Chodíte s mimčama na veřejná místa?

10.04.2011

Tety mám dotaz.
Chodíte už s mimčama do supermarketů, nákupních center atp?
Nám jsou 2 měsíce a zatím s ní moc nikam nechodím, jen do města na prochajdy s kočárem, to jo. Ve čtvrtek jsem byla s kámoškama v kavárně i s malou, nakonec jsem jí tam i nakojila. Ale teď ve čtvrtek chce miláček jet na stavební veletrh (řešíme stavbu domku) a chce abych jela s malou s ním. Očkování jetě žádné nemáme.
Když jsem se ptala dr. tak mi řekla, že v nejnutnějším případě si s ní nakoupit můžu dojít, ale ať se zbtečně necourám po supermarketu, ať jdu do menší sámošky, nebo to proběhu rychle. Že to prý není dobré ani pro starší děti.
Ale asi se to nedá brát zas tak moc doslova, ne? To bych se nehnula nikam.
No ale teď nevím, jak s tím veletrhem. Moc ráda bych jela, ale nechci zase zbytečně riskovat.
Náhradní plán je, že pojedem všichni a jeden z nás bude jezdit venku s kočárem a druhý půjde do pavilonu, ale to taky není ideální, potřebovali bychom se radit o konkrétních věcech spolu uvnitř.
Tak co vy na to, vzali byste mimča na veletrh? Mám z toho už předem špatné svědomí :\/:

ahoj:) sice nevím, jestli je tento dotaz ještě aktuální, ale mám půl roční holčičku, se kterou od jejích třech týdnů chodím mezi lidi, do velkých supermarketů a od šestého týdne jezdím i MHD - metro, šaliny... a musím zaťukat (ťuk ťuk), že nemocná nebyla zatím ještě ani jednou :)

ahojky,zastávám stejný názor! S Pepíčkem chodíme mezi lidi i do supermarketu od začátku a myslím, že je to normální a i děťaátko si musí zvykat. Myslím,že si tím i přirozeně zvyšuje imunitu :) Já myslím,že veletrh bude ok :)

ahojík, mě by zajímalo, kdo vymyslel, že se s malinkýma miminkama nesmí mezi lidi.. já chápu, že nejsou odolní proti všemu, každopádně, když srovnám malou když se narodila a teď když má rok, tak když byla narozené miminko zhruba do půl roku jí nebylo nic, a to jsem s ní chodila hned od té doby co nás propustili z porodky všude i do kauflandu či jiných supermarketů, nic jiného mi taky nezbylo, když jsem byla sama doma.. můj v práci, vracel se až v pátek večer.. teď bude mít rok, je furt nemocná, osypaná... pořád prostě něco.. možná je lepší chodit s nima hned od začátku a nebát se toho, aspoň si na to zvyknou.. :)

no já nevím, ale já chodím s Veru (dnes 16 týdnů) do supermarketů normálně už od začátku. Zatím nikdy neonemocněla. Ať si říká, kdo co chce, ale taky se musíme najíst a manžel velký nákup neudělá podle mých představ. Bydlíme na vesnici, 10km od Olomouce, takže tak 2x týdne jezdíme na nákup. Zatáhnu ji boudu na vajíčku, ať ji tam nesvítí ty protivný zářivky a hotovo. Nechci z ní mít skleníkovou kytku. Pokud by na ni měl skočit nějaký bacil, může skočit i na manžela, když půjde sám a dotáhne to domů, tak to vyjde nastejno. Ať si zvyká na cizí lidí. Nejsem zastánce toho, zavřít dítě doma do roku a nechodit s ním ani do hyper-super.

Šári, já bych se toho tolik nebála, přece jen už je mimču dva měsíce, chřipková epidemie už za námi... Já vím, že člověk se snaží být opatrný, ale já třeba musela do obchodů s malou hned - malá v kočárku, ani ne dvouroční na stupátku a jelo se - Kaufland, Penny, Billa, DM drogerie atd. Manžel dojíždí do práce busem, takže odchází před šestou a vrací se kolem sedmé večer, navíc jakmile něco je v lednici, tak "plení", takže u nás se nedá nakupovat ani moc do zásoby, ale mléčné věci, pečivo či něco k večeři spíš obden či každý den. Tak tak u nás :\/:

nam jsou 3mesice,do 6tydnu jsme teda chodili jen na prochajdy,ale po te obcas nekam mezi lidi vyrazime,parkrat do supermarketu,do Obi,do kavarny....na ockovani jdeme poprve ted ve stredu.Ja myslim,ze obcas nekam vyrazit neni naskodu,to by se clovek nesmel jet ani vencit s kocarkem a terba k doktorce?to by se asi nesmelo vubec!v cekarne muze byt takovych bacilu!! :|€|:
Takze za me: vyrazte,zadne vycitky a uzijte si to pekne! :€s€:

ahoj první měsíc sem s malou do obchodů nechodila a pak začala pomalu s kočárkem tak na chvíli do Alberta, Billy a tak, když jedem autem na větší nákup tak zatím hned v autě usne tak někdo čeká v autě a já si nakoupím sama, ale když sme měli syna tak sme ho brali sebou v autosedačce docela brzo, bych se toho nebála, pokud nebudeš chodit často, 1 týdně by nemělo vadit a bacily může chytit i venku, to byste nemohly nikam, my už byli 2x v Německu na nákupech a v pohodě prvně celé dopoledne prospala, po druhé sem jí tam 1x kojila a taky byla ok, tak ahoj a jedte

Tak toho bych se moc nebála,pokud nejni chřipkové období ;) malej se narodil v srpnu a normálně s ním od malinka chodíme do supermarketů... :D bacil se dá opravdu chytit i na prochajdě venku...

Ahojky, já bych se toho tolik nebála...já s malou (5 měsíců) taky chodím nakupovat do supermaketu - nemá mi jí kdo pohlídat. A jestli bude účast na veletrhu taková jak minule, tak se nemáš vůbec čeho bát (navíc si myslím,že přes týden to nebude tak horké) - to víc lidí potkáš v parku :D

Pokud to není opravdu nutné tak bych s miminkem do supermarketů nechodila.Tady jde o to že v tomto období řádí chřipky a miminko nemá žádnou imunitu a proč zbytečně riskovat?S kočárkem venku to ano ale mezi davy lidí tam bych nechodila.

já bych to tak doslova nebrala,malá měla týden co jsem šla s ní nakupovat do supermarketu a od té doby pořád chodíme.aspoň jednou za čtrnáct dní do supermarketu udělat velký nákup.

Tak nam doktorka rekla ze s malou taky nikam courat nemame,to ale bylo to chripkove obdobi,takze jsem dva mesice sedela doma,chodila jen do parku a nakupy vyrizoval manzel.Tet jsou to asi tri tydny co uz normalne chodime mezi lidi,male jsou ale skoro 3 mesice a uz je i ockovana,takze byt tebou bych to taky moc neprehanela,clovek nikdy nevi

Ahoj Sari. Jak byl v Brne detsky veletrh (11.-13.3), tak jsem tam s Jareckem byla a uplne v pohode. V tu dobu mel 2 mesice a 6 dni. Lidi i deti tam bylo hafol a hluk tam byl taky. Ale cele to prospinkal. Akorat na kojeni se vzbudil, takze u jednoho obcerstveni jsem si sedla a nakojila ho.

Ahoj, malá měla dva měsíce loni touto dobou. Byla jsem s ní do 4m sama doma, takže co jsem si nevyřídila, to jsem neměla. Tudíž jsem chodila nakupovat, vyřizovat, k lékařům...prostě všude. A chodila jsem do velkého Tesca, páč jsem si potřebovala nakoupit, ne se rozčílit v místní minisámošce ;) Pokud ti malá hezky spí, anebo prostě v kočárku nebrečí, na veletrh bych jela.
Míša měla očkování posunuté na 6 měsíců, a to by mě šlak trefil, kdybychom s ní nikam nejeli. Mmch, ve 4m jsme byli všichni na Ovčárně - komplet celé osazenstvo chaty onemocnělo střevními potížemi. Já si to teda vyžrala fest, malou jsem stále plně kojila a nestalo se jí nic.
Opatrnost je třeba, ale odtud potud ;)

Ahojky, já mám syna 4roky, dceru 1rok, ale zbytečně je netahám do supermarketů...Je tam nejvíc ,,bacilů,,ale já jsem ZS a pracuji na dětské JIRP, takže sem úzkostlivá matka, vidím jen ty komplikace :( :a:

V 6ti týdnech jsme byli s malým v práci podepsat daně a pak jsme se stavili v McDonaldu. Asi ve 2 měsících jsme šli do Kauflandu a od té doby už chodí všude kam jdu přes den já, když nemám hlídání. Já bych se toho nebála a šla bych tam s ním. Jste přece rodina, tak výletujte hezky spolu.

Niceho se neboj, nikdo ti snad nebude stat nad prckem a prskat na nej...;-)...my jezdily s Deniskem normalka nakupovat, kdyz to bylo nutne a to byl fakt pidi, jinak to ani neslo...a Vam uz jsou dva mesice, tak se neboj...;-)...uzijte si veletrh...a poradne se poradte...pa Sarka a Denisek

Ahojky, tak já byla s malým dokonce ve školce a to mohl mít taky tak 14 dní. Je fakt, že tam bude hodně lidí, ale určitě vám nepolezou do kočárku. No a k Dr. se taky chodí několikrát před očkováním a to bych řekla, že tam může taky ledacos chytit ;-)

já bych klidně šla nemusíš mít špatné svědomí takhle by jsme zachvílku mohli sedět doma :s: kdejaký moribundus muže chitnout i na prochajdě :///: vím že ty mrnata jsou na vše nachilni ale já s mím nebudu zacházet jak z křehkou květinkou :j) to je můj názor tak si to užijte :a:

Já bych s takto malým mimuškem mezi tolik lidí nejela..Já na Veletrhy do Brna jezdila často a vím,že tam bývá vždycky hrozně lidí.Takže bych měla strach z toho,že tam spousta lidí bude nachlazených a mimčo by mohlo onemocnět a pak i kvůli tomu,že bych se mezi těma lidma(většině chalpi) nechtěla s kočárkem prodírat..A bývá tam i velký hluk,takže za mne určitě ne..Nejlepší je rozhodnout se podle sebe..

Já jsem s malou byla v nákupním centru už když jí bylo 14 dní, na veletrhu jsem s ní byla, když jí byly necelé 2 měsíce a celkově jsem to vůbec neřešila. Očkování měla posunuté až na 4 měsíce a to bychom se do té doby musely doma ukousat. :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka