22 měsíců na krku a pořád se nám nechce nočníkovat, mám to ještě zkoušet?

24.03.2011

Zatím to moc nepřeháníme, viktorku jsem vpodstatě chtěla začít posazovat v roce, ale to nemělo úspěch, řvala na nočníku, tak jsme to odložili, znovu zkusili cca ve 20 měsících, to už jí nevadilo, na nočníku sedí ráda (nenechávám jí dlouho, vždy tak 5 minut, déle to nemá cenu). Zkoušíme hlavně po odpoledním spánku, hned jak se vzbudí, nevadí jí to, posedí si tam, vždy říká a a, a dostat jí pak z nočníku je zázrak, nalákám ji jen na jídlo, jak jí to baví tam sedět :00: ale nevyčůrá se, ze začátku, když jsme začli, tak jsem měla radost, vždy se mi po tom spánku vyčůrala a zahlásila to pak, měla z toho radost, to dělala asi jen 14 dní, pak se to pokazilo a teď skoro měsíc nic, hned ji tam posadím a nic, občas tam udělá kapku, tak to zahlásí, kouká na to, tak ji říkám, to je málo, tak si sedne, vyždímne další 3 - 4 kapky, víc z ní nedostanu, většinou vůbec nic, ani tu kapku, a pak to udělá do plíny ://: Ona asi chápe, že se tam má čůrat a kakat, hlásí, když čůrá, ale jak čůrá, tak to se odchytit nedá, dopředu mi vědět nedá, ale vždy to zahlásí a ukáže na nočník, ale tam to prostě neudělá, tak nevím, jestli se mám na to vyprdnout, zatím ji posazuji jen po tom spánku a občas přes den, ale to málo, za 7 týdnů čekáme druhého potomka, tak ji nechci do ničeho nutit, kdyžtak začneme v létě a hotovo, ale nevím, jestli má cenu teda po tom spánku ji tam hned posazovat, nebo se na to vyprdnout a dělat zase, že nočník není?

tak u nas mala nocnik jen vidi a ma hysterak, tak jsem se na to ptala dr a on rikal az at ji necham, ze az bude chtit rekne si sama

Jani my jsme na tom ještě hůř. Jednu dobu jsem ho na nočníku aspoň udržela chvilku sedět, poslední dobou si sedne a za 2 vteřiny vstane a zpátky ani za nic. Já taky nevím co s tím, tak vyčkávám :)

Fajn je, že ví na co nočník je.. ale ono, pokud to není asi jen tak, spojit vůli a tělo,aby dělalo přesně tu složitou činnost, napovel to spustit..
Vím, mě se to vykládá... já už ani nehlídám, Kajka si řekne a doběhne k nočníku sama, jen ji občas pomáhám stáhnout tepláčky... A v noci přemýšlím, že brzy zruším nepropustnou podložku.. Ono, všechny se to naučí... tak jako s chůzí.. my začaly až v 14 měsících.. a někdo už v 11 ,... ;)

Ahojky, nám je 23 měsíců a také jsme ještě na plenách :( V roce jsme to zkoušela taky a jak píšeš, jenom řev. Od roku a půl už se to postupně zlepšovalo, ale momentálně je malá naučená akorát po probuzení že se jde dělat ee, ale jinak si sama neřekně, ani neukáže, takže se jí ptám já jestli nechce dělat ee, no a ona vždycky nadšeně běží k nočníčku, ale musím ji svléknout, sedne si,ale většinou se stejně nevyčůrá (o kakání ani nemluvim), přitom to podle mě moc dobře chápe, protože ráno fakt hned jak si sedne tak čůrá a má z toho hroznou radost :qu: Takže nevím kde je problém, ale určitě se dočkáme, znám sice o hodně mladší děťátka, než máme my, co už krásně chodí, ale také znám i starší, co ještě plenkujou, chce to čas :a:

Ahojky Jani my jsme na tom stejně. Ivanka už začala chodit pěkně, sice nehody byly ale občas se vyčůrala, ale pak byla nemocná a to jsem jí tím nestesovala a od té doby jak když nočník vůbec nezná. Vždycky v pondělí zkoušíme že je bez plýnky ale postě to od té doby ignoruje a udělá to vždy do kalhot. Hold to chce vydržet a zkoušet postupně, určitě se to naučí, aspoň já v to věřím :-)

Ahoj u nás zabralo redukční prkýnko ,nočník byl ignorován za to chodit na WC jak maminka je super ,takže už jsme přes den jen bez pleny a ted už chodíme i ven bez pleny čůráme na travičku ,ale jen když svítí sluníčko :) ,Tak držíme palce a určitě to přijde samo neboj ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Dáši nutit ji drasticky nebudu, ale u toho posazování asi zůstaneme, když ji to baví, no snad se to tedy časem vypiluje :€s€:

In reply to by Jajda007

my taky dělávali,že když prcek seděl na nočníku,tak jmse spolu prohlíželi knížky,to tam seděl klidně půl hodky.Ted tam jde jen vykonat potřebu,žádné vysedávání.Tak zkuste nějakou aktivitu co můžete dělat na nočníku

In reply to by prdada

to ona si aktivitu najde, vezme si k tomu buď nějakou knížku, kterou si prohlíží nebo já ji říkám co v ní je, nebo si přitáhne krabici s hračkami ;) to jí problém neděla, jí to fakt baví tam sedět, ale taky ji tam nechci nechat vysedávat půl hodiny, někde jsem četla, že to nemá cenu, stačí tak 5 - 10 minut, tak to zatím dodržuju :///:

In reply to by prdada

No mohlo, ale v to už nevěřím, termín máme za necelých 7 týdnů, tak to nedopilujeme, ani kdyby jsme sebevíc chtěli :00: No budou chvíli na plínách oba, ale jak bude teplo začne Vikušce o prázdninách už teror bez plíny, kalhotky už tu mám nachystané do zásoby :metal: :metal:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No já jí k tomu zkoušela podat pití, že by jí to nějak proteklo :€): ale to nezabralo, nezabrala ani tekoucí voda, jak tu některé maminky někdy psali, ani šimkrání na stehýnkách, ona prostě jak nechce tak nechce :€s€: Je to malá potvůrka. Ona se taky divý, když vstáváme z nočníku, tak říká aaa a koukne dovnitř a pak se diví, že tam nic není, ale přitom když se tam vyčůrala, tak z toho měla hroznou radost, ani nechtěla, abych to šla vylít, pořád by se tím kochala :€):

Jani,muzes byt rada,ze ti Viktorka na nocniku nejakou chvilku vydrzi.To je na dobre ceste.Yasmine bude 21mesicu a na nocnik ji proste nedostanu!! Nesedne si,utika,rozciluje se,proste dela,ze se ji to netyka!! Zkousim alespon na zachod,ale to spis bere jako doboru prilezitost,jak si sahnout na wecko!! Rekne,ze chce ''cii'',sedne si.Obcas vydrzi sedet,jinak ale chce hned slezt dolu a pak zase nahoru a porad dokola!!! Je to sileny,pac mi potvora ani nechce rict,jestli udelala ''fuj'' do plinky,i kdyz moc dobre uz vi,ze mi to ma povedet!! Pres den ji nechavam bez plenky,pri ruce mam nocnik,porad se ji ptam,jestli chce curat...nikdy to nestihneme a udela louziku vedle!
Ja si s ni v tomhle taky nevim vubec rady.Na nocnik ji nicim nenalakam,jeden cas jsme to pojali jako dobrou hru v tom,ze si na nocnik sedaji plysaci,panenky,nakonec i ja.To si chtela pak sednout...bohuzel hru prokoukla a nic ji tam nedostane.Nejhorsi je,ze nestiham kupovat pliny a uz me to prebalovani vazne stve!!!

In reply to by lucy lu

to je náš jedinej úspěch, dřív nechtěla sedět vůbec a teď na něm hrozně ráda dělá hačí a cítí se hrozně důležitá a moc se mi líbí, když si na tom nočníku podá obrázkovou knížku a čte si :€): No snad se nám to v létě ty naše potvůrky naučí dělat do záchodu nebo na nočníček :€s€:

Jani, my jsme na tom zase tak, že Sam občas zahlásí, občas až v době, kdy čůrá a já prostě nemůžu přijít na to, kde je chyba...

In reply to by Tez

No jsou ještě na to asi malý, švícin malej má taky ještě nehody a to chodí vpodstatě bez plenky přes den od dvou let, teď jsou mu 2,5 a občas si prostě učůrne i přes den a vůbec mu to nevadí, přitom když se mu chce, tak zahlásí a pak najednou švíca kouká, že má mokrou mapku na punčocháčích :00:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Hlásí hlásí, ale až to dělá :s: No jo, naplánovat si s nima nic nejde dopředu, my to taky kdyžtak necháme na léto, no uvidíme, ještě chvíli vydržím asi, ale taky nepočítám s tím, že jak se narodí druhé, bude viktorka přes den bez plín :n: :n:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jo to je možný, ona na nás vždy vše vybalí až to má vypilováno :€): :€):

Ahoja Jani,tak to máš asi tak samo,jako my.Malý prostě ještě neví,že se mu chce čůrat nebo kakat.Já ho posazuju,on tam sedí,dokonce se tam i vyčůrá (nevykaká ale nikdy,to dělá zásadně do plínky)ale musím mu říct at jde na nočník.Sám od sebe si neřekne ani nedává žádné signály že by se mu chtělo.Prý to chce jedině čas a čekat až si to uvědomí uplne.Takže nočníkovat sice nočníkujeme,ale zatím je spíš jen můj dril a důslednost než že on už by věděl že to na něj přichází,to ještě ne.Tak ji taky posazuj dál jako já,já ho teda posazuju dost často nejen po spaní ;)

Jani já si myslím, že si ještě neuvědomuje dopředu, že potřebuje. Už pochopila, že teď momentálně čurá! To je taky super. Taky pochopila, že se čurá pokud možno do nočníku. Ale neví to dopředu a pak už je pozdě. Nech ji třeba dva tři týdny být a vyzkoušejte to znovu. Viktorka je holčička šikovná, už to, že ti to nesabotuje, je výborný! Tak držím pěsti!

In reply to by Rokl

No to je pravda, dopředu do fakt neví, snad časem pochopí ;) Kdyžtak budeme plínovat dvě děti aa v létě na to vlítneme pořádně, už jsem koupila zásobu kalhotek, aby jsme mohli potom měnit ty počůrané :€): :€):

In reply to by Jajda007

:one: Ono teda stejně tě nechci strašit, ale spousta starších sourozenců (zvlášť těch, co jsou čerstvě odnaučení od plínek) se do nich zase vrátí, hned jak poznají, že se miminko přebaluje. Tak si z toho zase takovou hlavu nelámej! A ono je asi na chvíli pohodlnější měnit sem tam plínu než neustále řešit čurání a kakání :-). Kamarádka říkala...sotva jsem začla kojit, ozvalo se mami kaká od staršího a co pak chceš dělat?

Já jsem měla stejný problém jak ty.....Zkoušeli jsme všechno - na nočník i na záchod....a nic.....Nechtěla na tom nočníku ani sedět :w: :w: :w: A z ničeho nic ve 26 měsících ( asi před 3 týdny ) si začla sedat sama a teď už plínku nechce ani vidět! Řekli jsme jí, že plínku mají miminka a plínka je fůůůůj a teď to vždycky opakuje.... :s: Teď si sama sundá i tepláky a pak se utře.... :///: Takže v klídečku, ony to ty děti pochopí samy.... :///:

ahoj, dle mého to cenu nemá. Určitě ví co se po ní chce ale just do nočníku ne. Možná bych ještě zkusila posazovat častěji. Jednou denně se mi to zdá dost málo. Posazuj jí ráno, po polednim spánku a před večerním spánkem. Já jsem malou posazovala každých 40minut když jsem jí učila :-). JInak opravdu nevim. Obě děti se naučili na nočník bez problémů, tak nevim jak poradit :-(

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka