Odkdy golfky a dotaz na péřovou bundu

14.03.2011

Holky,mám dva dotazy.Dneska mi přijdou krásný golfáče,ale zajímá mě,odkdy v nich můžu prcka vozit.asi až bude sedět,že jo?A druhý dotázek.chci si vyprat péřovou bundu,ale bojím se jí dát do pračky.nemám jí odnést radši do čistírny?děkuji za rady.

Já peru péřový věci na 30 v pračce v tekutém prášku, nejlépe Perwol nebo Woolite. Světlé v tom růžovém a tmavé buď v zeleném a nebo černém.A vyždímu jen na chvilinku a pak suším na dece a až je vysušen zlehka, tak na ramínku u topení a protřepávám.Je to praní a sušení tak na týden ;) pokud je to opravdu peří, chce to fakt pozvolna. Nelekni se až ji vyndáš z pračky, u prvního kabátu jsem to obrečela! Ale pak v poho a mám ho 5 let a je furt bezvadnej!
Já kupuju golfky až letos, je nám 17 měsíců.

Taky si myslim ze jestli jdou uplne polozit tak muzes vyrazit hned jak se otepli... a jake golfky si koupila?

Péřovou bundu můžeš vyprat v pračce, ale ne normálním práškem, nebo si ji zničíš, ale dá se na to koupit speciální přípravek Sport Wash - já ho kupuju v Hortezu... a po vyprání neždímat, ale nechat volně uschnout a potom roztřepat... jinak je určitě rychlejší a pohodlnější čistírna...

In reply to by Blue Jane

peru normalne leta v persilu a jsou v naprostem poradku.Ten specialni prasek se pouziva na veci kterey maji specialni upravu jako goretex,climatex.cooltex apod.aby se neseprala ta ucina vrsta,peri zadou speciali upravu nema.Ale jinak jsem zapomnela napsat urcite nezdimat,takze s tim souhlasim ;)

In reply to by barbusacek

co mas za pracku,ale ja tak peru leta a nidky se mi zadna bunda neznicila.Asi hodne zalezi jaky presne program zvolis,ja tam mam vice moznosti na 30st a to neco jako setrne rucni prani,hedvabi,jemne pradlo a myslim jeste jeden.Tak tezko rict kde byla chyba.

In reply to by krevetka

Whirpoolku rok starou, já tam mám na ruční praní na 30st a potom na 40st. jemné tkaniny, hedvábí, tak jsem to dala na to ruční praní... fakt těžko říct, prala jsem si oteplováky na hory, co mají speciální výplň a to bylo v pohodě...

In reply to by barbusacek

Já peru na šetrné praní na 30°C, protože když sem to zanesla do čistírny, tak mi to odmítli vzít, že prý je to moc šetrný materiál a že oni v ruce neperou-no tož kua od čeho sou asi čistírna???? A tak to peru doma a no problém :-)

pokud mas golfky polohovatelny uplne do lehu,tak muzes hned jak se oteply,preci jen,ted jste z jara dost fouka,prsi apod.a golfky poradne nekryji.Bundy peru na 30stupnu a peru je s tenisakama,aby se to peri porad nacechravala,po prani je dobre ji poradne rozklepat,aby to peri nemelo nekde cucky a nechat poradne vyschnout ;)

jsou tuším golfky polohovatelné úplně do lehu, tak to bys mohla jak bude teplo, jinak jak bude sedět. já nevím, já jsem si teďka před dovčou vyprala zimní bundu přesně podle návodu a fakt jen na 30 a ruční praní a beztak se mi ta výplň srazila, tak já už bych to znovu neriskovala...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka