prosím poraďte - pití čaje

20.04.2011

Holky, já už jsem úplně bezradná :-( Moje skoro roční holčička stále nechce pít čaj :-( Poslední dny je to úplná katastrofa, jen se přiblížím s pitítkem a už ho dává ručkou pryč, po lžičkách taky nechce - pořád mi je bere a háže na zem. Už jsem vyzkoušela 4 různé čaje, vodu i šťávičky, hrnečky i flašky, ale nezabírá nic :-( Vypije za den jen 50ml :-( Zkoušela jsem to po dobrém, po zlém a nic :-( Blíží se léto a já jsem z toho stále víc na nervy, protože se to nezlepšuje, spíš bych řekla, že je to jen horší a horší :-((( Už nekojím, ale mlíčko Hami ji hrozně chutná, vyžaduje ho ještě 2x-3x denně. Ale toho mi vypije mezi 360 - 550ml denně, jak kdy... Což je teda i tak málo na to, že to jsou veškeré tekutiny :-( Prosím co mám s ní dělat???

Kliknutím vložíte smajlíky:

bud v klidu..počítají se veškeré tekutiny včetně jídla..moje v roce vypila půl flašky ani ne za celý den..a nic jí není..dávala jsem jí jíst různé ovoce..hl. melouny, a jestli ti ted nepije, tak to asi zas až tolik nepotřebuje..až budou větší tepla, tak se třeba rozpije víc...Hl. koukej na to, aby ses do ní snažila dostat vodnatější věci než třeba ten suchej rohlík...A neboj to se spraví..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ahojky,diky za tipy - ovoce,polivky,jogurtova piticka - to urcite vyzkousim,jestli by ji nechutnalo... Ale co se tyce toho,ze ji mam nekde polozit piti,ze ona si ho vezme,tak to by u nas nefungovalo,jelikoz mala jeste sama z flasky nepije. Kdyz ji podam,tak si ji prohlizi a pak ji pusti na zem. Ucim ji to,ale zatim bezvysledne. Asi ji fakt budu muset davat vic mlika. Vis co je nejhorsi? Ze nekteri z rodiny se uz blbe divaji a ptaji se proc ji nedavam caj. Tezko jim vysvetluju,ze davam,ale ona ho nechce. Oni to nechapou,protoze takovy problem se svyma detma nemeli. Pripadam si pak neschopna,ze ji to neumim naucit!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ahojky,asi ji tu vodu opravdu budu muset cpat vsude mozne,nic jineho mi nezbyde. Ja asi delam i chybu,ze ji tu flasku cpu a ona pak jen vic breci :-( Ale problem taky je,ze ona si flasku do ruky jeste sama nevezme,takze toho bych se nedockala. Ani kdyz ji dam rohlik do ruky,tak ho neozuzlava. Proste si ho ruckama prohlizi a pak pusti na zem. Ucim ji to, ale zatim bezvysledne :-(

ja nastesti nemam problem niki pije kolem 1l tekutin plus polevky atd kde je taky voda...mlecne vyrobky nesmime kvuli nasemu zahleneni!!!kazdopadne zkus vsechno...tvoji sklenku...brcko..tatovou sklenku pij s ni..ve vane ji dej kelimky nalij ji vodicku musis zkouset...kazdopadne niki pil malo kolem roku kdyz rostli zoubky!!!!to flasku ani videt ale fruiko mi vyexovat za setinu sekundy...ja davam lehce oslazene caje..nekdy hermanek..ale vetcinou 100% jujce redene hodne vodou a nastesti niki pije jak o zivot....az bude teplo sama zacne pit uvidis!!!!!a nebo ji nech prelevat vodu ze sklenky do sklenky ci kelimku niki vzdycky polovinu vypil a zbytek vylil !!!!!!!!!!!!!!!tak snad najdes neakou fintu!!!!a nenut ji piti poloz pred ni a delejte jako ze na zdravi a tuk a napit ,,vem to formou hry"!!!!!!!!!!!!!!!!tod muj nazor!!papa

ahoj, bohužel nestíhám přečíst, co se tady radilo, ale můj chlapeček od 11měs natvrdo přestal mít mléko a dodnes 2roky ho nevzme do pusy. Pít nechtěl, jen po trošičkách, já měřila každý mililitr a byla na nervy, sama vypiju přes 3l denně....potom mi sestřička poradila vpašovat vodu do jídla, ředila jsem přesnídávky /každý mililitr dobrý a malý to nepoznal/ a přidávala převařenou vodu do příkrmů...čím víc jsem mu lahvečku nutila, tím víc se zabejčil, nechávala jsem ji ležet a on když viděl, že mu ji necpu, napil se sám, ale dodnes pije celkem málo. Zkuste třeba pít hodně před ní, třeba ji to zaujme. Chápu tě, znám to dobře. Držím palce.

Ahojka, tak já měla s malou ten samý problém ještě v roce a půl. Pít prostě nechtěla a teď se to samo spravilo :) Těžko říct, co je k tomu vede nepít. Ale myslím, že to mlíčko + 50ml čaje je dostačující. Aspoň na nějaké hranici. Mlíko totiž není jen potrava, ale i pití.
A myslím, že až budete někde dlouho na slunku, tak bude mít sama žízeň. Zkus jí dát třeba dětskou sušenku a po ní jistě žízeň dostane ;)
Držím pěsti ať se rozpije :one:

Ahoj malymu je rok a pul... po tom co sem ho prestala kojit to byl taky boj naucit ho pit.. caj nechtel vubec.. stavicky odmital.. jak prislo leto tak sem ho naucila na obycejnou vodu.. ted uz pije bez problemu vsechno a nevadi mu ani kdyz mu dat tu obyc. vodu..

a co je obycejny umelohmotny hrncek, bez vrsku,a treba nejaky dzusik kdyz bude videt ze to pijes tak treba bude chtit ochutnat,jsem malimu koupila naucny hrnicek se silikonovym vrske na zpusob dubliku a ten se mu zamlouval,

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

diky moc za tipy! Zkusim ji davat i vice ovoce. Ale flaskou to u nas nebude,vyzkousela jsem i hrnecek s pitkem,dospelacky hrnek,po lzickach,i lahev od kubika. Proste cucne si a jak zjisti jinou chut nez mliko,tak to je konec :-( Fakt doufam,ze se to v lete zlepsi!

Ahojky,

taky jsem to loni řešila....a když bylo zle...tak jsem Aničce dělala vodnatější jídla...prostě když jsem jí dávala jídlo ze skleničky, tak jsem jí ho naředila převařenou vodou, aby měla alespoň něco.
Nechce se mi ji zvykat na sladký pití, ale taky jsem v nouzi trochu osladila čaj....nepila ho ani víc ani míň....
Nebo zkus naředit trošku džus...třeba zachutná.
Nebo taky jeden čas Anička ráda "ohlodávala" oloupanou okurku....tam je taky dost vody, třeba jí to zachutná
A někdy...když nepila vůbec, tak jsem jí prostě udělala 250ml mlíka a to vymlaskla....když bylo teplo....trochu se tim i zasytila a hlavně napila.
Držim palečky....jsou to někdy boje s tim pitím.
Pa

Jeden čas malej taky nechtěl pít, tak jsem mu dělala šizené UM. Do flašky 250 ml vody a obarvit jednou odměrkou UM. Vycucnul to většinou celý ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka