Prosím o radu - UM

10.04.2011

Ahojky všem!
Chtěla bych vás moc poprosit o radu. Maminky, vy co dáváte miminkům umělou výživu, konkrétně Nutrilon HA, kolik vám vypily miminka v necelých dvou týdnech? Měly by vypít 100 ml na jednu dávku,6x za den,ale mě malý vypije tak 60 až 90, dávám 110ml vody a 4 odměrky,ale nikdy mi nevypije všechno, na krmení se mi sám nevzbudí a při pití usíná.
Poradí mi někdo????? Co mám dělat? A ještě, budíte miminka na papání nebo ne? A jak to děláte v noci? Budíte?
Děkuju moc všem předem!

Ahoj,přes den bych určitě budila přibližně po třech hodinách,mně se malá taky na jídlo moc nebudila,jestli ti vypije jak píšeš tak dávej 90 ml vody a tři odměrky,co nevypije vylívej.A v noci uvidíš podle toho jak ti bude přibírat.Myslím si ale že ve dvou týdnech je ještě brzy aby byl celou noc bez jídla,aspoň jednou bych ho vzbudila,ale to prober s dr. a řiď se podle toho jestli bude prospívat.A taky podle toho jak ti jí přes den,pokud bude jíst dobře a přibírat tak bych ho v noci nechala spát.Mně malá spávala krásně celou noc ale přes den tomu jídlu moc nedala a v noci toho vypila hodně tak jsem bohužel musela začít budit aby mi aspoň trošku přibírala.Takže uvidíš jaký režim si uděláte.Každé miminko je jiné.

tabulka na um je vyloženě orientační , taky jsem to teď řešila , prostě nabídnout co vypije vypije zbytek vylít . Našemu je téměř šst měsíců a vypije 150-180 dávka by měla být 220 , hlady netrpí ,baští co tři hodinky takže pohoda . nevím jestli jsi se upsala ,ale na 120ml jsou čtyři odměrky ne na 110 ,vžádném případě se nesmí měnit poměr mléka a vody , mléko nebude sytější , ale pouze hůře stravitelné .Jinak co si tak pamatuju tak ve dvou týdnech tomu taky moc nedal , u prsu vytuhnul po třicítce a z lahve 60 a byla jsem ráda .Každé miminko je jené a má jiné bříško , vyloženě jít podle srdíčka :-)Jinak v noci nebudit , přes den se to doporučuje někde jse četla že by pauza neměla být delší než 3,5 h , jde vyloženě o režim ,aby si tělíčko zvyklo že ve den papáme a v noci spinkáme .

Čauky,taky já jsem měla s malou stejný problém,měla žloutenku,takže mi u kojení usínala,nechtěla sát apod.,po 2.měs.jsme šli na UM a vypila mi taky kolem 60-120-jak kdy,je to individuální,neřiď se podle tabulek,kolik vypije,tolik vypije,pokud je spokojený,tak hlad nemá,neboj.Já jsem to taky strašně řešila :-D Pokud ti přibírá hezky,není třeba v noci budit,já to dělala a řeknu ti,že doteď (malé je 15 měs.) máme problém s nočním spánkem.Na to usínání při pití (u mě teda kojení) mě radily třeba pošimrat na bradičce,nosu,oušku,prostě cokoliv,co ho probere.

In reply to by luciemili

Ahojky,
já právě nevím, jestli přibírá, ve středu jsme šli z porodky s váhou 3570g, v pátek u dr vážil 3520g,ale to mohlo být jinou váhou. Ve středu máme jít na další převážení a to by měl mít porodní váhu. Ale co mě zaráží, že se nevzbudí na jídlo sám od sebe, v úterý nám bude 14 dnů.

In reply to by Ivanka29

Čauky,mě se malá také nebudila,ale měla to z té žloutenky,přes den jsem jí budila po 3 hodinách a v noci ze začátku také,měla nižší váhu.Jak jsme pak byli na UM,tak jsem jí blbec budila i v noci 1-2 x,no ale tak příště budu chytřejší :-D.Držím palce s váhou,pa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka