je bledý, dávejte mu železo...

21.04.2011

Zdravíčko,
dnes jsme byli na 4měsíční prohlídce a dětská nám předepsala maltofer 2xdenně 5 kapek, protože se jí zdá bledý...lze to takhle rozhodnout "od stolu" :#o: bez krevních testů. Co se může stát pokud má železa dost a nebo co pokud bych ho nedávala a on ho opravdu potřeboval?
moc se mi do toho nechce, protože starší Danielka ho brala a vždy po něm blila, a to nebyla blinkací jako je Láďa. Ty plíny ani za dva roky nepustily...
Předem díky :a:

Holky díky za komentáře, asi tam zítra ráno vlítnu aˇmu vezmou krev. Láda je jenom kojený, takže mu hovězí ani řasu ještě hodně dlouho nedám, třeba bych mohla to železo jíst já...holt zácpu a případně zas hemeroidy risknu.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Prcek bral to zelezo taky hooodne dlouho,urcite od narozi do skoro roku a testy mu dr.delala za tu dobu jen 2x :one: .Bral Aktiferin

tak jsem te´d volala doktorce, tvrdila mi, že mu to určitě neublíží, že je to jen udržovací dávka, ale teda, že mi vypíše žádanku do laborataře a tam tu udělaj z prstíku.
No a tohle jsem četla http://www.beltina.cz/mineral/zelezo/ kde naopak píší, že nadbytek železa může být nebezpečný a děti jsou na to obzvláště citlivé...:-(
nehledě na včerejší kontrolu máme na tenhle delší víkend naplánovaný hovězí guláš, tak do té laboratoře vlítněm až v úterý :s:

ahoj, Onra je taky takový bledý a byl samozřejmě i jako miminko. Doktorce se to moc nezdálo a tak mu odebrala krev. Výsledky byli v pořádku :-). Takže určitě bych si trvala na odebrání krve

In reply to by Dejmalka

Já mám taky doktorku na prd, nic mi neřekne, neporadí a když tak blbě. Já kvůli ní přestala kojit, teda minimálně na tom měla velkej podíl :( Zítra jdeme na tříměsíční prohlídku, ale přemýšlím, že u ní to bude naposled.

Náš malej dostal po pordu 3 tarnsfuze krve a bral nejdřím myslim aktiferin 2krat denne 10 kapek a pak ten maltofer 1denne 10 kapek do 6ti mesicu.Ten maltofer se pry lip snasi,akorat je blby ze po zeleze je zacpa.Urco bych trvala na testech!my delali kazdych 6 tydnu a po vysazeni zeleza jeste 2 krat.Jinak mala kdyz mela 6 tydnu byla taky bleda,spava a nechtela papat,prevezli ju do nemocnice a zjistili ze je chudokrevna a dostala taky transfuzi.Ale zelezo pak uz nebarla,byla taky na testech po 6ti tydnech(3krat) a byla ok :)

Ahojky,

moje Anička měla Maltofer...nejdřív 2x denně jen 1 kapku, pak 2x denně 2 kapky....Dr. rozhodla na základě krevních testů! ( z těch testů byla Anička prej hóódně chudokrevná)
Dávali jsme ho zpočátku míň, protože železo je moc těžce stravitelný i pro dospělý....je z toho velký bolení bříška.
Já byla poctivá a Aničku jsem tak trápila skoro měsíc. Neskutečně "ryčela"....jako když jí řežou nohu....tak moc jí to bříško bolelo :-(( Měla křeče a my jezdili na pohotovost a tam nikdy nic nenašli....až pak mi došlo, že je to z toho železa...Dr. mě i varovala, že ji bude víc bolet bříško :-( Kdybych to měla řešit znovu, žádný železo jí nedám a budu jí dávat v začátku přikrmování víc hovězího masa.
Takže ...pokud tvoje DR. od stolu a bez krev.testů rozhodla, že je prcek bledej a máš mu nasadit takovouhle dávku...tak držim palečky a přeju pevný nervy nejen tobě....ale hlavně prďolovi malýmu....úplně mám husinu, když si na to vzpomenu ....pa

Tak pokud má málo železa, tak hrozí anémie (chudokrevnost) - potom jsou mimískové bledší. takže být tebou tak ho určitě dávám. kdyby mi potom mimi blinkalo, tak bych to zavolala dr. - a zeptatala se jí na to, co s tím.

Ahojky, myslím, že pokud má tělo železa dost, tak případný nadbytek prostě vyloučí. Pokud nemůžeš vyprat od toho plínky, postříkej je před praním citronkou.

Jana

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky