epidural a komplikace..mel nekdo??

06.05.2011

ahoj holky, napadlo me zeptat se tady, mel-li nekdo nejake vetsi ci mensi komplikace pri epiduralu.. at uz boleni hlavy,ci proste cokoli.
ja mela epidural 2x a podruhe jsem mela pry vzacnou komplikaci( myslim,ze slo o pochybeni nestezioologa v davkovani) ..tzn. vysoky blok.. zustala jsem znecitlivena a znehybnena od brady dolu.. to ze mi ihned po napichnuti stale padal tlak ani nepocitam..
tak me zajima, stalo li se neco podobneho jeste nekomu jinemu.. nebo i neco jineho.. proste jake je % pravdepodobnosti tech komplikaci :)
dekuji predem za kazdy prispevek
preji hezky den
Lenka

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ja mela epidural 2x a po kazde jsem mela svedeni kuze na nohou, az jakoby mravenceni.
Ale 1. dobu porodni jsem mela fakt v klidu a otevrena jsem byla z 4cm za hodinu od 1. davky.

Ahoj tak já epidurál zásadně nechtěla a pak jsem ho stejně dostat musela, šla jsem na císaře, ale řekla bych že to proběhlo bez komplikací.. Akorát mě potom asi tři dny šíleně bolela hlava,ale nevim, jestli to tomu můžu přičítat protože já už předtim hrozně trpěla na migrény.. Ale bylo to před měsícem a od tý doby mě hlava ještě nebolela ( abych to nezakřikla) :-))

ahojky,já měla epidurál na císaře a musím uznat,že bez komlikací naštěstí :) jen mě asi týden bolelo v zádech v místě vpichu,doktor to nemohl trefit,tak to píchal snad na desetkrát a pak jsem tam měla pěknou modřinu :) Ale nic strašného :)

ahojky,

tak já měla u prvního porodu epidural a měla sem přesně to samé co ty , takže to zas až tak ojedinělé neni :( Bylo to dost nepříjemný , nemohla sem pořádně mluvit , neovládala sem ruce , bylo tošílené , vim , že sem se děsně bála co se stalo..........Jenže porod byl tak rychlý , že mi vlastně ani nestihnul epidural zabrat a splnit tudíž svoji funkci..........takže úplně o ničem. Další komplikace sem potom neměla , ale na pokoji sem ležela s holčinou , které po epidurálu nešlo čůrat a museli jí celý 4 dny cévnkovat. A to prej už se stává docela často. Takže já stoprocentně vim , že u druhého porodu do epidurálu nejdu. První porod sem taky zvládla - epidural mi zabral až na šití , takže se to dá zvládnout i bez něj. a za ty komplikace to fakt nestojí. Navíc v životě nezapomenu jak se mě snažili ten blbej epidural napíchnout v emzičase mezi kontrakcema , které tou dobou byli už po dvou minutách. Něc onaprosto příšernýho , na celym porodu snad nejhorší. Takže já už do epidurálu nikdy nejdu.

In reply to by Tetrísek

:( to verim, ze jsi se bala..ja mela take hodne nahnano.... u me to bylo pri cisari a tez uz bych nikdy epidural nechtela.. ackoli u prvniho porodu to bylo ok, proto si myslim, ze se vtom nasem pripade muselo jednat o chybne davkovani... mely jsme fakt smulu.... hlavne,ze jsi ok.. a nedivim se, ze priste uz ho nechces...
jo bali se u tebe take ,ze ti selzou plice? .. toho jsem se bala hodne... jinak me vlastne pri operaci polohovali do sikma, aby blok sestoupil... hmmmmm.. no vsak sama vis, jak je to hrozny...:(

In reply to by lenki

tak to s těma plícema mi ani neřekli :( to už bych asi ani nedorodila strachy :( jsem ráda , že je to za mnou a vim , že epidurál už nikdy :) zas taková bolest to neni.........teda je něco jinýho když tam máš strávit několik hodin , ale já měla první porod fakt rychlý a počítám , že ten druhej bude takovej šupec , že možná ani do porodky nedojedem :) ......otevřená sem už asi na 4 prsty , spodek je totálně nachystanej takže už jen čekáme až se miminku začne chtít na svět a to si mylsim bude fičák :) ............jen se mu nějak nechce ven , Včera sem měla termín a kde nic tu nic............prťous asi čeká na fakt pěkný teplý květnový den :) už aby to bylo. Jinak držim palečky ať máš pohodový porod

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky