zvracení,průjem, teplota u 2 leté, poradte...

03.04.2011

Ahoj maminky, které máte zkušenosti poradte prosím, malá včera za celý den snědla v 15.00 hod rajskou polívku s těstovinou a sýrem a večer v 18.00 to celé vyzvracela, od téé doby zvrací a nejí,průjem měla spíš po lžících takovou hnědou vodičku a teplotu 37,8, tak jsem jí ráno ve 4 dala Panadol čípek ale asi nezabral protože jí má furt stejnou :( má chudinka hroznou žížen ale jen si cucne čaje tak ho po chvíli vyzvrací a brečí....dávám neslazenej slabej heřmánkovej a Leros dětskej neslazenej, papat nic nechce....mámm čekat nebo jí dát jinej čípek př.Nuroofen ? díky moc

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, tak jak ti tady holky radi tu vybublinkovanou a z lednice chlazenou coca colu, tak to je opravdu dobry lek. Mne detska doktorka jeste doporucila, ze pokud to dite udrzi, tak je dobre k te cole dat normalni slanou tycinku, takovou tu jak prodavaji u bramburku. Je to pry kvuli tomu, ze ta sul z tycinky dokaze navazat vodu a to testicko vytvori v brisku takovou kasicku, kterou by nemusela vyzvracet. Ja to mam vyzkousene na me starsi dceri a opravdu to mohu jen doporucit. Navic takovahle lecba se detem libi :) ale zacinat treba jen s jednou tycinkou a trosinku te coly po lzickach, pokud to udrzi, tak za hodinku zkusit druhou, pak das dve. Zalezi jak si troufnes :) tak drzim palce!!!

jestli ti vyzvrací i tekutiny tak je to na nemocnici,muže být strašně lehce dehydrovaná,nevím kolik jí je ale mě řekli coca colu-chlazenou a po troškách,ta se většinou nevyzvrací a pomohla,ale určitě musí nějaký tekutiny který v ní udržíš

Čípek byh nedávala, má jen zvýšenou teplotu. Ten až od 38.5. Čaj jí udělej slabej černej, oslaď Glukopurem a podávej vychlazený po lžičkách. Heřmánek ne. Dobré jsou rehydratační roztoky Kulíšek, Ors z lékárny. Taky pomohou probiotika a kdyby byl průjem úporný tak Smekta. Na jído rohlík, banán, rýže, mrkev...Hlavně tekutiny, kdyby se ti nezdála, tak pohotovost. Držím pěsti. :a:

to neznám, ale je neděle takže mám smůlu tady je vše zavřeno....no průjem ani tak nemá protože nemá mít z čeho když nemá v sobě jídlo, spíš to zvracení je hrozné ...tak na příště si to pořídím.

In reply to by wicca29

aha,já jsem zvykla že tady jsou lékarný otevřené-)
No mi měli spíš průjem.Tal uvidíš no,potom jen piškoty a čajík a bude to ok,popř. kdyby se to horšilo tak bych určitě cinkla někam k dr a poradila se.

na dehydr. je super kulíšek,prodávají ho vlékárně. A jak ti píše jedna mamuška určo smectu ta je taky bezva!!Nám enchybí už nikdy v lékárně.Většinou vždy zabere,hlavně na průjem!

ahojky,teplotu určo nesrážej když nemá víc jak 38,..to je nějaká vyroza,nebo stř.chřipka.určo to do tří dnů přejde,mi to měli min. týden.

ahojky,slazenej černej čaj po lžičkách,tak třeba šest lžic za hodinu,aby toho nebylo moc.Zkus dát smectu,jestli máš doma,je výborná.Teplotu nesnižuj,je to na nic,antipyretika setjně zabírají až od teploty 38 a do té doby se vůbec nemá srážet (v zadečku do hodnoty 38,5),protože se tlumí imunitní reakce těla,která je naopak žádoucí.Takže teplotu nesrážet,dávat čaj po lžičkách a až nebude zvracet půl dne,můžeš pomalu začít s jídlem-rýže,mrkev,banán,borůvková přesnídávka,suché těstoviny.Hlavně nic mléčného,krom teda kojení,jestli náhodou ještě nekojíš :) Měla by močit aspoň každých 5 hodin,pozor na dehydrataci.

In reply to by wicca29

taky záleží na tom,jak jí je.Pokuď je normální,není apatická,spavá a má celekm slušnou náladu,tak jí určitě nechej ještě doma,možná bych vyrazila ráno k doktorce.jo a ta cola je skvělá,jak píšou holky,ale kup tu dětskou,ať jí necpeš kofeinem ještě :) a to nemáte někde blízko lékárnu?Ty v obchodních centrech jsou otevřené i přes víkend.

In reply to by lucininenka

Tak jdem k doktorce, sice nezvrací ale vůbec nejí a málo pije, a má průjem tak raději jdu....No jo když jsem bydlela v Praze tak to jsem měla lékarnu po ruce, teď bydlím v malém městě v Krkonoších a tady obchodáky nejsou :) díky za rady

In reply to by lucininenka

Ahoj , tak mi jen poradili co a jak - koupila jsem Kulíška a malou z toho natáhlo a nechce to, ORS nápoj ten taky,....teplotu už nemá jen malinko 37.3C. Dnes nic nesnědla :( vypila jen čaj, dala jsem jí dva ty malé kulaté dětské rýžové pufované kolečka a hned nato se pozvracela a pokadila ( průjem)....chudinka...rýži, mrkev, brambory, rohlík a piškoty nic z toho do sebe nechce dostat tak nevím...myslela jsem že by Dr. mohla udělat nějaký výtěr ze zadečku aby třeba zjistili co to je....vždy se to bere tak nalehko že je to nějaká viroza že to přejde ale nechci nic zanedbat, vždyt musí mít hlad jak vlk chudinka :(

In reply to by wicca29

Ale neplaš,to bude nějaká střevní chřipka,lítá toho fakt mraky teď.Je vidět,že se stav lepší a až bude mít hlad,tak se nají.Dávej sladkej čaj,ať má nějakou energii,bez jídla určitě pár dní vydrží,už je veliká a pak to dožene :) Ono je vlastně úplně jedno co to je :) jestli jsou to rotaviry nebo obyč střevní chřipka nemá prakticky na průběh vliv.Důležité je,abys hlídala hydrataci a ostatní už se zlepší samo,tělo si poradí.Jinak jídlo jí určitě nenuť a i poté,co začne chtít jídlo jetště určitě pár dní dodržujte dietku,ať pak nemá ještě střevní problémy.Jinak ještě doporučuju lactobacílky,nám moc pomohli při průjmu.

In reply to by lucininenka

Tak jsme se dnes vrátili z nemocnici, dvě noci jsme si tam poležely...malá byla dehydrovaná a po těch třech dnech co nejedla a nepila zjistili že měla hypoglykemii , málo cukru v krvi. Ona mi totiž dostala nějakou divnou křeč večer tak jsem s ní jela raději do nemocnice a tam si nás nechali, malá byla na kapačce chudinka, ta si něco zažila....pořád má dietu a průjem ale už bez horečky, bez zvracení, a čaje pije a i papat začala...tak jsem ráda že je v pohodě, a doufám že se to už nevrátí...

In reply to by wicca29

no to jste di užili teda :( ono to chce ten čaj hodně osladit,ale jestli byla dehydratovaná,tak by jste to stejně doma nezvlládli :( tak aspoň,že vás tam nechali jen dva dny,to se dá ještě přežít.Tak hlavně,ať už je lépe :one:

In reply to by lucininenka

to jo , když se do malé nedalo už tak dlouho dostat ani kapka čaje a když jo tak šel ven tak sem raději nechtěla nic podcenit,...za týden mám termín porodu tak jsem ráda že to máme snad za sebou :) každopádně díky za rady

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka