pro srovnání jaké papáníčka vaříte svým cca 1,5 roč.dětem

29.03.2011

ahoj maminy, tak zde uvedu co vaříme my, někdy mi příjde, že je to dost jednotvárné a tak se ráda nechám vašimi nápady inspirovat:) :hu:

ráno: sunar,chleba,rohlík,lučina,máslo,tvrdý sýr,děts.šunka,marmeláda

1svačina: jogurt holandia s nastr.hruškou,jablíčkem,dobrá máma

oběd:1.rýže se zamraž. zeleninou(brokolice,květák,cuketa,mrkev)
2.bram.kaše se kupovanou mraž.zeleninou a krůtím plátkem
3.kuřecí vývar dost hustý, takže dávám jako hlavní jídlo
4.1,5 hous.knedlík s vepřovým gulášem
5.zapečené špagety s mletým masem a protlakem
6.brambory s orestovanou zamraž.zelenina,špenát,kuř. plátek
7.svíčková, ale to opravdu málokdy
8.konzerva Hami :) tak 2x týdně,když už nevím co uvařit
9.taky dávám králičí maso, na to teď čekám až začnou v dubnu trhy, neni k sehnání, jen vyjímečně mraženej

2svačina: nakrájená hruška,banán na kolečka,víno, mandarinka, jablko rozkouše a vyplivne,rajče vycucne a vyplivne :? Pak tak 2x týdně přesnídávka

večeře:kaše od Sunarky, nebo cleba zase s lučinou, nebo tvrdým sýrem a pak vždy po půl hoďce sunar banánový nebo vanilkový

sladké: pouze piškotky sem tam, puding nechce a taky někdy vánočku, ale tou se mi dusil, páč lepí, tak raději nee :a\|:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Andy uz je tedy o neco starsi ale co si pamatuji tak loni touhle dobou bastil asi takto ....
snidane .... vlocky, nebo chleba ci toast, hrnecek mlika
Svacina .... jablko, hruska, banan, hroznove vino, mandarinka
Obed .... (vzhledem k tomu ze jsme vetsinou venku, malej chodi spinkat az kolem pul druhe) chleba se syrem ,sunkou, tunakem, + rozinky , yogurt , ovoce....
Svacina ... ovoce ... cokoliv si rekne ;-)
Vecere (6h) .... Cokoliv jime my, varim bez soli ... vzdy maso , priloha a obloha ....
JIME PROSTE VSECHNO ... krom konzerv ci detske stravy, vzdy to vyplivuje
k piti mliko ci voda

Máte bezva jídelníček..zkus třeba ještě nastrouhanou mrkev+jablíčko+rozinky,nebo jablíčko+červenou řepu..a k hlavnímu jídlu dávám vše a sobě to pak na talíři víc solím a pepřím..a místo brambor zkus třeba kuskus,ten jen zaliješ horkou vodou a za chvíli ti nabobtná..a dá se dát k zelenině,rybě..nebo když nechci vařit sobě,tak do hrnce prdnu kousek masa+veškerou zeleninu včetně celeru a mám hustou polívku,kterou i zamrazím a podle potřeby k ní uvařím rýži,jindy bramboru,jindy jáhly,kolínka..co mě napadne..vždyt i květákový mozeček s bramborem je fajn a můžeš k němu dát i kousek masa..já mám dobrýho strávníka,tak chápu,že občas mají mamky problém jako moje kámoška,která doslova 1,5 letého klučíka prosí,aby otevřel pusu i na křupku :metal:

Tak naší malé bude 15m:

7:00 - kojení
9:00 - jogurt nebo přesnídávka
12:30 - 13:00 - polívka (hustá) nebo to co jíme my + kojení
15:00 - 16:00 - přesnídávka, bobík, tvaroháček (střídáme)
18:00 - kaše nebo namazaný rohlík či chleba (včera měla vyjímečně párek)
19:00 - kojení

Mezitím jí dávám piškoty, křupky, tyčinky. Ovoce ani zeleninu mi nejí vůbec, všecko pluje. To mě mrzí, ale na silu to do ní rvat nebudu.
Co se týče obědů. Polívky dělám husté, dneska třeba květáková s bramborem, nebo kyselačka (ze zakysané smetany), pórková a tak, hodně zahušťuju vajíčkem (to malá miluje) a jinak jí to co my na oběd. Většinou máme maso s přílohou. Má moc ráda domácí zavařené okurky a červenou řepu. Tak aspoň něco. Jinak když do něčeho dávám zeleninu, tak taky mraženou, kdesi jsem slyšela, že má víc vitamínů než ta čerstvá, ale i tak, většina se stejně vyvaří.
Náš jídelníček je taky celkem jednotvárný, ale ona je strašná vybíravka, tak jsem ráda, že aspoň něco sní.

In reply to by Myška

Ahoj, tak koukám, že ovoce a zelenina u vás taky nefrčí - já už jsem vyzkoušela snad všechny možný druhy a nic :-( Myslím tím čerstvou zeleninu a ovoce.. I když udělám domácí přesnídávku, nebo nastrouhám jablíčko, tak fuj a všechno letí. Snad se děti s jarem umoudří :-)

Ahoj, tak malé bude 18 měsíců a jí to samé co my - před finálním dochucením. Dneska sekaná, brambory, zelí, včera stejné maso, jen k tomu rajská a rýže. Budu péct kuře, tak zítra pečené kuře asi s bramborovou kaší nebo těstovinou. Malá má ráda omáčky, takže dělávám třeba česnekovou (máslo, hladká mouka, mlíko, stroužek česneku) - k bramborám nebo těstovině s masem. Místo česneku se do omáčky dá dát cokoliv (pažitka, žervé, šlo by i rajče nebo protlak, apod.). Taky je dobrá zapečená cuketa - podélně rozříznutá, vydlabaný vnitřek, ten na pánvičce osmahnutý s cibulkou, česnekem, smíchaný se žervé a naplněný zpět do "lodiček", pak zapékám, nakonec položím plátek tvrdýho sýra.. Jde udělat rychlé rizoto - rýže smíchat s čímkoliv - jakýkoliv druh masa + jakákoliv zelenina, děti mají rády bramborovou kaši - s masem a klidně i zeleninkou. Můžeš zkusit i čočku - červená čočka se vaří krátce a je dobrá - buď polívka nebo jakoby na kyselo nebo s česnekem :-) Je toho mraky, co už děti můžou papat :-)

Ahoj tak já se s tím už moc namažu k obědu má to co my akorát tolik nekořením a nesolím vždycky mu z toho odeberu takže základ stejně,ostatní jídlo během dne vesměs jak vy ;-)

In reply to by sandrik

mno to je právě někdy ten problém, protože mně většinou stačí k obědu kolikrát jen houska, nebo vaječná amoleta s kečupem, nebo párky, topinka s česnekem, chleba s hermelínem a malýmu tohle dát nemůžu :-D

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka