Jaktože jsou takové problémy s početím, donošením a porodem, kojením...

31.05.2011

Tak nějak na tom dneska v noci uvažuju. Naše kočka, rozmazlovaný venkovní smeták bude mít koťata a žádný problém, jen se vyvaluje spokojeně ve stínu a snad ani projíždějící tank by ji v jejím lenošení nevyrušil.
Mám půl ročního kluka a taky to přišlo tak nějak náhodou přes HA, sice brzo, ale bez problémů. Žádné velké problémy v těhu, porod normální cestou do teď kojím...
Ale přijde mi, že je to spíš zázrak.
Tolik párů má problém dítě počít a hodně žen má problém dítě v pořádku donosit a porodit.
Jak je možné, že je tolik císařských řezů?
Jakto, že mnohdy kojení nejde, když by žena měla být schopna ve většině případů uživit své mládě jako jiné matky (třeba ta kočka).
Je mi stoho tak nějak smutno.
Mám pocit, že nějak degenerujeme.
O to víc si vážím toho neplánovaného sluníčka co těď spinká i když nám pořádně zamotal život a jsem teď ze sexbomby baculka...a asi nepojedu na festivaly a jen tak neodmaturuju. S penězma taky žádná sláva, ale vím, že můžu být ráda, že mám zdravé dítě.

Tak vám přeji hodně štěští.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Přesně tak! Dnes díky moderní medicíně se může "léčit" každý neplodný pár, tudíž se o tom více ví, více píše. Taky tomu podle mne nahrává jakýsi "kult dítěte", kdeco se točí kolem dětí. Když je nemáš, ptají se tě, kdy a proč. Když máš, ptají se, kdy bude druhé. Když čekáš druhé, diví se, že tak brzy nebo pozdě. Když čekáš třetí, klepou si na čelo.
A mimojiné za to může internet. Dříve se Mařka v samošce nesvěřovala, kdy souložila s manželem, kdy měla ovulaci a kdoví s čím ještě. Ale dnes na "anonymním" internetu na sebe prozradíme cokoli. A v neposlední řadě jsme tu na webu pro matky, či matky čekatelky - tudíž se tu toho řeší víc než na webu o tuningu aut.
A s tou medicínou je to jako u postižených dětí - proč je jich tolik? Protože je umíme zachránit a vypiplat, dřífe fungovala přirozená selekce.
A co kojení? Podle mne se o tom zaseje více mluví. A protože se o tom víc mluví, matky jsou často zbytečně ve stresu...
Podle mě ta tráva dřív nebyla zelenější :)

ahojky ,vyloženě daň doby . Z části životní styl , z části genetická výbava , která je ovšem zase pošramocená životním stylem .Naučili jsem se žít rychle a nespokojíme se smálem a je jedno jestli se jedná a stravu nebo spotřebiče v domácnosti či kosmetiku . Tak nějak jsme zapomněli ,že příroda nás vybavila dostatečně a my svým chováním jí to jen kazíme , bo pochybuju ,že tohle by měla evoluce v plánu . Dýchýme sajrajt ,baštíme další sajrajt a aby to nebylo málo nějaký na sebe ještě napatláme a přihodíme něco stresu a koktejl na vyhynutí je hotov .Vaše kočka to dělá dobře , klid nohy v teple a sežere jen co jí je po chuti , gratuluju spousta lidí by se od ní měla co učit :-)

musím říct, že nad tím jsem také přemýšlela. Z mé strany je to tak, že jsme si řekli a já vždy otěhotněla, poprvé to dopadlo revizí a druhý pokus porodem Vojtíka. Spíš mě trápí to, jak se tu mluví o kojení a lenosti. Já rodina spontálně, jen mi porod vyvolávali, takže žádný problém,ale mléko se mi nedělalo. Já to ale nevzdávala, přikládala do úmoru,ale pořád nic, až jsem to konzultovala s laktační poradkyní a musím říct, že ani po dvou měsícíh se to nepovedlo. Takže z mé strany, se chci některých zastat. Naopak se mi nelíbí, když mamča kojit může,ale nechce, co já bych za to tenkrát dala... Jen doufám, že to neznamená, že se mi to u druhého mimča nepovede, uvidíme

In reply to by Beru

ahojky, nevím, jestli bereš moje slova o berličce v UM jako o lenosti nebo obecně. Vůbec jsem to nemyslela, že je to lenost, ano jsou maminky, které kojit nechtějí, ale naštěstí vetšina chce. Já mám také doma vždy, ač kojím a nikdy jsem nepoužila, takovou berličku ve špajzce. Myslela jsem to tak, že dřív, když ta maminka věděla, že musí kojit, jinak děťátko nepřežije, tak se musela snažit víc, teed v sobě máme pocit, že kdyby něco, tak to nevadí. A na jednu stranu je to dobře, jsem ráda za takové berličky, které v mnoaha případech pomáhají.

In reply to by aisha

to ne,spíš obecně. jen mě mrzí, že jsem tak moc chtěla a nešlo to a nevím , kde teda byla chyba. Určitě máš pravdu, dneska se to už tolik neřešíeskdyž je spoustu náhrad. Zajímalo by mě, zda i dřív byly takové problémy, možná se o tom jen nepsalo, nevim.

čím to vše je?podle mě je jak píšou holky níže,cigarety,alkohol,stres,taky žijem čím dál víc ve smogovém prostředí.a pohodlnost,kolikrát jsem někde z vyprávění slyšela jak maminka hned po porodu nebude kojit donesla si UM do porodnice,císařské řezi na přání atd.zase na druhou stranu,kdysi jak nebyli císařské řezi a ultrazvuky,tak se často u porodu umíralo,žena nevěděla jestli porod přežije. je plus že se víc dneska podporuje kojení,než za našich babiček.jednu dobu prý kojení zakazovali,že to není dobré.taková blbost.já jsem snad opak toho,sice jsem otěhotněla neplánovaně,ale tak jak jsem v těhotenství nic netušila,co je tvrdnutí bříška atd.tak jsem nestresovala,dnes jak mám přístup k internetu a čtu to tady a vzpomenu si zpětně,tak se hrozím co se mohlo stát a porodila jsem den před termínem,zdravé miminko.ze začátku těhu byli problémy a krvácela jsem snad měsíc přestím v kuse než jsem zjistila že jsem v tom,nikdo si nevěděl rady se mnou,tak jsem přestoupila k jinému doktorovi a ten během minuty co na mě koukl řekl že krvácím z čípku,né z dělohy,vyklubal se z toho zánět čípku.pak se mi v 34 týdnu zkrátil čípek a stejně jsem porodila na termín.kojení nám šlo krásně až na bolavé bradavky.když měla Terezka pět měsíců přestala mi přibírat,furt jsme zkoušeli všelico ale nepomohlo musela jsem začít dokrmovat,do teď netuším pro to tak bylo a čím to bylo,malá mi hlady neplakala jen skoro vůbec nepřibírala.i když to bylo neplánovaně jsem ráda že ve svých 22 let jsem porodila,pro některé je to brzo,již má dva roky a kdyby to bylo jen možné chcem s mužem další mimi,jenže bydlíme v jednom pokoji u rodičů,musíme vyřešit bydlení adt.jéé jsem se nějak rozepsala,promiňte za román

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky