Leidenská mutace, heterozigot

03.06.2011

Ahoj holky, dneska mi doktor řekl moje výsledky z genetiky a mám Leidenskou mutaci krve genu F5 v heterozigotním stavu :$$: . Máte to některá??? A co berete za léky ??? Já jdu asi někdy příští týden k hematologovi, tak ať vím, co mě čeká... Tu mutaci má i mamka, ale zjistili jí to teprve před měsícem, tak jsem to dřív nevěděla a dnes jsem 19+3tt. Aspoň že triple testy jsou v pořádku!!! :\x:

Ahojky, já mám po otci FV-Leiden a po babičce MTHFR obě v heterozygotní konstituci.Léky neberu, protože mimo těhu mám testy naprosto ukázkové.Jen mě více sledují.V prvním těhu jsem si začala píchat Warfarin cca dva měsíce před termínem porodu-únor 09(jakmile už byla srážlivost vyšší než je normál) a po celou dobu šestinedělí a teď jsem znovu těhotná 18tt a zatím opět po 6týdnech na krev(kontroly), bez léků.Akorát se mi teď hodnoty zvedají kapku rychleji, než tomu bylo při prvním těhu, takže čekám, že si začnu i dříve píchat injekce.Jinak já jsem s Warfarinem žádné problémy neměla a žebych nejedla zeleninu, to fakt taky ne ;-).Asi každý na to reaguje jinak.Neboooj všechno bude v pohodě, je dobře že ti to zjistili teď a mají možnost tě hlídat a v případě potřeby začít léčit ;-).
Paaa a pěkné těhulkování přejeeeem.
Lenka+ Nikolka+mimi v bříšku

Tak já si prý budu píchat až od 38 tt a pak budu po dobu šestinedělí na warfarinu. Ale ještě musím počkat do středy, jak mi vyjdou další výsledky z krve, pak to bude možná ještě jináč.

In reply to by Opinka

Promiň nic mi do toho není ale mě gynekolog upozornil ať nepřistupuji na Warfarin hrozí tam předávkování aniž bys o tom věděla ... Stačí si píchat injekce i po dobu šestinedělí...já ten Warfarin taky odmítla po konzultaci s gynekologem. A nedej buh kdyby jsi opravdu do něj šla. Čeká tě pak uplná změna jídelníčku protože skoro vše budeš muset odříct říká se té dietě koagulační.A vím o čem mluvím otec Warfarin bere! Zkus se optat na to zda by nebyla možnost nebrat ten Warfarin a zustat na injekcích!!!

Ahoj, mě zjistili Leidna až po porodu. Mám tedy heterozygotní formu, je to prý ta lehčí. Mamce to zjistili až po padesátce a dvakrát rodila a je vše v pořádku:-) Teď jsem opět těhu (26tt) a píchám si do nohou Zibor, podle výsledků mi teď zvýšili. Na začátku jsem brala listovku a od 15tt injekce:-) Na kontroly jezdím po třech týdnech a zatím je to vše OK. Tak držím palečky, ať Ti vše dobře dopadne:-)

Ahojky tak já mám Laidenskou mutaci taky a ještě jednu ale nevím název.V těhotenství jsem problémy neměla a pro jistotu mi gyn. nasadil Fraxiparin do bříška které jsem si začala píchat na začátku 9 měsíce a teď 3 týdny po porodu.Prý jistota je jistota...ale tak hrozný to není..píchnutí zvládnu sama.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka