vodní kýla

20.03.2011

zdravíčko,
Láďa má od narození vodní kýlu. TEd na tříměsíční prohlídce doktorka konstatovala, že se to stále nelepší, že nás po roce odešle na chirurgii.
není brzo na závěry? vstřebala se ta tekutina v šourku někomu později?
Předem díky za vaše zkušenosti :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

jak je na tom Láďa s tou kýlou? Ještě pořád to má, nebo už se mu to vstřebalo?
Nevim, jestli jsi postřehla, že jsem na duben psala, že Matoušek jí taky má, ale jak je větší, tak už má menší šance na to, že se to spraví samo... :\/: , myslim, že ho operace nemine :r:
Nám dr. na urologii říkala, že když se to prokáže u malýho mimina, že má 90% šance na to, že se to spraví samo, ale že čim větší dítě, tím šance klesají :\/:

In reply to by Kajula

naštěstí se do deseti měsíců vstřebala. Taky bych byla špatná nespravit se to samo. vědět že jde témeř o banální operaci, která je mnohonásobně lepší než případná neplodnost, srdce matky neutiší. Taky bych klidně ustála ránu boxerem, ušetřit dítěti takovéto mordování :\/:

In reply to by Dejmalka

tak to je fajn, že už to má v pořádku!
my máme jít na kontrolu za tři měsíce a jestli to nebude v pořádku tak nevím....dr. říkala, že můžeme ještě čekat a doufat, že se to přeci jen samo spraví, že to na funkci varlat nemá vliv.... ale spíš to vidím tak, že jestli se to fakt nespraví, že se objednáme na ten zákrok, protože ho to stejně určitě nemine, tak radši, ať už je to pak za námi!
Já se toho děsím, pořád mam před očima narkozu po trhání nosní mandle a co všechno Matoušek musel zkusit ještě před tím zákrokem s odběrama krve...

In reply to by Kajula

Danielce brali od narození skoro celý první rok života každý měsíc kvůli silné anemii a vždy z hlavy, prootže se to prý napichuje nejlépe a tvrdili mi, že to bolí stejně - píchnutí jako píchnutí.
před měsícem jí braly kvůli zjištěni crp (zda má v těle zánět) tímhle způsobem: napíchli předloktí netrefili žílu, napíchli hřet ruky, žilka praskla, prý křehké stěny, píchli hned vedle, a mačkali jí skoro minutu okolí vpichu aby vymáčkli potřebnou dávku, prý hustá krev...

my jsme měly taky. Doktorka nás poslala na urologii na ultrazvuk. Malý měl 3 týdny. Ve 3 měsících to už neměl a od té doby se nic neobjevilo. :-) Vydrž, třeba se stratí. Do roku je ještě čas. Ale skočila bych na tu urologii, ať máš klid, že tam není něco víc. Třeba uskřinutý střívko nebo tak něco. Držím palečky, ať jste brzo fit :-) Pa Paja a Filípek

ahoj, taky jsem to řešila, pořád se to nelepšilo,ale v tom roce už to bylo dobrý. Máte ještě dost času, neboj. Co si pamatuju, tak to měl ještě v 6 měsících, to jsem už šílela,ale doktorka mě uklidnovala, že je ještě čas a většině dětí se to vstřebá. A měla pravdu

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky