Triselna kyla

01.04.2008

Ahoj holky, chtela bych se zeptat, jestli nekdo mate zkusenost...nasemu Kubickovi jsou 2 tydny a dneska jsem se v poradne dozvedela, ze ma chudinka triselnou kylu. Zitra s nim jedu na chirurhgii a bude muset jit na operaci...budu rada za jakoukoliv radu nebo zkusenost! Diky moc!

Vůbec se neboj. V dnešní době je to prkotinka. Doktoři vrátí vyhřeznutý obsah zpátky a sešijí to pár stehy, pak to natřou takovou zelenou vodičkou a mimi je po chvilce zpátky u maminky. Do druhého dne už můžou papat a podle průběhu jít klidně 2 - 3 den domů. Že by je to moc bolelo, to ani ne. Spíš je bolí když se to jakoby skřípne (uskřine), ale to se stává před operací, pak už to mají zpátky. Nepřišli mi nějak více plačtivé. Spíš se jim nelíbí změna prostředí, cizí lidi a nervozní maminka, než že by je to bolelo. Takže klid, ať je mimi v pohodě, fakt to nic není. (PS:bude to znít asi blbě, ale náš pes měl taky kýlu jako štěňátko a tomu to zašili a ještě ten den běhal a vůbec ho to nebolelo. :-))))

In reply to by Veveronika

Tříselné kýly operují i miminkům, které váží třeba jen kilo. Bude mít celkovou anestezii, ale dnes už existují šetrné léky na uspání, a miminka jsou doopravdy po výkonu úplně v pohodě. Dělala jsem léta na dětském v nemocnici a kýly, byli fakt jednoduché zákroky a vždy se povedli bez komplikací. Miminka pak měli jen malou jizvičku. Je to lepší, než kdyby se mu chudinkovi nechala moc dlouho a ona se mu uskřinovala, To mimika moc bolí a je to i nebezpečné. A jinak to mají novorozenci, zvlášť ty malý dost často, a jsouli nedonošení, tak kýlu mají skoro vždy.
Hodně štěstí :-)

Ahoj Verunko,když jsem byla miminko já tak jsem ji měla také a co vím od mamky tak si se mnou pěkně užila, pořád jsem brečela a musela mě hlídat,abych si po zákroku nesáhla na ranku, ale to už je 30 let.Dnes je jiná doba a metody také.Jen jsem dost plakala.Nic jiného bohužel nevím.

Zkušenost s tím nemám, ale vím, že se to stává, buď tříselná nebo pupeční...neni to nic strašnýho (vím, mě se to mluví, když je malej v pořádku), ale věř, že opravdu se nic neděje!!!!Odstraněj mu jí a bude klídek, hlavně musíš být silná, nesmíš se toho bát aby to prcek z tebe nepoznal a hlavně abys nepřišla o mlíčko. To zvládnete :k:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky