Jak na první příkrm?

25.05.2011

Mamky, tak dneska budeme poprve zkoušet první příkrm. Prosím porašte jak ho připravit.
Udělám v páře jednu mrkev až úplně do měkka? Pak ji vydůličkou pomačkám a dám tam olivovej olej? Ale kolik tak? A kolik toho malýmu dát? Asi jen trochu na ochutnání a pak normálně mlíčko ne?
Prosím prosím poraďte, ještě nikdy jsem ho nedělala..

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by Anita

Tak to je velký úspěch, máš šikulku :one: 4 lžičky u nás padly až tak po 10dnech..takže vy jste přeborníci! :) Jj, mlíčko k tomu patří, my dokrmovali po příkrmech ještě hodně dlouho a i když pak snědl celou malou skleničku, tak pak mlíčko stejně vyžadoval a proč jim to nedopřát :///:

Holky, díky za rady, jdu na to. Mrkev už se vaří (v páře). A ten olej tam kapičku dám, je to právě kvůli těm vitamínům a i na kakání to třeba bude mít účinek :) Mamka mi říkala, že oni dávali máslo, ale vím, že teď se má dávat ten olej, tak ho dám. Dokonce jsem četla, že pokud tam olej není, tak tělo většinu vitamínů vyloučí aniž by zpracovalo. Takže tak.. Ještě jednou díky a dobrou chuť :)

In reply to by Anita

Ahoj..Tak jsem si to přečetla až dolu...a musím souhlasit s curdibilkou....Prosímtě,žádný olej tam nedávej...to se ze začátku vůbec nemá dělat...později samozřejmě ano,kvůli vit. rozpustným v tucích,ale rozhodně ne na první příkrm....dělá se to až později...a s tím olivovým olejem pozor....kvůli alergii...doporučuje se spíše slunečnicový.... :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No je to přesně jak říkáš....Načetla jsem toho o příkrmech myslím víc než dost....a dávat od začátku příkrmů olej no tak to je teda mazec :bulva: :bulva: :bulva:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jj, jedna kapka uplne staci a je to dulezite :-) i dr. by to měla řikat :-)

Ahoj, asi jsi to už uvařila, kdyby ne, tak uvaříš mrkvičku (pokud v páře, tak přidáš převařenou vodu a rozmixuješ do hladka, vidličkou by byly moc velké kousky, pokud nemáš mixér, tak pasírovat přes sítko), pokud budeš vařit ve vodě, přidáš tu vodu z vaření, at se neochuzujete o vitamínky ;-) Do rozmixované mrkve stačí dát jen 1 kapku oliv.oleje, ale ze začátku ani být nemusí, protože budeš určitě dokrmovat MM nebo UM, v obojím je tuk, takže zajistí vstřebání vitamínů i to mléko. Pokud ti toho moc nesní, nevadí, uspěch je i jedna lžička ;-) Tak at vám to jde!

já ten olivovej olej jsem dala jednou a malej mi to celé vyblinkal začala jsem mrkvičkou a teď už baští i masíko, půjde to rychle jako první jsem si koupila první lžička od Hami abych viděla jak je to řídké a tak, spapal toho docela dost, musíš to dát až bude mít hlad, já jsem nehlídala jednu a pak dvě lžičky prostě co s ní to sní.. po hodině jsem mu dala nutrilon aby se dopapal.. teď už si to věřím sama a baští mi i jablíčka a hlavně banánek..

uvař mrkev úplně doměkka, můžeš v páře. Já vařila normálně ve vodě. Pak to rozmixuj tyčovým mixérem na kaši bez žádných kousků. Dobrý by bylo to trochu zředit třeba převařenou vodou. Olivovýho oleje dej jen pár kapiček. A malýmu bych toho dala kolik sní. Myslím, že se toho přecpávat nebude, klidně bych dala pár lžičenek pokud to zvládne. A pak klidně ještě to mlíčko. :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak ted trsoku nechapu co je natom na po*raní ... to neni mrkvev s olejem , ale mrkev s kapkou oleje. jinak ty vitaminy z ty mrkve nedostanes !!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky