jak učíte obouvat a oblékat

19.05.2011

Holky, mám takový technický a dost složitý dotaz. Jak učíte děti se obouvat a oblékat triko? Bačkůrky ji učím (obouvání pravé nohy) - pravá ruka otevírání zboku, levá ruka na horní hranu u paty. Tím si botu otevře - moc jí to ale nejde - možná je to technikou. Triko zatím děláme spolu - dám na krk a ona prostrčí ruce, ale taky většinou musím přidržet spodní lem trika. A co ponožky? Jak učíte vy? Díky moc :k:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Nevím, neučím. Nechávám ji samotnou, chvíli se potrápí a pak přijde a říká "maminko dejde" tak pomůžu a řeknu jak to dělám! Ona na to přijde, nemám strach! :s:

In reply to by leeeny

No, a mně jde přesně o to, jak jí ukázat co nejlíp, jak to nazout...Přijde mi, že to, jak jí to ukazuju, je složité...Když jsem jí učila zouvat, ukázala jsem, že to má vzít za patu. Ségra ale měla ještě trochu lepší radu (stačilo chytit o centimetr výš a šlo to lépe) a od té doby to dělá automaticky...Tak proto tu hledám rady...Jinak je jasné, že se můžu zeptat ségry i na obouvání, ale teď se tam delší dobu nedostaneme...

Boty a bačkůrky si malá zvládne obout sama už delší dobu - od 15 měsíců. Stejně tak i kalhotky, punčošky, ponožky a tepláky nebo kalhoty - zhruba od 18 měsíců. S tričkem jí ještě pomáhám. Nic jsem ji neučila, vždycky jsem jí to jen nachystala správnou stranou a ona si to sama navlékla.

In reply to by Legally

Máte doma šikulky holky :) Naše je šikulka taky, ale spíš ji zajímají jiné věci... :€s€: Umí pár písmenek, hodně povídá, doplňuje a dokončuje slova, vymýšlí si příběhy (samo ještě nedá do kompletní věty...) rozebírá a dává dohromady atp. Tohle ji ale baví jen trošku - taktéž domácí práce. Asi doma nebudu mít velkou pomocnici :s: :s: :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jj, děláme i s povídáním a na střídačku. Já jí to nedám se slovy a koukej se obout :s: . Někdy na to jde sama, má zájem, ale když se jí to nevede, je konec. U zouvání jsme jí se ségrou poradily dobrý fígl a od té doby paráda. A právě proto bych chtěla vědět, jak jí vysvětlit to nazouvání...Začne ji to pak víc zajímat, když nebude tak bezradná... ;)

ahoj, tak obě děti se to tak nějak naučili samy :-). Markétka prostě jednoho dne řekal sama a začala si oblíkat kalhotky, tepláky (elasťáky) , tričko. Problém jí dělají boty, ponožky. Je pravda že se jí nedávno povedlo nandat si na jednu nožku botu. Já jsem jí ukázala jak se to dělá a ona má svůj postup. Ondra se to taky naučil tak nějak sám. Občas jsem mu trošku pomohla. Ale taky se naučil svůj systém obouvání a oblékání. Myslim si, že bys to měla nechat na svém dítěti.

ahoj, já jsem neučila, Kristýnka se to naučila sama, myslím si, že je nejlepší nechat dítě ať to prostě zkouší, malá má teď 2,5 a s malinkou dopomocí se obleče a vysvleče sama, kolik máte vy?
Tess

In reply to by tessie

Rok a 3/4. Někdy se jí to taky povede. Boty normálně zouvá, triko, kalhoty i boty navléká s dopomocí. Spíš mi někdy přijde, že neví, jak na to. Vím, že si na to přijde, ale kdybych jí mohla trochu napomoct radou, tak by se to naučila rychleji. Ne že bych jí dávala řešení pokaždé, většinou se snažím, aby si na to přišla sama, ale někdy je rada k nezaplacení, že... :) Navíc se u toho začíná posl. dobou vztekat a místo aby to zkoušela, tak to raději zahodí a čeká, že to udělám já...Jinak je trpělivá a zkoumá a zkoumá, než na něco přijde. Tohle ji ale asi nebere...- ona raději šroubečky a dírky...

In reply to by DenyPu

ahoj, u malých dětí to s tou radou neplatí. Nic tím neurychlíš. Pokud se u toho vzteká, tak bych to nehrotila. Prostě některé děti oblékání baví a jiné ne, máte ještě čas a rozhodně bych neměla strach, že se to nenaučí.
Tess

In reply to by Nika

Já mám pocit, že jsme to zkoušeli někdy před rokem a půl, když začala víc sama pomáhat a zajímat se...Když se jí třeba líbily nějaké šatičky, tak si je narvala na hlavu a zkoušela...

tričo dělám jako ty, nasadím na hlavu a ruce už protáhne sama cca od 19ti měsíců, Ponožky boty začla zkoušet ted po 2 letech sama, já jí jen vždy trošku pomohu, ukážu jak má tu ponéžku roztáhnout, a sandálky ketrou na kterou nohu. botasky nezkoušíme, ty i já mám koliktrát problém si nazout :s:

Má technika je: Kačenka se začala obouvat a zouvat sama, boty jí fascinují, tak to začala zkoušet sama, ponožky to samé a tričko, jak který, to samé kalhotky, prostě si ti sama vezme nebo si svlékne co má a pak to zkoumá a zkouší a tak postupně se zdokonaluje, takže já sama nic dělat nemusím.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka