jizva po laparoskopii

23.03.2011

Ahojte holcinky, asi si ted reknete, ze resim kraviny, ale mam na vas dotazek. Byla jsem minuly tynen na akutni laparoskopii kvuli mimodeloznimu tehu. Vcera jsem byla vytahovat stehy. Uplne jsem se zhrozila, kdyz jsem uvidela jizvu u pupiku, je vazne hrozna. Je to krizek 2x2cm, ktery se uprostred , po vytazeni stehu, rozjel. Dr. rikal, ze uz to znovu sit nebude, ze se to zaceli samo. :-( Stve me to. Uz mam jizvu po cisari, ta se povedla, je to krasny pul mesicek, ktery nejde videt. Ale toto!
Holky, ktere mate po laparoskopii, at uz kvuli mimodeloznimu tehu nebo po laparoskopii diagnosticke, jak vypadaji s odstupem casu vase pupiky???

ahojda, nic si z toho nedělej, ono se to ještě hodně zatáhne... já byla na laparo loni v květnu (endometrioza) a pupík se mi normálně po vyyndání stehů "rozjel", tak jsem si to hodně jako "zvedela" náplastí, aby se to zavřelo a teď tam mám jen čárku... trochu vidět to je, ale musíš o tom vědět, jinak ne... :)

Dobre ranko, jeste jednou vsem dekuji za odpovedi. :-) Vcera jsem si sundala tu maslicku, kterou mi to dr. prelepil, kdyz se ten steh rozjel. Mam to asi i min napuchle, protoze uz to nevypada jako dvojty pupik! :one: A pri pohledu na tu jizvu se nelekam. Rozjety sev uz taky nevypa tak strasne, nemam pocit, ze bych si videla az do zaludku.

Nic mene mam jeste jeden dotazek. Taky jste po laporoskopii meli takove problemy se zazivanim?????? Vsechno co snim, citim ve strevech, chytaji me krece a ze vseho mam prujem. Je to normalni????????
Dekuji!
Jana

In reply to by miha

Já naopak začala chodit míň na záchod než před operací, ale já byla s tim slepákem, tak to je asi jiný.
Jinak tě ještě utěším. Já když měla jít týden po propuštění na vyndání stehů, tak jsem na toho dr. čekala snad půl hodiny, pak se na to podíval a řekl, že stehy tahat nebude, že to jsou ty co se vstřebaj a měsíc nic. Pak mi je tahala obvodní a já to měla už zanícený. Proostě nevěděl, čím mě kolega zašil. Taky super!

Hele, já mám po laparce skoro 3 roky a zrovna teď běhám po doktorech, bo mi začala hnisat. taky mi to tam zalátali tak jaksi pofiderně, že mi špatně zarostla dírka a dostával se tam bordel a teď se mi to teda zanítilo a prasklo, no brutus, hnisu jako hrom, břicho zapálený, bolavý. na chiře mi to bez umrtvení 2x čistili, tak jsem měla pocit, že se mi rýpou až ve střevech, ale zdá se, že se to lepší. Nicméně před tím byl ten pupík takovej škaredej po té operaci, ale teď to bude vypadat ještě hůř, když mi to znovu nastřihli :00:

In reply to by adela kochrtova

Ty jo, tak ted si me docela vydesila. Docela me ta jizva svedi. Krome toho, mam strach, ze tam kde se ten steh rozjel, se budou dostavat necistoty - nitky z obleceni a tak.
A to te tak zacalo zlobit az po trech letech????
Ja jsem si pred tremi lety nakopla nehet u nohy, ten nehet zacal hnisat, porad jsem si to mastila nejakou mastickou, coz nepomahalo, az se mi nakonec ten hnis dostal do krevniho obehu a metastazoval - usadil se v mozku, za mesic jsem zacala kolabovat, prestala jsem mluvit, absces byl tuz ak veliky, ze mi zacal vyvolavat epilepticke zachvaty. Pak uz to byla rychlovka, operovali me za pet minut dvanact, kdyz uz jsem nevedela o svete. Pak me museli operovat jeste jednou, protoze na poprve se jim nepodaril z mozku dostat cely ten absces. Od te doby se desim kazdeho, byt maleho zanetu a s kazdou prkotinou litam k dr.

In reply to by miha

:jawdrop: tý jo, tak to je mazec. Fakt že mi to začalo z ničeho nic, mě tehdy doktor nevytáhnul celý steh, já si ho pak vytáhla doma a dobrý, ale jak tam byl dýl, tak mi zarosta jen dírka z přední strany a ta co byla víc vevnitř pupku, tak zůstala otevřená. V těhu jsem z toho dloubala takový špuntík. No a fakt skoro 3 roky klid. A najednou minulý týden mě tak nějak začal pobolívat, tak jsem tam tak šťourala a zase ten špuntík, ale pěkná boule pod tím, tak jsem to zkusila zmáčknout a lezl z toho pěknej hnus, tak jsem to desinfikovala, ale nelepšilo se to a v neděli mi to prasklo samo, ale to už mě teda to břicho fest bolelo. Prostě jako když se ti udělá obří beďar. Noa už mi to na chiře dvakrát čistili a v pondělí jdu znovu, dr si myslí, že je tam někde steh, ale zatím ho nenašel, vždycky tam šťourá pinzetou. Tak snad to bude už dobrý. Ale teda u tebe to byl fakt mazec, člověk si řekne, že je to prkotina, ale že se z toho může vyklubat něco tak hroznýho, to je mazec. držím palce, ať je to v poho ;)

In reply to by adela kochrtova

Ja jsem si taky myslela, ze nakopnuty prst je prkotina. Hnisat to zacalo tak nenapadne pod nehtem. Uz bych si to nikdy nechtela zazit. Neradeji bych k dr. letela s kazdou oderkou. U zubare jsem pecena varena, nechci, aby se mi pod zubem udelal nejaky vacek.
Kdyz jsem se ted. dr. zeptala, jestli to muze zustat tak otevrene, protoze tim, jak se to rozjelo, tak uprostred te jizvy je hluboka dirka, tak jen s usklebkem rekl, ze se to zaceli samo a ze si to mam po kopani vysusit a treba vydesifikovat, kdyz se tak bojim.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jo jo. Taky mi rekli, ze nam tu jizvu promasirovavat. Pul rok cekat urcite nebudeme, nemame cas, v cervenci mi konci materska! :-( Budu muset trosicku zariskovat.
Proc sis to tim snazenim posra...????????????????????

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ja mam materskou do dvou let veku ditete. Mysleli jsme si, ze prejdu z jedne materske do druhe materske, jenze plany se planuji....... Hlidani pro prcka nemame, do jeslicek mi ho nevzali a vzhledem k tomu, ze se nam za posledni pul rok posralo vsechno, co se posrat mohlo, budu se muset prodlouzit rodicovskou na tri roky a rok budeme muset financne celou rodinu utahnout z manzelova platu, coz by asi zase nemel byt veliky problem. Kdybych byla byvala otehotnela, vratila bych se do zamestnani a sla na neschopenku., aby jsme meli alespon nejake penizky. Takovy ja jsem vycuranek. :dance:

In reply to by miha

Hele tak jestli chceš otěhotnět, tak kašli na jizvu a hup na to. Já někde slyšela že to po tý laparce je tím plynem celý takový profouklý a že to de hned. Můžu potvrdit, jelikož my jsme naši kočičku počali na 3 :*O*: .

In reply to by markéta612

Ahojky, ja necham dva cykly asi probehnout, aby se delozeni sliznice dala dohromady. Mame jeste jeden duvod, proc pockame a to, ze manzel ted uziva leky, krete nici DNA spermiim. Bude je brat do konce dubna. Takze pak na to vlitnem. :a:
Nam se prvni syn povedl na poprve. Ted mame trosicku problemy. V rijnu jsem samovolne potratila, pak se manzel dozvedel, ze bychom do kvetne nemeli kvuli jeho lecbe, no a v unoru, kdy mi dr. rekla na folikulometrii rekla, ze mam anovulacni cyklus jsem otehotnela - ovsem mimodelozne. :( Nechapu, proc je vsechno proti nam. My snad to dhuhe dite nevyrobime. ://:

In reply to by miha

Určitě vyrobíte :s: . Je to ale stejně zvlášní, člověk otěhotní a pak si myslí že to další půjde taky samo, a ono ne :n: . Ale stejně s tím profouknutím, to není nijak lékařsky ověřený, ale když sem byla těhotná tak mi to říkala kámoška :///: , takže kdoví jak :00:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky, ja jsem si predstavovala, tri male pul centimetrove dirky, tak mi to i vysvetlovali, ale ta dirka u toho pupiku neni zrovna direcka. Manzel si dela legraci, at si davam pozor, aby mi tou dirou nevyteklo to, co vypiju.

Moje už taky neni vidět. Dělali mi to kvůli slepáku. Pupík byl taky hroznej. Je to pár let a vidět to neni. Spíš vedlejší dírka, je malá, ale mám tam vidět bílej křížek.

tak já jizvu po laparoskopiii tam už mám 8 let a pořád je stejná, ale třeba teď to dělaj jinak a není tak vidět

In reply to by sisiska

Ahojky, dekuji za odpoved. Ja si myslim, ze se ta technika laparoskopie moc nezmenila. No uvidime. Ted to treba vidim cerne, ale za rok ta jizva vybedne a vubec nepujde videt.

Ahojky, no koukala sem svou a asi tě nepotěším, já byla kvůli cystě a asi za 1.5 měsíce jsem otěhotněla, tak ta jizva dostala na prdel :) ale když uvážím jak děsně mám zrasovaný břicho po porodu tak je to zanedbatelná jizvička :) Hele ale já byla 2x, protože se mi ta potvora cysta poprvý vrátila, a ta první jizvička byla úplně v pohodě, ono to opravdu vybledne a nebude to tak strašný...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky