Bolest v podbřišku

23.03.2011

Ahoj holky,
mám takový dotaz, možná úplně praštěný, ale dělá mi to občas starosti.. :( Když sedím déle než minutu "na turka", nebo dřepím ale občas stačí i sezení, šíleně mě pak píchne v levé část podbřišku - spíš oblast levého vaječníku. Někdy tak, že mě to úplně položí a pak to trvá tak 2 až 3 minuty, než to úplně odezní a já se můžu narovnat a vstát.. Nestalo se vám to taky? Nevím, co by to mohlo být, jsem vždycky úplně vyplašená, jestli tím malé něco nedělám :( Dá se to přežít, spíš mám strach o to moje sluníčko..
Díky za všechny odpovědi a názory :+^*:

Ahojky taky to tak mívám, občas na levé a občas na pravé straně. Ale ptala jsem se paní Dr. a tam mi řekla, že to je normální, protože jak píšou holky, miminko si dělá místo a hlavně se ti všechno napíná. Ale mělo by to trvat jen chvilku, pokud tě to bolí déle, tak to raději řekni svému Dr.
A co se týče té vany, tak jsem ani nevěděla, že se to nemá a koupala se i v prvním trimestru a koupu se i teď, i když ne v horké vodě, teplé, ale koupu a dokonce taky víc než před těhotenství, byla jsem taky spíš ten typ sprcha a ven z vany. Teď se tam s tím svým břišulem čvachtám klidně i 3/4 hodiny :)
papa :a: a užívej si těhu

no já mám to samé na levé straně, začalo mi to asi před týdne cca v 27tt, v tu chvíli nevíš jak si lehnout, kleknout nebo co máýš dělat....přítel mi docela dost pomohl když mě na tom boku začal lehounce masírovat olejíčkem, pěkně se to uvolní a nebo teplá vana do 3 měsíce se nedoporučuje, ale mě bylo řečeno že pokud si nedáváš extra horkou cca do 40°C tak je to v pohodě.... já se teď už koupu klidně i hodinku a žádné problémy mi to nedělá, naopak uvolním se a krásně se prohřeju, jenom bacha se vstáváním z vany, párkrát se mi zatočila hlava (takže pomalu) jo a taky s tím břichem se zvednout - to už není sranda :-D jsem jak velryba na suchu....

Jinak přeju příjemné těhulkování :mimis:

Neni to nic příjemnýho,ale myslim že to jsou jenom vazy jak se natahujou a napínaj.Řekni to doktorce až budeš na nějáký kontrole,ale fakt bych si s tim hlavu nelámala.Prostě si prcek dělá místo:-D
Většina ženskejch to má prej spíš na pravo,ale já sem taky levičák:-D

In reply to by Henesee

Ahoj, taky to mívám, já už i kvůli tomu krvácela, děloha si nemůže prý zvyknout na vetřelce:)))))))))))))je to tím, jak se děloha roztahuje-mě na to doktorka na ambulanci předepsala magnosolv-megnesium v prášku rozpustném ve vodě a docela to pomáhá, mě tedy ještě pomáhá teplá vana a deka:)

In reply to by Ladynka

aha, holky jak to je s tim koupanim, prosim? Mne bylo receno, ze bych se v tehotenstvi nemela koupat, aby nedoslo k prehrati tela, takze za tech pet mesicu se jen porad sprchuju a vanu jsem si radsi nedala ani jednou, i kdyz bych moc rada ponorit se do bublin :-) vy se koupete pravidelne? pripadne hlidate si, aby mela voda max. nejakou teplotu? diky za reakce. Jinak ty bolesti v podbrisku mivam take, ale da se to vydrzet, piju jen magnesii, prasky zatim zadne nezobu :-)

In reply to by andi31

Koupat se v příliš horký vodě se vážně nedoporučuje akorát v prvním trimestru (ale já se i tak koupala) a od té doby, když nemáš nějaký zánět nebo mykózu,to je v pohodě. My se taky koupeme spolu, většinou tak 1,5 - 2 hodinky ve vodě cca 35 stupňů (chlap víc nevydrží :-)) a je to ok! A s tím sexem - my máme vanu pro 3 dospělé, takže se milujeme i tam a je to neskutečný zážitek (a já si nepřipadám, že ho tolik drtím svou váhou jako na suchu :-)) a ještě si v těch světýlkách, co nám tam svítí, připadám sexy (což na suchu už taky rozhodně ne!)

In reply to by andi31

Mě bylo řečeno, že koupání do třetího měsíce by se mělo omezit, kvůli případnému hrozícímu potratu, ale my si vanu dávali pravidelně, než jsme zjistili, že čekáme na konci druhého měsíce:)a zatím je snad všechno v pořádku...já mám nízký tlak a nedokrvují se mi pořádné končetiny, takže se musím častěji prohřívat, nejsem ve vaně hodinu, ale třeba jen čtvrt hodiny, není vařící jen teplá tak, že mám maximálně chvilku zarudlou kůži a dělá mi to jen dobře, ustupujou bolesti i hlavy které mám častěji a častěji..ale určitě je to individuální, my to máme i jako takovej rituál(součást sexu) no nesmějte se mi:))takže se toho jen tak vzdát nedokážu, když máme vanu:)takže klid a raději se zeptat doktora:)

In reply to by Ladynka

no prave, my s manzilkem jsme taky meli ve zvyku davat si spolecne vanu, mame novou velkou rohovou, ale ja si ji zatim moc neuzila :-( pokud to pujde, urco bych se rada aspon obcas koupala, ale reakce i od tehotnych kamaradek/pribuznych byly zatim taky spise negativni nez pozitivni, doktor to taky spise nedoporucil, tak nevim..

In reply to by andi31

každý to má jinak, hodně těhotných mi tvrdilo, jak žádný sex a spolužačka, která už má rok odrozeno sama řekla, že se neomezovala, že na to skočili i v den porodu, pokud je člověk opatrnej,, dítěti to naopak prospívá, protože se děloha hezky roztahuje a hlavně se prckovi do těla skrze tebe dostávají endorfiny, které se Ti vyplaví i při té vaně...doktora se zeptej, pokud budeš opatrná nemyslím si, že by se něco mělo stát, jen to nezkoušej když jsi doma sama...řídím se heslem, že čim více se budu omezovat a nedělat věci jako normálně, tim méně bude dítě adaptabilní...nesmíš z toho prcka dělat už v břiše uzlíček nervů:)))

In reply to by Ladynka

no v sexu se neomezujeme ani trochu, hlavne ted druhy trimestr je fakt vyvedeny :-) na tu vanu se ale jeste zeptam :-) ja se omezuju jen v tom, co mi je vyslovene nedoporuceno, jinak ale nejsem hysterka a sdilim tvuj pristup :-)

In reply to by andi31

Me se v prvnim trimestru delalo v teple vode mdlo, tak jsem se moc nekoupala, ale od 4 mesice se koupi vic nez pred tehu. Ja jsem nikdy nebyla vanovy vyvalovac, moc me to nebavilo. Radeji jsem se jen v rychlosti vysprchovala, ale ted tam lezim tak 2x do tydne vzdy tak pul hodky. A vodu mam docela dost teplou a citim se pak skvele. My s pritelem vzdy taky praktikovali vanovou predehru :-), ale pritel miluje hrozne horkou vodu a to ja mam pocit, ze bych to dite uplne uvarila :-D

In reply to by andi31

my prave toho sexu meli vice v tom prvním, kdy jsme to ani nevedeli, i kdyz tusili:)))jsem sice na rizikovem tehotenstvi, ale chci aby prcek byl pripravenej na vsechno, nez jsem zjistila ze jsem tehotna hodne jsem kourila, tak jsem to sice omezila, ale neprestala, jim co chci na co mam chut, prijde mi zbytecne tomu diteti neco odpirat, samozrejme se porad bojim, ale chci aby se narodilo dite dusevne zdrave a odolne, ne uzlicek nervu, kterej se pak beze mne neobejde:)jedine co mi doktor zakazal je prehanenj pohyb, aby mne pes tahal a pry kdyz nebudu pit po litrech vodku tak je to v pohode:))))))))))))dostala jsem takovej zachvat smichu, ze jsem se z nej nemohla vzpamatovat:))

In reply to by Ladynka

tak to ja jsem pred tehu taky kourila, nekolik let v kuse, ale behem tydne co jsem zjistila ze jsem tehu (coz jsem zjistila skoro hned, neb jsme se o mimi snazili), tak jsem prestala, to bych tomu mimcu nemohla udelat, ze bych ho tak mordovala :-) a musim rict, ze jsem na sebe fakt pysna, protoze predtim jsem se snazila prestat x krat a porad jsem se k cigarete vratila :-) ale porad mi to chybi, kdyz vidim nekoho kourit, tak tise zavidim, ale svedomi mi veli nekourit. Sklenku vina nebo piva si ale obcas dam, i kdyz na to popravde ani nemam moc chut. No a jim vse na co mam chut, jen se vyhybam syrovemu masu a plisnovym syrum.

In reply to by andi31

..když to vemu,tak skoro 10 let,v srpnu jsem o první mimi přišla i když jsem kouřit přestala,jenomže z těch nervů začla znova.Ale když jsem znova otěhotněla ,tak jsem se pipinoložky ptala jestli mám přestat,že vim že to zvládnu tak řekla že rozhodně jo.Že se to nedoporučuje přestat uplně jenom u mamin který na to nemaj nervy,protože stres by uškodil víc.Tak ať to zkusim stopnout a zapálim si jenom když budu mít nějáký nervy a budu cejtit že mi to pomůže..tak jsem tejden ubírala-dala si nejdřiv dvě denně(jenom slabounký slimky),pak jednou za dva dny a pak se mě přítel ptal kdy sem kouřila naposled?A já na to,nevim asi před tejdnem.Vůbec mi to nechybělo,kvůli mimi sem normálně zapoměla že bych měla kouřit.samozřejmě jsem si od tý doby ještě párkrát zapálila,když byl fakt velkej stres ale vždycky sem to vyhodila nedýl v půlce protože při představě co to mimi dělá mě přešla chuť.A už několik měsíců je ze mě naprostej nekuřák a to můžu klidně bejt vedle člověka s cigárem v papuli a je mi to šumák:-D

In reply to by Adéla Červice

Ahoj Adelo (mimochodem, tak chceme aby se jmenovalo nase mimi, pokud to bude holcicka :-), ja to mela uplne stejne jako ty :-) kourila jsem od 16, tedy celkem 15 let a ne a ne prestat, az s tim tehotenstvim. Kdyz mi vysel pozitivni test, tak jsem taky neprestala hned, ale asi behem tydne, tak nejak jsem porad nemohla uverit tomu, ze jsem tehu a zvykala si na ten pocit. Ale behem tydne jsem prestala nadobro, proste pri predstave, jak ten kour jde dolu k miminku, jsem mela sileny vycitky svedomi. Ale obavam se, ze az dokojim, tak asi zase zacnu, mne proste koureni voni, chutna, je to prijemny relax, atd. tak si nejsem jista, zda vydrzim nekourit "naveky" :-)

In reply to by andi31

tak mě doktor řekl, že přestávat hned nemám, jen to prckovi uškodí, protože je na to zvyklej, prý to mám jen omezit, takže si dám tak dvakrát do týdne....přeci jen ten nikotýn chybí...plísňové sýry?jim pořád, když mám chuť - nejim to denně tak je zbytečné se stresovat a třeba sushi nebo tatarák bych si strašně ráda dala:(

Neni to nic příjemnýho,ale myslim že to jsou jenom vazy jak se natahujou a napínaj.Řekni to doktorce až budeš na nějáký kontrole,ale fakt bych si s tim hlavu nelámala.Prostě si prcek dělá místo:-D

Neni to nic příjemnýho,ale myslim že to jsou jenom vazy jak se natahujou a napínaj.Řekni to doktorce až budeš na nějáký kontrole,ale fakt bych si s tim hlavu nelámala.Prostě si prcek dělá místo:-D

Neni to nic příjemnýho,ale myslim že to jsou jenom vazy jak se natahujou a napínaj.Řekni to doktorce až budeš na nějáký kontrole,ale fakt bych si s tim hlavu nelámala.Prostě si prcek dělá místo:-D

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka