Uceni na nocnik-vytahuje hovinka z kalhot a hazi do nocniku

28.04.2011

Je nam 19m a teprve druhy den ucime na nocnik, vcera se nam to jednou povedlo, malou pochvalila,vsem ukazala jeji dilo i vyfotila, kdyby nahodou druhy den zapomnela, kde se dela ee. Zaciname pry pozde,ale ja jsem si rikala,az mala zmoudri, jenze ono zacina delat prave to, ze nechce si na nocnik sednout a kdyz zjistila, ze ma v kalhotkach hovinko, tak ho nenapadne vytahla a hodila do nocniku.Jake spatne navyky ohlednne chozeni na nocnik mate vy a jak jste ty deti presvedcily,aby si na ten nocnik sedly,my mame ten obyceny a asi je pekne nepohodlny.

Kliknutím vložíte smajlíky:

fakt se bavim,jak to tu čtu,co vám děti děla :) nám je taky 19 a nočník máme jen na koukání,protože ho to prostě nezajímá.že se malej zese.. to je mu fuk,ale poslední tejden mu hrozně vadí,že se do plínky vyčůrá -to tam nemůže ani cejtit.. asi taky zkusim odebrat plínu a nechat ho v tepláčkách,jestli mu nebude vadit mokro. Ale upřímně, jak to děláte s tim běhánim na nahato. když máme koberec,nebo je furt navalenej na sedačce, nejsem jinak hnidopich,ale to ho počůrat nebo nedej bože něco víc nenechám. Rozhodně to neoznámí předem, to je vyzkoušený. Jednou se vydal nahatej po bytě,začal čůrat a měl z toho megašok a noční můry 2 dny,jak to cákalo na podlahu chudák :) a od tý doby právě čůrá i do plíny a hrozí se toho.

In reply to by umpopo

Tak ja ji davam kalhotky a leginy, behem hodiny nedky prevleknu i trikrat, cura asi malo, protoze nam to jeste nikdy timto zpusobem neproteklo az nna podlahu.Ale na razeni nejsem expert, mozna ti nekdo rekne vic.Dneska jsme uceni na nocnik stoply,protoze je mala nachlazena a myslim,ze mokra prdylka nemoc muze jen zhorsit...takze dnes sucho s plenkou.

Nemyslím, že by bylo pozdě!
Ono taky hodně závisí i na okolí. Když jdu pryč, tak přítel malé foukne plínu, aby měl klid...
Jinak, začaly jsme na 18,5 ještě pořád máme střídavě oblačno...občas nějaké naschvály, nebo neodkladná práce a pak zapomene... :s:
Každopádně to nehroti a nehubuju!
3patný návyk máme...když se vyčůrá a já nekoukám, tak dělá v nočníku ručičkou cáky, cáky! :€): Za nic jí to nemůžu vysvětlit... :€}€:

Ahoj,tak Adam je bez plen od 17 m.,tj již 2 měsíce bez plen i na ven a na polední spánek.Dávam mu plínu jenom na noc a to z toho důvodu,že spí s námi v posteli,tak aby jsme všichni neplavali :-) ,kdyby se stala nehoda.Jinak mu plína vydrží celou noc suchá.Když se mu chce,tak se vzbudí,vzbudí i mně a vyptá se.
Neřešila jsem žádné špatné návyky,bo v tomto ohledu jsem byla přísná(ne že bych ho liskala), když se mu to pár krát povedlo mimo nočník,tak dostal vyhubované,musel mi ukázat,kde se čurá atd.,ale zároveň byl ujištěn,že se nic nestalo.Moje osobní zkušenost je že hodně záleží na matce,nebo na tom kdo to dítě má na starost.Adam se vyčůra i vykaká do nočníku,na záchod,venku i doma ve stoje...Zvládli jsme to všechno během pár dní.Hlavní je děcko nestresovat,ale být důslední a nepolevovat.

ahojky my jsme leden 2009, zkoušela jsem hrací nočník, i to zmenšovadlo na záchod a nakonec chodí na ten obyč. Hrotila jsem to od roku, ale chyba byla že jsem mu nechala plínku ac hodinu ho dávala vyčůrat, pak jsem naběhla na metodu nechat ho běhat nahého po bytě a kdž učurne tak se to setře. Zabralo až to, prostě sebrat plínku, koupit slipy, nasadit tepláky a světe div se našemu klukovi začlo vadit že je mokrý a na nočník začal za jeden den aktivně chodit sá, na noc a na odpolední spaní plínku máme a on kadí zásadně v tyto hodiny :D ale už se párkrát vykadil i do nočníku tak nevím v čem je pro blém :D ale bacha s těma slipama sem to udělala až ve 27.měsících kdy na to byl podle mě teprva zdravej dřív to byl marnej boj :-). Kdyby mi sáhl do nočníku dostal by přes ruku a když se tam vyčůral tak tleskáme a on si tleská taky, nadšeně chodí vylívat a velká motivace je že to může sám i spláchnout :D

ahojky tak určitě by jsi to měla vysvětlit že to nesmí,ale začínáte dobře :one: muj malej začal v 18měs jen čurat kakal do plíny na nočník nikdy nechtěl ani první syn chodí na záchod na redukci pak jeden čas začal i kakat a chtěl do nočníku a od doby co tam zmerčil bobek máme problém s kakáním :? zadržuje kakání i 4dny a pak když už musí tak děsné scény až mi ho je líto má blok stoho bobku ví že to zněj pujde a kakat nikam nechce...tet už máme pokrok už tolik nevyvádí,ale postup stejný :? jinak si začal říkat sám od 22měs a tet už 14dní má plíny jen na noc budou mu v sobotu 2roky,ale to kakání ještě bude zřejmě boj :00:určitě posazovat,posazovat a nechávat bez plen a jak si začne říkat tak je to pohoda držím palce :one:

ahoj, no nevim no. Asi bych malé dala přes ruce. Protože tohle dělat nemůže. Taky mám obyčejný nočník a nevim jestli je nebo neni nepohodlný. Děti snim neměli ani nemají problém :-). Jediné co se dá je posazovat a posazovat. Pokud nechce, tak počkat pár dní a znovu to zkoušet...

začínáte, tak jak by se mělo... Naše Vikča vše pochopila ve 20m, ve dvou byla bez plínek i na spaní, ALE, vždy potřebovala plenu na hovínko (na 10 minut denně), prostě měla z toho hrozný muka vykadit se do nočníku... to pochopila až letos v lednu :00:.Nočník máme normální obyčejný. Asi tady nejde o špatný návyk, spíš o to, že ty děti nejsou na to ještě připravené a tlačí se na ně, je to pro ně nové, bojí se a nebo je to baví, nebo mají nějaký psych. blok, jak měla Vikča například.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka