Jména věčné téma

04.04.2008

Ahojky všem a prosím o radu. Máme s manželem vybraná jména. Pro holku je jasná Ema a pro kluka buď Ondřej po tátovi nebo Matouš. Příjmení máme Kačerovi. Takže žádná cizí jména nepřipadají v úvahu. No ale teď kde je zakopaný pes. Moje máme se s Emou nemůže smířit, ale mně to připadá užasný jméno, co myslíte? No a Matouš se jí taky moc nelíbí, tak prej ať dáme raději jméno po taťkovi. Jenže já jsem byla vždy proti tomu dávat jména po rodičích. Děkuji za rady, už mi z toho všeho jde hlava kolem. Ještě, že z manželovi strany se nikdo nevyjadřuje :00: to bych nepřežila

Ema se mi taky líbí, to jsem dost chtěla, jenže naše příjmení začíná na Ma.. takže by to znělo, jako že se chudinka zakoktává:) tak holt vybíráme jiný:)

Ahojky, my budeme mít taky Emíska a popravdě lepší jméno pro holčičku jsem proste nenašla. Nechci, aby jich byly ve třídě tucty, takže jsem šla po jménech méně častých, ale snadno zapamatovatelných.
Oni si zvyknou - hlavně, že to jde k příjmení a má to spoustu variant. A Ema Kačer zní děsně umělecky :)

ahojky, to je přece jen vaše, teda tvoje a manželova věc, jak pojmenujete svý mimčo, podle mě by babičky a dědečkové měli být rádi za další přírůstek do rodiny a neřešit jména.
Ema je krásné jméno a Matouš taky..jsem spíš pro Matouše, taky nejsem pro pojmenovávat po rodičích....
My budem mít bud Barunku a nebo Štěpána :-)

ahoj ema je moc krasne jmeno. sama sem je chtela dat ale manzelovi se moc nelibilo. a na kluka bych spis volila too ondreje i kvuli prijim eni vic mi tam pasuje nez matous :one:

Ema a Matouš jsou krásná jména. Také jsem nad nimi uvažovala. Jenže Ema se nelíbí manželovi a Matouše už máme jednoho v rodině. Ale já Ti je schvaluju. Je to přece vaše dítko, tak Tvoje rodina může říct akorát co si myslí, ale to je všechno. Pokud se vám ta jména libí, tak je klidně dejte. Mě se osobně taky nelíbí, když se dává jméno po rodičích. Můj muž je Jan a už je asi čtvrtý nebo třetí v té rodině a to je strašně přejanováno a to se mi nelíbí. Je to děs, když zavolám Honzo, tak příjdou čtyři chlapi to se fakt nedá.
Tak my jsme vybrali jméno Filip nebo Johanka.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

moc Ti děkuji, já jsem se s mamkou kvůli tomu už hrozně pohádala. No a ona se nakonec urazila, že prý ani nemůže říct svůj názor. Jenže to nebyl názor, to bylo vyloženě přemlouvání, ať si to ještě rozmyslim s tou Emou atd. Prostě peklo. :n:

In reply to by ppjotra

ahojky,mě se Ema zdá dobrá a k příjmení to taky jde,tak co mají?!? dej to podle sebe,je to hezký,žádný extrém jména a příjmení.tak bych to neřešila.a Ondra a Matouš??no,k příjmení se mi zdá lepší ten Ondra...pa

In reply to by ppjotra

není za co,mamčo!!když jsem řekla mamce,že holku chceme Nikolku-koulela očima,ale hned 2dny na to mi řikala,že ono to není tak špatný a už se culila :-) neboj,oni si ¨zvyknou,at to bude jakékoli jméno,natož takhle hezký jako Emička,Ondrášek,popřípadě Matoušek :cc):

In reply to by martuska

jo a u kluka sme jim to nějak dopředu neříkali,nebylo rozhodnuto.no a minulý týden sem přišla od doktora a řekla všem,že to bude na sto procent chlapeček a že to bude Kubíček. :cc): :c: prostě jsem jim to takhle řekla a bylo... :) :c: a všem se to líbí..prostě je to přeci na tobě a na taťkovi,ne?? :/;x: :one: tak se nenechte ovlivnit,,obzvlášť s takovými hezkými jmény!!

In reply to by ppjotra

mě zatím Kubíčka nikdo,a snad ani nevyfoukne,určitě ne,nikdo těhulkovej tady poblíž není :c: :one: takže mají smůlu :P a jaký spíš chcete u klučiny??toho Ondráška a nebo Matouška?? u nás byl Ondrášek mezi 5jmény,ale nakonec zvítězil Kubíček

In reply to by ppjotra

mě zatím Kubíčka nikdo,a snad ani nevyfoukne,určitě ne,nikdo těhulkovej tady poblíž není :c: :one: takže mají smůlu :P a jaký spíš chcete u klučiny??toho Ondráška a nebo Matouška?? u nás byl Ondrášek mezi 5jmény,ale nakonec zvítězil Kubíček

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky