýkoliv léčby (těžko říct, jestli byla kdy potřeba) je zdravá, v pořádku a jaksi i přes plné kojení nadměrně dlouhá a tlustá :-) Vyvíjí se naprosto v normě, ne-li nad rámec průměru....ale máš-li strach, dupni si...občas zlý pocit nemá člověk nadarmo...

tak mně malá takhle ohazovala celý první tři měsíce, plakala pořád, protože jí bolelo břicho a nic jí nepomáhalo (zkus Babycalm, některým dětem zabírá líp, nám nepomohlo nic, byly jsme ukázkovej příklad 6měsíční koliky - problémy s bolestmi definitivně ustaly až po zavedení příkrmů, malý nedělá dobře papat výhradně jen mlíko a rozhodně nebyl problém v tom, co jsem jedla), kakala i 6x denně a vůbec jsem to neřešila - nepovažovala jsem to za průjem...děti to tak mívají...nebo spíš takhle - řešit to je potřeba ve chvíli, kdy dítě takhle kaká a nepřibejvá anebo má jiný problémy (příznaky dehydratace atd.). Jo, mimochodem, ve finále nám na bolesti nejvíc pomáhal dětstký heřmánkový čaj od Lerosu - pije ho dodnes...ale mám pocit, že je od 3. měsíce....ale byl lepší než všechny kapky...

Ahoj,
pokud plně kojíš, tak je úplně normální, že stolička bývá hodně řídká a to třeba i pětkrát denně. Tuhá hovínka bývají u miminek krmených UM, ale plně kojená miminka mají kakání opravdu hodně řídké, zvlášť takhle ze začátku, kdy se střevíčka teprve přizpůsobují mlíčku. Myslím, že se nemusíš bát, pokud malá nemá horečku, nezvrací, hezky bumbá a přibývá na váze, tak je určitě vše v pořádku.
Teď jsem četla níže, že se všechno kakání vsákne do plínky. Tak to teď opravdu nevím, jestli je to normální. Myslela jsem, že má malá stoličku v podobě řídkých míchaných vajíček, ale pokud je to opravdu jenom voda, tak možná by vám mohla doktorka udělat nějaký výtěr, aby se ujistila, že malou netrápí nějaký bacil.
To večerní brečení může být způsobené tříměsíční kolikou, která trápí spoustu miminek každý den vždycky ve stejnou hodinu. Na každé miminko pomáhá něco jiného - vyzkoušej masírovat bříško, přitahovat nožičky k bříšku, aby se uvolnily prdíky a hlavně nechávej malou odříhávat po kojení, aby se jí nehromadil vzduch v bříšku a netrápilo jí to. Víc Ti určitě poradí vaše dětská doktorka nebo najdeš spoustu rad i na internetu.
Pa :a:

In reply to by alenkas

Ahoj moje malá je na UM od narození bohužel a tuhá hovínka rozhodně neměla.Takže né vždy to tak je.Ale k pisatelce určitě to není normální takový průjem tak se nenech u dr. odbýt,ono najít dobrou dr. je opravdu těžké a o všechno si musí člověk říct.

In reply to by jana a nela

Já vím, že ne všechna miminka na UM mají tuhá hovínka, ono asi záleží i na značce mlíčka, ale říká se, že ta stolička bývá většinou trošku jiná než u plně kojených dětí. Já to nemůžu ale posoudit, protože jsem oba kluky plně kojila půl roku, takže jsme měli v podstatě pořád míchaná vajíčka.
Určitě jsem nemyslela, že by se měla nechat doktorkou odbýt - pokud se to kakání nezlepší, nebude přibývat na váze apod., tak určitě bych trvala na nějakém výtěru. :a:

In reply to by alenkas

Děkuji Ali, malá papká,přibývá a váze,teplotku nemá....ano,vše se vsákne do plíny,a zůstane na ní jen špinavý žlutý flek. No,vysadím Sabíka,a uvidíme,co se bude dít..jinak určo doktorku navštívíme ! No,u starší dcery jsme měli to večerní brečení taky..trvalo to do 2 měsíců,kdy nám takhle plakala a trpěla též na prdíky..takže si to ted asi zopakujeme. Akorát bez toho průjmu. Děkuji moc !

Petí nevím..my máme vždycky nějaké kousky, nikdy nemá jen čistě vodu. Průjmy u takhle malinkých dětí jsou moc nebezpečné, reakce doktorky mě překvapila. Jak se tedy pozná průjem u miminka?? Jo, ale střílí taky pěkně, toho bych se nebála...ale ty kousky by tam snad být měly...třeba je to fakt jen reakce na ten Sabík, jak píše Romča.

In reply to by Jajinka24

Jani,no právě,mě taky dost děsí,že tam nic nezůstane na te plínce,a taky jsem slyšela,že průjem je nebezpečny! Kašlu na sabík ! někde jsem četla o nějakém infacolu...nebo tak nějak..nevíte holky co to je?

In reply to by Petula 84

My dávaly od příchodu z porodnice Lefax, pak Infacol na střídačku s Lefaxem (jedno jsem měla na nočním stolku a jedno v obýváku) a teď týden dáváme Byba calm, protože honě pláče. Prdí a kaká hezky a dobře, těžko ale říct, jestliu ho bříško pořád bolí nebo ne. :-(

In reply to by Petula 84

infacol jsem taky vyzkoušela a přišel mi horší než sabsimplex. On dělá z malých bublinek ve střevě větší, které jsou lépe vyprdět a vykrkat..ale nám nepomohl. Jak říkám, zkusila bych kapky vysadit a s prdama se poprat bez nich a sledovat, co to se stolici udělá. tak to teda dělám já. Zatím bez výsledku, ale uvidíme...

a zůstane ti na plence alespon pár drobku? Naše Pepča kadí skoro vodu, skoro vše se vsákne do pleny a doktorka mi řekla, že je to normální. Hlavně, když na pleně zůstaně alespon něco...I já jsem dávala Sabsimplex a musím říct, že po něm to bylo ještě řidší....Necháš ji před kojením vykadit? Mně trvalo 14 dní, než jsem na to přišla. dokud ji nenechám vykadit a hned ji nakojím, řve a řve, kroutí se, neprdí, ale je vidět, že ji to bolí. Jakmile s ní před kojením cvičím, vykadí se a až pak nakojím, je to mnohem lepší.

In reply to by Kvetinka 2011

právě,že se to vsákne vše do plíny,a nic nezůstává,pořád tu plínu studuju,ale fakt nic ! jako uplně jsem se lekla,rozbalím ji,zvednu ji nohy a chrstanec jako blázen,až jsem se fakt lekla! Já na ten sab simplex asi kašlu,a zkusím ten baby calm,mám pocit,že jsem ho dávala i u Natálky! a uvidíme,co se bude dít! ona kadí během dne,..no ale to spíš není kadění,jen malilinko v plíce,a jak říkám vsákle! no zkusím to udělat jak píšeš,první cvičení a potom kojení !...měla jsem pořád pocit,že si malá vymýšlí,že chce na ruky,..ale fakt vidím,že ji to bříško bolí ! já ji neslyšela ani jednou si prdnout ! děkuji !!!

In reply to by Petula 84

tak ji nedávej žádné kapičky! My máme tu vodičku dokonce zelenou, teda brčálově zelenou a doktorka doporučila nedávat kapky a sledovat ji. O to víc dbám na to, aby se mi před tím kojením vykadila. A musím ji pochválit, jde to! Ted uz kadí dokonce sama po probuzení. jinak jsem ji vždy před kojením masírovala bříško, cvičila nožičkama...docela dlouho, nevím, 20 minut? My máme vždycky plínu skoro celou zelenou, jak kdyby na ni nekdo vylil zelenou vodu a pak trochu drobků, ale té vody tam je taky hodně. Hele a taky mě napadá, nemá hlad? Já začínám mít pocit, že jsem tento týden Pepču asi trápila hlady. Posledních 14 dní ji stačilo na kojení tak 10 minut a poslední dva dny, co má extrémně zelené kakání, ji přikládám i když se sama "odpojí" a saje mi i 18 minut :bulva: a začla po tom krásně spát!

In reply to by Kvetinka 2011

Květi,vynechám kapičky,a budu sledovat...budeme cvičit,pokud to do pondělka nebude jinak,prostě jdu k dr..ta má dovču,tak zajdu k jiné,a jsem hodně zvědavá,jak bude ona reagovat ! No hlad,já si myslím,že ne...ale víš jak...taky mi saje těch 10-15 min.,co 2 hodky,když zaspí tak 3-4hodky,ale taky někdy i co 1,5h.! no..ted jsem ji uspala v náručí,..já uplně vzpomínám,jak jsme tohle měli u starší dcery,vždycky do druhý den nám takhle vyváděla,ale bez průjmu!

Peťo já si myslím, že se o průjmu moc mluvit nedá...spíš bych řekla, že jak ji trápí větříky, tak je natlakovaná a je to jen zbarvená vodička podpořená vzduchem, proto to z ní tak lítá. Když cvičím Kryštůfkovi s nožičkama, že ho bolí bříško, tak jak prdí, stříká z něj taky jen vodička. Ten rýžový odvar bych nedávala, abych byla upřímná, necpala bych do takovýho špuntíka vůbec nic. Sleduj kolik toho je, jestli maličká normálně baští, jestli nemá teplotu...ale já bych to přisoudila těm větříkům, nebo klidně i jako reakci na ten Sabík.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka