spánek 5ti měsíčního miminka

25.05.2011

Už nevím, co s tím, asi se nevyspím jak bude rok dlouhej...
Jak Vám spí prcci přes den a pak v noci?
Naše malá přes den spí max dvě hodiny, jinak neustále vyžaduje nějakou akci. Je to strašně ubíjející. Kolem poledne už koukám, aby přítel dorazil z práce a chvíli su tu naši dračici vzal a já si mohla orazit v podobě alespoň kafe.
Na noc jde spát kolem 19" a pak se budí na krmení kolem 23", ve 2" a ve 4". Co se ale děje poslední dobou - nechápu. Doteď to bylo tak, že jsem ji nakrmila, dala do postýlky, a ona usnula. Poslední dny to je tak, že se ona probudí, ani se nechce najíst, jen se pořád otáčí na bříško. Takže dřív jsem byla vzhůru každou chvilku kvůli krmení, teď zas přes hodinu v kuse přetáčím malou z bříška na záda. Ne, že by to neuměla, ale vypadá to, že v noci na tom bříšku klimbne a pak se lekne, že takhle leží a začne brečet. Pak ráno vstáváme v půl šestý - hrůza. Jak to máte Vy?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj. U nas to je tak, ze jakmile byly maly na den presne ctyri mesice, prestala pres den skoro spat. Dokonce i v kocaru vydrzi bejt vzhuru strasnou dobu, klidne hodinu a pul kouka, a pak treba pul hodinky spi a je vyspala. Pred tim to bylo tak, ze spala dopoledne tri hodinky v kocaru a odpoledne tak dve hodinky taky v kocarku. Ted je to tak, ze se rano vzbudi, vydrzi byt vzhuru tak tri hodinky, pak spi tak dvacet minut, pak jedem ven, tam spi taky tak pul hodinky, po obede da doma v postylce tak hodinku a pak na odpoledni prochazce dalsi pul hodinu. V noci spi chvala panu bohu hezky. Spi tak od osmi do ctyr, nakojim, a pak spi jeste tak do sesti nebo do sedmi. Kdyz nespi, tak se chvilku zabavi v postylce pod kolotocem, ale pak si ji musim vzit na hraci deku, kde ji to bavi tak pul hodinky a pak uz je mrzuta a chce chovat. K tomu mam jeste skoro triletyho syna, takze se fakt nenudim pres den ani chvilku a manzel chodi domu az na koupani kolem sedmy, takze si od deti oddychnu az po osmy vecer a to vetsinou okamzite vytuhnu u televize. Jeste ze syn po obede docela dlouho spi, takze mam v tu dobu na starosti jenom malou a da se to, protoze i ona v tu dobu ma vetsinou svoji spaci hodinku nebo je celkem v klidu a ja si muzu snist obed, vypit kafe a neco si precist.

zoufalé situace nás učí :-)
dneska byl manžel dopoledne a já musela uvařit velký oběd, ve všední dny vařím jen Danielce a to mám vychytaný za chvilku hotovo.
No a Láda furt dokolečka, otáčel se na břicho a zpátky mu to nešlo, takže ukrutný knourání. po čtvrtém otočení ho zpět na záda jsem mu dala z každé strany vedle těla polštář, co mám na gauči jako zábranu aby mi náhodou nehupsl dolů. za chvíli kouknu na něj od plotny a on chrní...Už byl asi unavenej, asi i proto mu nešlo otočit se zpět, ale já to myslíc na vaření nepoznala.
takže taky zkus Anežce změnšit prostor v postýlce, že se nebude moci otočit jestli pomůže :a:

jj, to známe, nám je rok a půl a prakticky jsem se nevyspala dodnes :((( chce to vydržet u nás nevím, ještě jak dlouho, jsou sice i noci, kdy malý spí do půl 6 bez přerušení, ale těch není tolika, furt je zvyklý na svou dávku Nutrilonu a to v rozmezí mezi 2-6 hod ranní, pak se tedy (občas) zadaří kolem toho rána, že ještě usne. Vím, že jsou na tom maminky takto starých dětí ještě hůře. Každopádně do 6. měs jsme trpěli ve dne v noci na prdy a pak nám začaly lézt zuby, což je snad ještě horší, teď nás už čekají poslední 2 stoličky, tak snad dá pak pokoj a doufám, že ho pozotivně ovlivní i stěhování do pokojíčku.
Takže pevné nervy...

my ráno vstáváme mezi půl pátou a pátou, synkovi bude 14 měsíců a teprve poslední tři noci vydržel spát v jednom kuse, jinak se mi běžně budil třikrát - čtyřikrát za noc a dokud jsem v noci kojila, vstávali jsme asi osmkrát. Je to sotva týden, co se mi podařilo přesvědčit ho, že už je dost starý na to, aby chodil spát jen jednou denně, takže mi spí asi hodinku - hodinku a půl, doteď spal dvakrát denně půl hodiny a leckdy mu jedna půlhodina stačila. Když si chci dát "v klidu" kafe, musím synka přikurtovat do kočáru a to kafe si vzít s sebou na procházku

ahoj, tak naše holčina je v tomhle naprostý zlato!!! 7.12.jí bude půl roku. máme to takhle: v 7 koupeme nají se a jde spinkat...spí s malim zakňouránim celou noc až do cca 7!! :) ,napapká se a spíme ještě tak hodinu a já s ní :) . někdy si dá půl hodiny kolem 10 ale spíš až po obědě cca hodinu.pak půl hodky kolem 3 odpo a někdy další půl hodiny v 6...
Někdy si řikám že si to ani nezasloužim :) ona ale asi ví že kdybych se nevyspala,nic semnou nebude.
ať se vám to brzo srovná ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak v tom jsou naše princezny stejné,naše se taky nechechtá

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Naše Eliška se směje od dvou a půl měsíců vím,že tady byly názory,že to není možný,ale fakt nekecam,ale nahlas se nezasmála ještě vůbec.Ty jo ta je fakt dlouhá vaše Eliška,naše měla 61,5cm. Včera se poprvé otočila ze zad na bříško a už třikrát usnula v osm večer :) :s: jinak usíná v deset :( .Teda,abych jí nekřivdila dneska usnula v devět :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

To Anežka se směje pořád. Jen co se vzbudí, má pusu od ucha k uchu - ale ten hlasitý smích snad dorazí až časem...
10.6. bude Áňuli 6 měsíců - taky se těším, až 24.6 půjdem na poradnu - doufám, že proběhne taky nějaký měření :-)

In reply to by Dolores

Eli se taky směje ale jen na známé obličeje,jakmile jí do kočárku koukne někdo jinej tak má kamenou tvář nebo se mračí:) My půjdem do poradny už teď 7. na její narozky...

In reply to by Dolores

jj,je to zlato:) ona už to měla takhle v bříšku, celou noc spala a vůbec nekopala...sem si řikala že by jí to mohlo vydržet a ono to vydrželo:) tak doufám jen že se něco nestane a nezmění se to!!

Ahoj,Elišce bude 7.6. půl roku,spí dopoledne 1-1,5h(mezi 8.30-11.30) po obědě hodinku(mezi 12.30-15h) a odpoledne též tak 1-1,5h(mezi 16-18) pak usne až v deset večer spí do 1h-4h-7h.Když ji trápí bříško vstává á 2hodiny.Nevím jestli je to výhoda či nevýhoda,ale na břiše se jí vůůůbec nelíbí. :a:

ahojky tak memu pavlikovi bude 12.6 6 mesicu krmime v 6,9,12,15 a poseldni krmeni v pul 6 -6 pavlik se taky pak kolem 7 usne a spi az tak do 5 nekdy 6,s tim pretacenim me taky mali zlobi,ptala jsem se doktorka a rekla mi at ho necham pres den at ho otacim a vecer pokud ma hlavicku ze muze dychat a neudusi se pokud by si ubliknul tak je to v poradku.jinak pres den mi spit tak 2 max 3 hodky.pokud kojis zkus nahradit vecerni kojeni mlecnou kasi od hame je butto ryzova a nebo bananova v baleni mas 2 a vyjdou te tak na ccca 45 kc od te doby co mu ji davam k vece tak spinka psokojene a napapane nekdy vypije i celou 250 ale lepsi je mu ji podavat s dudlikem co ma 3 dirky...muze to byt i zoubkama podvej se zda ji nenatykaji dasnicky pokud ano ku ji calgel a obcas ji ho natri je to prirodni analgetikum a zklidniji to pajikovi se nalevaji dasne od 4 mesice...jinak ja pajika nakrmim v 6 rano a vetsinou pak do 8 -9 jeste usne

já myslím, že se jí líbí to přetáčení, tak to chce pořád zkoušet. Snad ji to brzy přejde. Naše malá se začala stavět v 10. měsících a pořád si pro změnu stoupala a taky se jí nechtělo spát. Pak to ale přešlo. V pěti měsících nám toho teda naspala přes den více minimálně 4 hodiny.

Ahoj no Kubík chodí spinkat ve 20:00 + - a to mu dívám kaši vydrží mi tak do 1-2hodin ráno a pak se budí v 6-6:30 pak už spinkat nejde, dopoledne spinká tak hodinku až hodinu a půl a odpoledne mi spinká 2 hodiny, když jedeme nakupovat tak mi spí v autosedačce i 3 hodiny

:-)
Láda spí v noci zatím furt stejně cca od 21:00 do 4:30. no a přes den vždy tak 3h bdí a pak půl hodiny spí...až začnem zavádět příkrmy, budu ho dávat spát pravidelně 2x denně. snad si to brzy osvojí a bude to jako u Danielky. spala mi takhle vždy cca od 9:00 do 10:30 a pak od 14:00 do 15:30 (někdy teda jen hodinu) skoro do 16ti měsíců než se to změnilo na 1 skoro tříhodinový spánek po obědě. dodržovala jsem 4h bděcí pauzy.
zkus si přečíst tuhle knížku, u Danielky mi to dost pomohlo. Příští měsíc to budete moci zkusit taky aplikovat.
http://www.gleissnerova.cz/o_spanku.pdf
:a:

Úplně stejně.Malé je osm měsíců,přes den spí někdy jen půl hodiny a to je tak přetažená že už nevím co s ní mám dělat.Když se náhodou zadaří aby spala dvě hodiny za den tak jsem šťastná.V noci to máme taky stejně akorát se mi nebudí v těch 23h.,ráno vstáváme v šest,spát se jí chce ale neusne takže protivná od rána.Navíc mi nechce jíst ale to máme od začátku(jenže přestala přibírat)a máme atop.ekzém takže se drbe a drbe obzvlášť když je přetažená takže skoro pořád.A kafe jedině studený tak pa musíme vydržet

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka