Minianketa-Jak jezdite s ditetem na kole?

08.04.2011

Mam 1,5 starou holcicku a chceme s ni vyrazit na kola,ale nevim jak.
Je pro ni vhodna sedacka, ktera se upevnuje za kolo, pred kolo nebo nejlepe ten vozik za kolo?
Jsou na tech sedackach popruhy?
Jde sehnat helma na tak male dite?
Jakou sedacku mate vy, jake znacky a za kolik?
Od kdy je vhodna sedacka na kolo pro dite?
Je sedacka umistena vpredu kola pohodlnejsi nez v te zadni casti, ktera je bezpecnejsi?
Je tezke namontovat takovou sedacku, hodi se na kazde kolo? Sedi se v ni diteti dobre?Jake mate zkusenosti?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, myslím, že v každém trošku větším bike shopu ti poradí, ale nevím jestli máš čas tam chodit...
Takže, já jsem spíše pro sedačku za kolo, zdají se mi pro dítě pohodlnější.
Na sedačkách jsou popruhy nejen na tělo, ale i na nožičky.
Helmu seženeš v bike shopu nebo na netu...dle obvodu hlavinky.
My máme zatím použitou sedačku značky Romer. Myslím, že jsou to jedny z nej.
Myslím, že od toho roku, kdy dítě sedí, už se může.
Sedačku není těžké namontovat, ale já své kolo budu muset vzít nějakému servismanu, protože mě nejde přehazovat rychlosti. Takže na každé kolo se nehodí. Když jsem se byla na sedačky ptát, tak mi řekli ať jim tam to svoje kolo radši dovezu.
Naše dcerka sedí v sedačce dobře. Máme i vozík na delší tůry, tam se ji zase dobře spinká, páč si může lehnout :)

Záleží na délce trasy, na krátké (do obchodu nebo tak do hodiny u tak malého dítěte) stačí sedačka na delší bych pořídila vozík.
Jsou tam popruhy
Helmu seženeš v pohodě a jsou i nastavitelné, takže vydrží i dva-tři roky
Za sedačku, Author, kolem 1600
Řekla bych, že na ty krátké trasy to jde už od roku (my to vyzkoušeli a supr :-) )
Která je bezpečnější a pohodlnější to nevím, nám vyhovuje ta vzadu
Namontovat je to lehké, ale nemusí se hodit na každé kolo, já jsem třeba menšího vzrůstu a mám tím pádem i menší rám a sedačka s těmi vidlicemi mi neseděla, takže mám sedačku upevněnou na nosiči. Raději se poinformuj v obchodě. Děti si nestěžovaly - ani ty starší, že by je něco tlačilo...atd.

In reply to by Barbarella

Autor nám byl v cykloprodejně rozmluven (i přesto, že ho tam prodávali), prý praská hodně součástek...naši Hamaxku jsme jezdili dcera 8 let a teď v ní pokračuje syn, a žádné závady...jak říkáš ty vidlici, mám taky problém to tam dát, ale vyzvednu sedátko nahoru, zacvaknu a zase snížím dolů (taky jsem malá). S těmi vzdálenostmi bych se hádala, jezdili jsme na celodenní výlety, přece jen v tom nesedí celý den, zastavuješ se na různých místech, na obídek, posvačit, proběhnout, pohoda, i si pospí.....

In reply to by prochdana

Cožééééééééé????????? Nestraš!!!!Praskají součástky??? Mě nevadí to zacvaknutí, ale jak mám malý rám, tak mi to tam nešlo nainstalovat vůbec, protože mi dřela o kolo :-D . Já bych se k vůli dlouhým výletům nehádala :-). Na celodenní výlety jsme jezdili taky (k přehradě nejčastěji), ale to už bylo dceři přes dva roky a tím, že jsme neměli polohovatelnou (nevím už ani jaká to byla značka), tak to spaní v sedačce to byl horor, byla celá zalomená, tak jsem vždycky zaparkovala roztáhla deku a až se vyspala, tak jsme pokračovali... jasně, operativně se dá řešit všechno.

In reply to by Barbarella

Nestraším, :) právě mi sháněli ten druhý adaptér tak koukáme na toho Autora, že je to pěkná kopie Hamaxu a on nám ten prodavač říkal, že je to fakt levnější kopie, ale prý už měl reklamace na prasknutí někde u těch vidlic a taky asi ty spony a tak, tak třeba se za ten rok polepšili a vychytaly to :-))) no, ono to polohování moc nepomůže, tak jak u autosedačky,prostě se dítě zalomí, ty ho narovnáš a už je zase zalomený....tady je jak spí http://img.janforman.com/P1100961zmenavelikostijrd6.jpg nelekat se, to jsem ho odstrojila a vytáhla mu nohy, jak jsme přijeli :-)

In reply to by prochdana

Noo tak to spinká, ale teda ukázkově, to mi dcera vždycky klimbala hlavou do zad :-D , že by potřebovala ještě izolačkou přilepit přilbu k sedačce :-D. Já mám tu sedačku bez vidlic přímo na nosiči, tak snad to bude oki. Stejně to jsou bestie, že prodávají takové "žďorby" .

Ahoj,

já jsem pro sedačku, co se upevňuje za kolo, když jsme to řešili, všude je doporučovali spíš než ty před kolo. Dítě je za Tebou hezky v zákrytu, takže na něj ani tolik nefouká a tak :-)
My máme Romer (http://autosedacky-prikryl.cz/_c47_l3_p183313_/cyklosedacky-rmer/cyklos…) a jsme s ní naprosto spokojeni, má tříbodové pásy a nastavitelné nožky podle toho, jak dítě roste. Dá se dát do 2 poloh, což se hodí. S malou jsme začali jezdit někdy po roce a čtvrt a občas prospala kus cesty.
Přilbu seženeš v jakémkoliv sportovním obchodě, máme XS a je to tuším od 48cm obvodu hlavičky, ale počítej že pod to budeš dávat třeba ještě čepičku, aby prckovi nefoukalo do uší.
Jak se to montuje netuším, to dělal muž, ale prý v pohodě. Co se týká pohodlnosti, tak ten Romer je dost dobře odpružený a malá si nikdy nestěžovala :-) Už má 2 a čtvrt roku a pořád ok :-) Nevadí jí, že nemá až takový výhled dopředu, protože může koukat do stran a navíc nikdy s ní nejedu sama, takže vždycky máme sebou někoho, kdo ji zabaví :-)

Záleží na tom, jak dlouhé trasy s dítětem plánujete... pokud ty výlety budou několikahodinové, tak je rozhodně lepší vozík... sedačku bych použila pro dítě od dvou let nahoru a spíš na kratší výlety...
Jinak helmu seženeš už tak na roční dítě, my jsme ji normálně koupili v cykloobchodě... vo vozíku dítě helmu mít nemusí...

My máme Hamax sleepy, Hamaxky patří mezi nejlepší sedačky, všechny sedačky mají popruhy a pásky na nohy, s dcerou jsem jezdila, hned jak uměla pořádně sedět (od 8m, tudíž měla i helmu). Nosnost do 25 kg....jak už jsem kdysi psala, tak dcera byla muší váha a manžel ji vozil každé ráno i s aktovkou ještě do 2. třídy.... sleepy se dá trochu polohovat, když dítě usne.... máme dva adaptéry, které jsou připevněné na stálo na kole, adaptér má k sobě různě velké vložky, které si můžeš vybrat na různě silný rám), takže kolikrát já jedu s dítětem manželovi naproti do práce (10 km) a pak přehodíme za pár vteřin sedačku na jeho kolo a veze zase on

ahoj, zalezi na vaze ditete. Ty sedacky dopredu jsou do 15 kg, ty vzadu myslim do 25 (nepamatuju si to presne). Na sedackach jsou popruhy, tribodovy + popruhy na upevneni nohou.
Helma se prodava normalne, takze sehnat urcite jde.
Ja jsem koupila sedacku pro syna vloni na baraku u more, takze znacku ti neporadim, dostali jsme k tomu i helmu (zdarma).
Myslim, ze sedacka se muze pouzivat od doby, kdy dite sedi, urcite od roka.
Nevim, jestli je rozdil bezpecnosti u techto sedacek, ja je moc nemusim, protoze si vzdycky predstavim, ze bych z kola nahodou spadla a dite by letelo dolu se mnou. Takze syna vozi tatinek.
Namontovat jsme si to nechali tam, kde prodavaji kola (v obchode se sportem), abychom meli jistotu, ze to mame spravne. Sedacka vzadu se da upevnit jen na kolo, ktere ma nosic. Syn v ni sedi hezky, rad na kole s tatinkem jezdi.
Synovi jsme ji koupili vloni, mel dva a ctvrt roku a koupili jsme tu dozadu, protoze syn vloni vazil 19 kilo.
:a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka