můj 1,5 syn, ne a ne v klidu usnout přes den

16.06.2011

potřebujui se poradit, u nás to vypadá následovně, malýho jsem uspávala v klidu přes den kolem 11 - 11:30 před tím měl jogurt a jelikož spal někdy až do půl druhé, tak než jsem jídlo ohřála nebo uvařila tak obědval dost pozdě kolem půl třetí. Tak jsem to otočila dávám jídlo v půl 12 a sní ho bez problémů, pak jsem ho dala do postýlky, před tím zatáhnu závěsy, zaspívám písničku a pak si lehnu vedle něho a většinou krásně usnul. Po dvou týdnech začal vstávat a takzvaně na mně dělat čulibrky očima a různě mi tahat polštář, tak jsem to řešila tak, že jsem si odsedla vzala časopis a jak viděl, že si ho nevšímám a jsem dál něž došáhne, tak se chvilku mlel v postýlce, různě si rovnal malý palcatý polštářek a tenké deky a nakonec taky usnul. Jenže teď, např dnes jsem ho dala spát dokonce až ve čtvrt na jednu po obědě a v postýlce stojí, lehá si, zase stojí, už mu ani nevadí, když si ho nevšímám, prostě si něco mrmlá a dokonce vydržel i půl hodiny přehazovat polštář s pěřinkou s postýlky na mou postel a zase zpátky. Zkoušela jsem i odejít s pokoje,to vždy začal brečet a když jsem se po chvice vrátila, lehnul si.
Ale dneska ani to ho nevytrho, odešla jsem zavřela dveře a jemu to vůbec nevadí.Zachvíli příjdu a on si tam blbne, hned se na mě usměje a zase vyhazuje plyšáky s postýlky ven. Zkošela jsem to po dobrém po zlém, ale opravdu hodinu zpívat se mi nechce a když ho okřiknu, tak se jen hezky na mě usměje, potvůrka jedna. Co se stalo, je snad možné, že ho dávám až moc pozdě spát a že se mu tím špatněji usíná, měla bych ho dávat dřív,nebo mu je po tom obědě těžko ? Vstává jinak kolem 6:30 až 7 ráno.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky malá nám vstává v tuhle dobu a dáváme jí spát do 12.h. Oběd dostává až po spánku, páč jsem zjistila že se jí hůř usíná po jídle a taky že toho tolik nesní.Snídá okolo sedmé -osmé a pak dostane nějáké ovoce nebo jiné mňmky no a pije čaj, vodu jak kdy pak blbneme a tak různě a pak jde spinkat.Dnes šla spát až okolo jedné a to už byla vyřízená.A jak ti malý spí v noci?Jinak máme stejné stará dítka.Kačenka nám te'd trošičku spí líp.Stim vyhazováním věcí to je další věc, kačenka než usne vyhodí z postele ale dělá to spíš večer, deku, polštář, dudlík, plyšák a plýnku a takhle to udělá dvakrát a pak usne :s: Asi to má jako nějáký rituál.Naučila jsem kačenku estvillovu metodu usínání tak že je v pokojíku sama vždy usne jen někdy jí to trvá dýl a někdy usne hned.Je to různé.Zkoušela jsi tu estvilku?Je fakt účinná já to malou naučila na 9 měsících a od té doby dokáže sama usnout a je to super. :D

In reply to by Namba

Ahoj, malej chodí spát večer kolem 20:15 - 20:30 a spí dobře, pokud ho nevzbudí horko, nebo špatný sen :)
Ty plyšáky taky furt vyhazuje, jen dřív je vyhodil a pak lehl a spal a teď je vyhodí a hledá co by ještě provedl..

Co se týče estvilovy metody, tu má moc dobře ozkoušenou, já blbec doteď toho lituju, jsem jí praktikovala už v pěti měsících a malej se naučil usínt sám, co mu také jiného zbývalo :-(. Nevím jak mě napadlo praktikovat jí tak brzo, asi ze všech těch článků od maminek, kteří se báli, že se jinak nikdy nenaučí usínat samo, jak všude straší v knížkách. Takže malej se to naučil, ale dotěď mi to trhá srdce, protože chtěl mámu a já vedle v pokoji počítala minuty, kdy mám přijít, kdy odejít a nakonec usnul vyčerpáním, už na to nechci vzpomínat. Takže po týdnu, spal usínal sám, tak do 14 měsíců, pak ho hlídala babička a tam se to zlomilo, protože prcek párkrát breknul a babča hned u něj a od tý doby začal plakat jakmile jsem odešla z místnosti a na novou proceduru estvilovy metody jsem již neměla to srdce. A tak jsem byla u něj, u postýlky, ruka v postýlce a do 20 min. krásně usnul, občas jsem mu i zaspívala a bylo to takový hezký pro nás pro oba. Dokonce tu první noc co jsem u něj zůstala se ke mně otočil, přitáhl si mojí ruku, chytl, řekl máma a krásně usnul a já slyšela jak oddechuje a bylo to nejhezčí usínání, takže tolik k estvilovy.
Teď se to zase mění, mojí ruku už nepotřebuje mít v postýlce a začal zkoušet různý kulišárny, občas když už to bylo přes půl hodiny, tak jsem rázně řekla spinkat a položila jsem ho, ale on si z toho nic nedělá a taky nevím, když si veme toho svýho jednoho plyšáka, začne s ním tlouct a jakoby mu nadává a praští s ním vždy do rohu postýlky. No nevím, říká se, že děti jsou zrcadlem nás dospělých, tak snad nepůsobim tak drsně, jak představuje ve svém divadélku s oním plyšákem :!k:

Ahoj tak já ti asi moc neporadím, malému budou v červenci 2 roky a o usínání můžu psát romány, nedávno jsem tu i psala dotaz, že má jakýsi odpor ke spaní, už mi hlásí dopředu že spát nejde, takže přes den vůbec nespal a večer pak usínal vyčerpáním. Ale začalo to úplně samo od sebe z ničeho nic, asi tak do 18měs. usínal bez problémů, zkoušela jsem po dobrém po zlém, koupili jsme i normální postel, ale nic nepomohlo, takže jsem to nakonec vyřešila tak,že po obědě jde spát do kočárku, tam si chodí už i sám. Teď v létě je to dobrý ale horší to bude v zimě, ale tiše doufám, že do tý doby se to nějak spraví. Jinak večer pořád bojujeme a uspáváme i hodinu:( a kolikrát už mám nervy v kýblu. Pak se ale utěšuji tím, že věčně to dělat nebude ;)

nevím, co je špatně, ale naše Bára od roku přes den nespala vůbec, a když, tak pak čumákovala do půlnoci. Malej, ten má už dva a spí přes den, dneska skoro 4 hodiny a večer jde brzy. Třeba prostě spát nechce, hlavně že si v odpočine, nijak bych to nehrotila

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka