holky, co vaříte k obědu cca pro 1,5 leté dítko ?

03.05.2011

holky, asi jsem se zbláznila ale chytla mně hysterie, že vařím svému 1,5 roku starému prďouskkovi furt to samý k obědu tj. nakoupim květák, brokolici, mrkev vše uvařim zamrazim, To samé maso krůtí, kuřecí, hovězí, uvařim zamrazim. A prostě to jen pak rozmrazim a dávám s bramborem,rýží, těstovinami občas taky čočku a polévky, kuskus, taky občas zapékám. Jenže někde čtu, že je to takhle v pořádku dávat jednotvárné jídlo, pak jsem si ale našla jídelníček jesliček a tam jak vyvařujou,špíz sýrový, kýta na houbách :)) tak jsem se nechala něčím jednoduším inspirovat, že jsem začala vařit malýmu smažený květák, zapečené nudle s mletym a protlakem, knedlík s kuřetem na paprice,vepřový gulášek, dnes dokonce rýři s nivovou omáčkou, až pak mi došlo, že je tam děsně soli,, no a to nejhorší teď je, že když dám malýmu něco jednoduchého třeba brambor s dušenou mrkví, nebo hrášek, tak si nevezme do pusy ani sousto a bojkotuje prostě oběd. Asi jsem to podělala a prcka pěkně rozmazlila, za chvíli bude chtít jen omáčky a zeleninu nee.Co teď ? Když oběd nejí, tak řeknu nejíš budeš hladovej a jemu je to jedno, čeká až do sváči, achjo,,že já nezůstala u stereotypního, ale zato zdravého příkrmu.

Zase jsem někde četla, že je normální, že děti jí po roce to co dospělí běžně k jídlu, ale copak my jíme denně vařenou zeleninu s přílohou a vařené maso?

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak vyvařuješ spíš tak pro 4 letý :) vrať se ke stereotypnim zdravym jídlum a obohať to novýma ingrediencema ale ne nivou. Přidat můžeš maso králičí,jehněcí,zvěřinu,krůtu. K přílohám můžeš přidat jáhly,pohanku,čočku červenou.. a k zelenině všechno ostatní,co nejíte - zkus třeba sladký brambory-batáty,dýni a já nevim co všechno. On si zase navykne ale pujde to hůř... ale vepřový,knedlik,nivu a spol bych vynechala. Ono jedi vesměs to co dospělí ale co do obsahu základních surovin, ne přídavků a vylepšení. Myslej tim už všechnu zeleninu,přílohy,ovoce... ne čokoládu,knedliky a bujon :) ještě k tomu mrazení, mrazit je dobrý na porce maso ale zeleninu jen na nouzovky, ztratí to všechny vitamíny. Když to koupíš, tak je to už tak tejden utržený ... pak to zmrazíš a zbyde ti z toho jen hmota.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka