jak na ty děsný kila, proč jde váha nahoru?

23.03.2011

Ahoj holky, začíná na mě padat depka a tak vás prosím o radu. Nevím proč, ale poslední 2 měsíce mi jde váha nahoru. 2 měsíce po porodu mi jiz zbývalo jen 2, 5 kila navrch oproti předporodní váze. A to bylo po vánocích, jedla jsem naprosto vše, sladký, slaný a váha šla krásně dolu. Pak se to najednou zarazilo, začala jsem proto se hodně omezovat v jídle, neříkám držet dietu, to ne, protože plně kojim, ale odpustila jsem si sladké, začala jíst mnohem více ovoce, zeleniny, pít vodu a nechápu, jak je možné, že mi jde váha nahoru, přitom jím pravidelně, malé porce, ovoce, zeleninu, nic sladkého, téměř nic tučného a teď mám místo 2,5 kil navrch oproti předporodní váze rovných 5 kg. Stalo se vám to taky a co mám dělat? Díky moc za rady

Od té doby se to ale moc nehýbe. Asi to teď bude prostě chtít víc chodit chodit chodit, což při pěkném počasí není až takový problém. No ale co chci říct, někde jsem jednou četla, že jsou dva typy kojících žen. U jedněch se spotřebovává energie na mléko a váha jde rychle dolů, u jiných si zase tělo naopak začne dělat zásoby, aby mělo miminko dostatek mlíčka. Třeba může dojít k oběma variantám, prostě tělo se dostane na určitou váhu a pak už to může brát tak, že má málo zásob na tvorbu mléka. No, možná to tak není, nevím. Každopádně já měla v poslední době neustále chuť na sladké.

Zrovna nedavno, jsem koukala na "Jste to, co jíte" a tam byla pani po autonehode se stejným problémem jako máš ty. Jedla málo, ale problém byl to, že na jídlo neměla čas a jedla polotovary...což je špatně. Zkus jíst častěji, ovoce, zeleninu, tu vodu pij dál, chod na procházky s kočárkem...Kdyžtak zkus na netu najít ten díl myslím, že to dávali dva, tři dny zpátky, myslím, že by ti to mohlo pomoct :-) . Držíme palečky!!

a nemáš víc aktivit?? Já jsem se taky totiž vrhla do omezování a rozhodla jsem se že budu mít i víc pohybu a taky mi šla váha nahoru, protože je známo že svaly jsou daleko těžší než tuky a vidím to na sobě že se mi postava zpevnuje a přitom vážím víc:)) Ale ono se to zlomí a pak to půjde dolů, svaly nemůžu nabírat věčně:) Jinak taky kojím, takže tedka tady právě jím hořkou čokoládu snědla jsem ji půlku a popíjím caro a za chvilku mi příjdou náš taťka s Natálkou z nákupu s čerstvýma rohlíčkama a dám si s medíkem:)) Takže taky se extra neomezuju, ale vím že jím mín nez jsem jedla predtím:)

Ahoj,možná je to právě proto že se tak omezuješ!!Pokud máš malí příjem a velký výdej(kojení) tak tělo si ukládá aby nestrádalo.Jak píšeš předtím ji jedla vše a hubla a ted naopak přibíráš.Možná to není pravda ale je to první co mě napadlo.Já mám zase takový problém že od te doby co jsem přišla z porodnice tak mám pořád stejně:(....no abych nekecala tak 1,5kg dole za 5měsiců!!!!!Ale je pravda že se neomezuji o občas si dávám i sladky,ale moje tělo si to prostě žádá.Zkoušela jsem i nejíst sladky a omezit tuky atd.....ale žádný výsledek tak jsem si řekla že na to prdím a počkám až dokojím a pak se na to vrhnu :)...už si můžu dovolit 3kg navíc když mám dvě děti :))))

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka