odrážedla a narážení nožkama na zadní kolečka

12.03.2011

Holky, chci se zeptat, vy co máte odrážedla zatím se zadníma dvouma kolečkama kvůli stabilitě-také vám děti naráží nožkama do těch koleček??, jakoby tam překážela - nevím, zda se to upraví až třeba trochu povyrostou..

Kliknutím vložíte smajlíky:

Holky moc díky za vaše komentáře. Vychází mi z toho tedy, že jsme prostě ještě malí - máme rok a půl, chce to zřejmě něco nižšího cca těch 26 cm nad zemí, pak mají ty nožky při trošce cviku možnost odrážet se do stran. Na ty dvoukolé záležitosti zatím nebudeme mít stabilitu. Jinak slyšely jste také někdo názor od odborníků-rehabilit.pracovníků, že si děti můžou na trojkolkách-odrážedlech zdeformovat nožky do X?? Přišla s tím kamarádka a pak jsem to zaslechla ještě jednou, tak jsem zpozorněla.. :call:

In reply to by MartinaN.

Díky všem za názory, já mám s rehab. pracovnicí sama negativní zkušenost, zakazuje se dnes kde co, včetně chodítek na kolečkách, hopsadel a teď zase motorek.. dcera toto vše užívala, ale jen chvilkově a je naprosto vpořádku(dnes jí je 10 let). Na druhou stranu člověk není odborník, takže nemá samozřejmě tolik informací..Tak snad zlatou střední cestou nic nepokazíme.. :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Když nad tím tak přemýšlím, tak já o tom, že na odrážedlech není zrovna ideální postavení nohou a tudíž může dojít k jejich špatnému vývoji, neslyším poprvé... No ale jak jsem psala níž, jdu s malým na ortopedii, tak se tam na to zeptám, Robíno nikdy křivé nohy neměl, chodí od desíti měsíců, na odrážedle jezdí od roka a půl a teď (ve dvou letech) má nohy dost do x (tatínek rovné, já mám óčka), tak nevím, jestli je to náhoda, nebo to může souviste s tím, že prakticky denně jezdil na motorce.. Uvidíme, uslyšíme. ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No já doufám, že Robíno bude mít nohy nakonec taky rovné a že to s tou motorkou nesouvisí..

In reply to by MartinaN.

no slyšela :) kamarádka chodila s malým na rehabilitace a tam nedoporučovali ty tříkolky,co mají šlapky vepředu a ani odrážedla moc (teda ta klasická,ne ta kola pro větší už),protože to může deformovat pohyb.prý to rozhodně nedoporučují dětem,co chodili na rehabilitace z důvodu špatného držení těla a ostatním to vadit nemusí,ale neměli by na tom jezdit denně :)

In reply to by MartinaN.

Tak na to se zeptám na ortopedii, kam jdu s malým právě proto, že má nohy dost do x. Všimla jsem sei toho přes zimu a na odrážedle jezdil od jara až do zimy, dokud počasí dovolilo, že by to měl z toho? Teď jsi mi nasadila brouka do hlavy.. Každopádně motorka už "spí" v šatně, před pár dny jsme koupili koloodrážedlo, tak třeba se mu ty nohy zase srovnají :s: .

hele malýmu je 2 a čtvrt roku a naráží do nich pořád, na motorce jezdí jen doma, tammáme malej prostor, tak to je ok, ale jak se začne venku víc odrážet, překáží mu tam ty kolečka a už mi jí nese že jí nechce. a to už jsme zkoušeli víc druhů motorek. myslela jsem si, že je to jen náš problém, že je jedno z mála dětí který to tak má a bylo mi to divný, když vidim jak i o rok mladší na nich frčí. no je to záhada

Mala taky nejdriv narazela a nevedela co s nohama,byl des s ni nekam jet a pak ze dne na den se rozjela a frcela jak nic :s: Oni na to asi musi prijit ze ty nozky maj trosku roztahnout

Já jsem ho taky objednávala pro malou,ale musela jsem ho poslat zpátkly vyměnit za to větší.Tu mototrku Enduro...Objednala jsem prvně to menší a malá(21m) měla strašně pokrčený nohy a bylo vidět,že by snesla to větší..Ještě nám to větší teda nepřišlo tak doufám,že ji nebude moc velký..Holky,máte tady někdo tu větší velikost a pro jak starý děti?

nene-koupili jsme s těma užšíma kolama/Enduro/ a super-než jsme to totiž šli kupovat,tak jsem se mrkla na názory lidiček na netu a nechala si poradit

jo,malej má úplně samý problém.je mu skoro 20 měsíců a má takovou tu klasivkou motorku-naráží taky,nevím jestli na něj není ještě moc vysoká.Včera jsme byli u kamarádky a tam byla motorka nižší-nožičkama nenarážel :) tak jsem dnes chtěla vytáhnout tu naší,jestli se něco nezměnilo a nakonec jsme šli raději na písek,takže nevím,jestli se ti zlepšilo :)

In reply to by lucininenka

ahoj, je to opravdu dítětem a stylem jejich jízdy. Mám pro holku to samé odrážedlo. Ondra na něm jezdil bez problémů a o kolečka nezavadil a malá párkrát zavadí. Neni to pořád, ale někdy prostě zavadí a jednou si málem dala na pusu :00: . Myslim si že je to otázka cviku. Má teda to malé odrážedlo (půjčené od kamarádky) a doma ve sklepě máme to vyšší. U toho vyššího o kolečka nezavadila-to je pravda, ale jezdila po špičkách. Proto jsem si pujčila to menší.Myslim si, že v létě ale vyndáme to větší a bude jezdit v pohodě :-).
Jinak kamarádky dcerka jezdila do 4 let na tom malém odrážedle a o kolečka nožkama nezavadila :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

dneska jsem pozorovala malou jak jezdí na motorce doma (na té malé) a nožkama nenarážela do zadních koleček. Je pravda že jezdí v ponožkách. No i když občas o kolečka zavadí, tak jí jízda na motorce strašně moc baví a je to boj, když si jí ven vzít nemůže :00:

In reply to by lucininenka

no abych ti řekla pravdu, tak Ondra než pochopil jak se na motorce jezdí-to byla doba. Jsem strácela nervy a myslela si, že je nějakej divnej :s: . Děti kolem něj jezdili a on pořád něco řešil a ne a ne to pochopit. Takže jsem ho nějakou dobu tahala na provázku abysme někam došli :00: . No a Markétka si sedla na motorku a hned věděla jak jezdit a hned od prvního dne jezdí jako drak. Včera se rozplácla na chodníku. Motorku rozjela, že jsem za ní musela utíkat a pak se jí zapletli nožky do zadních koleček a rozplácla se. No, vypadalo to dost hrozivě. Ona se oklepala a řekla: au, mokoka bac. Sedla si a jela dál :s: :a:

In reply to by JaMiOn

jééé,chudáček :( ale statečná,to víš,holka,kluk by řval ještě hodinu,to znám od toho našeho,musí se hned pomazlit k mamince a u všeho řve jak tur,aby to ještě zdůraznil :s: :s: :s: no hele,přesvědčila jsi mě,dnes jí zkusím vzít malýmu ven,tak doufám,že to oba přežijem :)

Máme uplně ten stejný problém, taky nevim co s tím, jestli vyčkat, nebo koupit to menší :-/ Hrozně ho to baví a zároveň štve, že mu to nejede tak jak by chtel, tak na tom spíš chodí, že si nesedne, jen stojí a drží se za řidítka..:-/

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky