potahované dorty

05.05.2011

Ahoj holky, dělá některá z vás potahované dorty? Potřebovala bych poradit, když je dort potažený a chci na něj dát nějaké figurky nebo nějakou ozdobu, tak jak se to na to "přilepí"? Omlouvám se za hloupý dotaz, ale nikde jsem to nevyčetla... A ještě, když ho udělám v pátek, tak do soboty v lednici vydrží jentak nebo ho musím nějak zabalit? :+^*:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Záleží od toho, čím potahuješ. marcipán Ti do sebe saje vlhkost, takže je lepší ho dát třeba do krabice nebo tak, aby nebyl přímo v lednici. Ja na potahování použila hmotu White icing, je výborná na potahování i modelování, ma lehce citronovou příchut (marcipán mi moc nechutná) a tomu pobyt v lednici nijak nevadil i nekolik dnu, drželo vše krásně. lepila jsem obyčejnou cukrovou vodou a drží to bez problemu, mužeš použít i trošku kremu a tak,ale opravdu to drží krásne i s tou cukrovou vodu.

jeee, to je tak příjemná diskuze :) dosrt jsem nikdy nedělala, ale po těchto radách asi vyzkouším, jen co se zbavím cukrovky :dance: přeju hodně zdaru :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Prosím jsi tu? mám od rána (už 4 hodiny) vyndaný ten marcipán (domácí mléčná hmota) a je pořád tuhý :( můžu to nějak nahřát nebo musím propracovat? :?

In reply to by Nesquicek

děkujuuuu, nepíšeš pozdě, teprve se na to teď chystám, musela jsem počkat na manžu, protože s dětmi to nedávám :s: ale zkoušela jsem to propracovat a drobí se, tak zkusím trochu medu. díky za tip :one: :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Můžu se prosím tě zeptat, kde tu hmotu kupuješ? A ona se válí stejně jako marcipán? Díky :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ahojky,můžu se zeptat?jednak teda netuším co místo piškotového korpusu?Já nemám ráda třená těsta,ta mi připadají děsně tučná :) tak nějaký typ na těsto netřené a nepiškotové?I když mě teda piškotové nevadí :) Co se týče toho krému-taky ráda dělám různé tvarohové a je mi jasné,že to pod normální mandlovku se nehodí a také to tak nedělám,na horní patro mažu slabou vrstvu marmelády a krém dávám je dovnitř-ale ani tak se nevyhnu tomu,aby se po stranách tvarohový krém nedotýkal mandlovky,která se ptom samozřekmě roztéká :( Máš nějaký tip jak na to?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no jo,jenže K dvojku na domácí dort teda kupovat nebudu :) jooo,kdybych se tím chtěla živit a někomu to naúčtovala proč ne,ale takhle si vystačíme s domácí mandlovkou ze sušeného mléka :) ale díky :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

děkuji moc za tip :one: tvaroh milujeme, tak to uděláme takhle :qu:

tak s tim lepenim neporadim, ale jinak muzes dort i zmrazit a pak ho vyndat 2 hodiny pred oslavou, on se ti rozmrazi a bude ok (delali to tak v cukrarne, kde jsem kdysi pracovala jako brigadnice :///: ). Ja to teda budu mrazit, rpotoze budu delat dort s panenkou a pak to musim vezt autem (oslavu budem delat na baraku u jezera), tak aby se mi to cestou nerozpadlo.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ok, tak ho raději vyndám 3 hodiny před, i když nebude velký :) mrazák máme naštěstí obrovský :+^*:

ahojky, my jsme lepili na praxi neředěnou čokoládkou. Jo a do soboty by ti měl určitě vydržet,ale aby nenačichl radši bych ho zabalila.

ahojky v lednici vydrží do ničeho bych ho nebalila...., a figurky tam dáš bud jen trochu přimáčkneš nebo trochu prstem namočíš dno vodou.., prstem mokrým přejedeš dno figurky a nsad by to mělo držet.. taky se na to chystám mám koupený marcipán.., n pa a at se povede..

In reply to by suzi27

děkuju :) takhle jsem si myslela, že to udělám, ale bude to držet i z boku na dortu? aby mi to přes noc neopadalo :s: tobě taky držím palečky, ať se povede :one: já si taky chtěla koupit už hotový marcipán, ale odradili mi od toho, že prý domácí je lepší a líp se s ním pracuje :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka