holky netrapte svá mimika vyřvávací (estvillova) metodou

31.03.2011

musím to sem napsat, protože mně to dodneska strašně mrzí, ale třeba si to přečtou maminky, co přemýšlí, že nechají svoje děti brečet a brečet v postýlce díky tomu, že si přečetli právě třeba na internetu, že je dobré pro dítě a do budoucna, aby nemělo problém usnout samo...atd..

Mému synkovi a to už ve 4 měs.kdy jsem byla fyzicky velmi vyčerpaná z toho jak jsem málo jedla,aby syn neměl takové bolavé prdíky, snad tou vyčerpaností a z toho jak nechtěl kolikrát usnout v postýlce jsem všude na internetu četla, jak by se měli děti naučit spát sami a já blázen, jsem tomu tak podlehla, že jsem synka položila do postýlky už ve 4. měsících a zkoušela vyřvávací metodu, nechala jsem ho křičet i 2 hodiny, samozřejmě jsem k němu chodila ale jen po 5 až 10 min. no křičel a zkoušela jsem i dát mu do postýlky ruku a to taky brečel, tak jsem řekla dost musím tě nechat vybrečet, jinak to nejde, já si furt díky všem těm článkům myslela, že dělám dobře a že nesmím ustoupit a že nesmí vycítit, že jsem slabá a podlehnu, rozumíte 4měs. kluk a ještě kojený!!! jenže já ho viděla v takovém obraze, jako že už takhle malý chápe a rozumí a že to na mě zkouší, zase jsem to někdě samozřejmě přečetla, že už takhle malý děti dokáží manipulovat s rodiči a tak... a chce se mi brečet, když na to vzpomenu. Já se nechala tak oblbnout článkama a je pravda, že můj syn už po 5 dnech usnul sám, bez mé přítomnosti, tak jsem ho učila přes den a pak na noc a říkám usínal sám a já si myslela, tak to jsem super máma, naučila jsem mého kluka usínat samotného, nebude mít v budoucnu problém, jak všude psali. Jenže mi příde že se v něm určitě něco zlomilo a určitě to v jeho srdíčko zanechalo velký šrám..,který není navenek vidět, ale zůstal někdě uvnitř v jeho srdíčku mezi ním a mnou. :§)

Já nevím, několikrát se to opakovalo, vždy to bylo třeba na měsíc ok, spinkal a pak najednou zase brečel a já zase použila formu vyřvat, přijít, odejít, já bláhová a krkavčí matka, tak si teď připadám a vždy když na to příjde, strašně se trápím a brečím. Dnes je klukovi 14 měs. a před týdnem usínal furt sám a nyní už čtvrtý den mi začal brečet jak dopoledne před spaním tak i večer a já k němu jdu a hladím ho a říkám maminka je tady a on za chvíli usne a mám si snad myslet, že dělám špatně a že bude mít problém do budoucna ? Že nikdy nenaučí spinkat sám. Do pytle, proč až teď jsem otevřela oči a už dříve, to dříve co už se nikdy nevrátí, tolika slzami protknuté, proč už dříve mně nedošlo, že důležité je teď a ne potom...Holky co máte malá mimča, buďte s nima a nenechte se zbláznit poučnou literaturou jako já, moc toho lituju a nejvíce toho, že už ty slzy mého broučka nikdy nevrátím zpět.... :r:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky