Prosim o pomoc s kojenim

10.06.2011

Ahojky holky,v utery o pulnoci jsem porodila svoji berusku..dnes je patek a uz jsem zpet z porodnice..mlicko se jeste neudelalo..mam jen mlezivo..a hodne malo..prdelka byla o hladu,tak jsem to skusila odstrikat,ale bylo toho jen na dne flasticky..tak jsem ji dala sunar ktery nam dali v porodce pro tenhle pripad..az samozrejme budu mit mlicko tak zacneme kojit normalne..snad jeste bude chtit..mam z toho strach i kdyz prso ji taky davam a prisava se..i cuca ale nema co ;-( snad se rano probudim a mlicko bude.moc mi to mrzi..jak ste to meli tyhle dny kdyz mlicko nebylo?? A kolik by mela denne vypit toho sunarku 3 denni holcicka.Bydlim v usa a tady pousti hned druhy den domu pokud nejsou komplikace..tak proto tak brzy..budu rada za kazdickou radu..diky moc. verca

Holky ste zlate :-) Moc dekuji za rady. Omlouvam se,ze pisu az ted,ale zatim jsem nemela moc casu a kdyz jo,tak jsem uklizela nebo spala.Prsa se uz diky bohu nalevaji,kojim,odstrikavam,piju cajik,a hodne tekutin.Na kojeni jsem koupila kloboucek aby nam to slo lepe,mala mela problemy s prisavanim.Nemam zrovna moc vystouple bradavky.umele mleko uz nepouzivame.Jsem za to opravdu rada.Akorat nam uz 24 hodin nekadila.Nemyslim si ,ze by byla hladova.Vypada spokojene.Pockame do rana a kdyz se nevykadi tak koupime kapicky.Jeste jednou moc dekuji za rady,opravdu mi pomohli. :one: :a:

In reply to by VerunkaMaminka

tak to je skvělý :)
jen ty kloboučky se snaž nedávat... dítě je schopné pít z jakéhokoli tvaru bradavky... kdyby kojení bolelo, máte špatnou techniku kojení - nastudovat na www.kojeni.net
- kloboučky blokují informace ze slin dítěte o jeho aktuálních potřebách (množství a druh protilátek, množství potřebných bílkovin, tuků, sacharidů atp...)

No mě pomohla po porodu jedna moc fajn sestřička která jediná ze všech co se střídali chodila za mnou mi dávala čaj pro kojící , uvařila jsem si asi tak 3 po 2-3 hodinách a večer (2. den) už jsem měla tolik mlíčka, že jsem nestačila odstříkávat :) Samozřejmě, že je důležté i mnoho tekutin...Tak doufám že te´d už při druhém mimi bude mlíčko ještě dříve :)

Já proodila v pátek ráno a mlíko se mi začlo dělat ale jenom trochu v pondělí ráno, takže po třech dnech, čtvrtej den už jsem měla pořádný melouny a mlíka hafo, chce to jen vydržet a přikládat a přikládat, střídat a prsa a hooodně pít, aby se to mělo z čeho tvořit, mě říkali v porodce min. 2,5 - 3 litry denně, tak se to snažím dodržovat ;) Malé dávej sunárek přes stříkačku a prso ti odmítat nebude, mi takto dokrmovali v porodce, když jsem ještě mlíko neměla a s kojením problém nemáme.

ahojky,možná to už psali holky níže,ale já než se udělalo mlíčko,tak mi v nemocnici první tři dny dávali pro malou ještě glukózu,jelikož i přes to že pila to mlezivo byla moc hladová,třetí den se mi rozjelo mlíčko a bylo to v pohodě,ale říkali že první tři dny dávají miminkům tu glukozu a pak jak není mlíčko tak dávají umělé.a dále co mi nikdo neřekl,když už musíš přikrmovat ať je to teď tak rozhodně né přes flašku,ale buď stříkačkou nebo lžičkou.mě se to vymstilo,nikdo mi nic neřek ani doktorka a asi v pátem měsíci malá mi přestala přibírat,tak jsem měla nakojit a dokrmit z flašky UM no a co se nestalo malá mi pak odmítala moje mlíko a tím se odstavila uplně,jelikož z flašky to bylo pohodlnější pro ni.tehdy jsme neměli ani net že bych se tu s vámi poradila.tak to je má zkušenost.a ještě bych chtěla dodat k sunaru,že spousta maminek si ztěžuje že způsobují zácpu,já používala nutrilon a maximální spokojenost.

velkou odbornici přes kojeni a mne pomohla taky je Kytii tady na mojim tehotenstvi...zkus ji nejak kontaktovat

velkou odbornici přes kojeni a mne pomohla taky je Kytii tady na mojim tehotenstvi...zkus ji nejak kontaktovat

ahojky, gratuluju k dcerce. Holky už ti všechno krásně napsaly. Tak není třeba víc slov.
Tak jen; drž se a věř svému tělu a svojí berušce, zvládnete to holky!!!

Ps, Sunar bych taky nedávala, ale jestli opravdu musíš, tak hlavne ne přes lahvičku.
čauky a pak písni, jak (doufám a věřím) úspěšně bojujete :-)

Ahoj, hele, já měla podobný problém - ostatní děti v porodnici přibíraly, zatímco to moje brečelo hlady. Já byla po císaři, to se prý mlíko dělá později. TAKŽE TO NEVZDÁVEJ!!!! MNE SE OSVĚDČILO TOTO:.

1. Pozitivní myšlení. Pořád jsem si říkala, to dáme, to dáme, mozek řídí mlíčko.
2. strašně moc jsem pila -lila jsem do sebe neperlivou vodu, mlíko, kojící čaj....jako fakt hodně. Jedla jsem jogurty...No prala jsem to do sebe
3. Malou jsem přikládala co dvě hodiny. Vždy k oběma prsům. Střídala jsem je tak po 5 minutách. Bradavky bolely, měla jsem je i popraskané. Neustále jsem je větrala, mazala mlíčkem, mastičkama...za pár dní to přešlo.
4. Po vystřídání obou prsou jsem odstříkávala. vždycky pravé - levé- pravé - levé - jako masírovala jsem je dost. Měla jsem tu elektrickou odsávačku, ale stejně to za těch 15 minut hodilo max. 4 ml. Ono prý odsávačkou neodsaješ moc...
5. Před každým kojením jsem prsa sprchovala horkou vodou, cca 3 minuty. Když se mi začla nalejvat, pokračovala jsem v tom a po kojení jsem je naopak chladila studenou plenou.

No a světe div se. Jednou ráno hodím po kojení dítko na váhu a ona najednou povyskočila o 10 dkg! A teď už mi mlíko teče, že ho nestíhá polykat:-)

Drž se!!

Jo a co se příkrmu týká, taky jsme ho párkrát museli dát, jinak by se ubrečela. Ale vždy injekční stříkačkou!! Do pusy jsem jí musela strčit umytej malíček, ona ho drapla a sosala a já ji tam pomalinku stříkala ten sunar, aby to neměla zadarmo!!!

A když ji přiložíš a ona moc nesaje, protože není příliš mlíka, tak aby ji to trošku nalákalo, stimulovalo, tak mi v porodnici doporučili toto: vzít si malou injekční stříkačku, natáhnout do ní fenyklový čaj, nechat dítě přicucnout k prsu a malinko mu tam k bradavce stříknout ten čaj, aby mělo pocit, že tam něco je...a pak ono samo tahá a chce víc :///:

In reply to by Kvetinka 2011

nenapsala bych to lépe :D

Určitě sunar nedávej... není potřeba - jen malou zmateš a nebude chtít tahat... Mléko se ti nevytvoří samo jen tak... vytváří se na základě poptávky (častého sání dítěte - tj. každé 2 hod přes a co 3 v noci)... když bude malá sytá, tak nebude chtít tahat, když nebude tahat, nebude se mléko tvořit...

Před kojením prsa namasíruj horkou sprchou a kopni do sebe hrnek něčeho teplého.
Prsa střídej během kojení co 4 minuty a koj cca 25 minut.
Po koju se snaž ještě odstříkávat - každý mililitr je úspěch, ale není důležitý... důležitá je ta stimulace (poptávka říká mozku, že je málo a že má vyrábět víc)... odstříkaným přes stříkačku dokrm...

Držíme palce... chce to jen klid a pozitivní myšlení... o ničem jiném to není...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ale Láda jako novorozence jsem kojila více než hodinu, protože se půl hodiny nedokázal přisát přes nalitý prsy jak kámen až do bradavky než mi to došlo a začla jsem odstříkávat...no a ted na 6ti měsících kojíme opět skoro půl hodiny, protože párkrát cucne pak se pustí rozhlídne se kde je, a zas si párkrát cucne, pomlaskávajíc si opět čučí kde co lítá...

Mně taky trvalo, než se udělalo mlíčko, pomohla mi rada sestřenice - masáž prsou. Dej si na prsty nějaký nedráždivý krém nebo olivový olej a pak masíruj prso krouživými pohyby od krajů do středu k bradavce po celém obvodu - shora, zprava, zespodu, zleva.. Prostě dokola.
Do druhého dne mlíčko bylo.Držím ěsti a kdybys mému popisu nerozumněla (ani bych se nedivila :) ), napiš ještě, zkusím to líp..

ahojka
tak jsk pise niz,sunar bych zatim nedavala.jen se ti jeste neudelalo mlicko,vsechny deti jsou na mlezivu.ja sem po cisari a mlicka se mela trochu az 6den,kazdopadne prikladej casto a mlicko se,vytvori neboj,po kazdem kojeni se snaz jeste odstrikat ikdyz nic nepotece,mnozstvi neres,dite si vytahne vic nez odstrikas
hodne pij,jestli mate neco jak gravitmilk u nas tak to zkus,pred kazdym kojenim nahrej a promasiruj prsa
preji at se to brzy zlepsi :a:

Ahojky, vydrž a malou stále přikládej k prsu a nech jí sát, jinak se ti mlíčko neudělá! I když bys jí dokrmovala, tak jí nejdříve k tomu prsu na pár minut dej a pak jí dej lahvičku. Chce to fakt po dvou hodinách mít miminko u prsa. Já jsem porodila ve čtvrtek, z porodnice mě pouštěli v neděli a až v pondělí jsem měla plná prsa.
Pokud ti teče mlezivo, tak určitě i mléko bude, hlavně prostě neházej flintu do žita a nevzdávej to! ;)

Ahojky, nas kdyz proposuteli z nemocnice, tak mi sestra rekla, za maly musi dostat cca 60 ml mlicka. Ja bych dal pokracovala v kojeni, odsavej si , nasiruj prsa a na cca 4 den budes mit urco mliko. Co nejcsteji si prikladej malu k prsu a hlavne je stridej. Mne se mlicko vytvorilo 4 den, dovtedy byl maly na mlezivu a stacilo mu to.
Hodne stesti :) Jo, my taky bydlime v USA/ Phoenix. Chceme mit druhe, tak by se i rada zeptala jak si to mela z tehu a porodem. Dekuju.Katka

In reply to by katulkar

Ahoj Kato,diky ti za radu..Ted jak jsem to mela s tehu a porodem.Hodne zalezi na tom zda si pojistena nebo ne.Kdyz ne,tak je to hodne nakladne.Ale to urcite vis.V tehu ,kdyz je vse v poradku tak mas pravo na tri ultrazvuky.Jinak stejne jako v cesku.Akorat se okolo 36 tydne nedelaji pasy.Vsichni jsou moc mili.A porod byl super.Jsi na pokoji,ktery je vybaven velmi utulne,jako kdyby si nebyla ani v nemocnici.Po celou dobu mas pasy..Zadny mic,zadna sprcha porad musi byt v posteli.Klistyr tu neexistuje,kdyz jsem si o nej rekla,tak pry se nedava uz asi 10 let :-) Nechala jsem si pichnout epidural.ucinkoval celou dobu,i pri siti.Takze me nic nebolelo.Dianku jsem vytlacila bezbolestne.Celou dobu se o me moc hezky starali.Pomahali.Proste byli uzasni.Na porod mam hezke vzpominky.Az bude cas.Behem tydne jsem dam presny popis porodu.Jinak jestli budes mit konkretni otazky k tehu tak se ptej,moc rada odpovim.Pa verca.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka