VIGANTOL

10.03.2011

maminky, dáváte dětem nějakou jinou formou vit D, než je Vigantol? Před nějakou dobou jsme ho přestali užívat kvůli zjištěnému problému kapiček, ale vlastně od té doby prcek žádný vitamín nedostává.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Prosím vás jak dlouho jste Vigantol dávali? Dávali jsme do roku, ale přišlo mi, že na imunitě je to znát tak si říkám, že bych dávala dál alespoň když je škaredě..

Problem byl při kontaktu s kapátkem, ted mi dr Vigantol psala a už to firma předelala a kapátko tam není, takže bych se nebála. Jinak podobna nahražka byla ACD Multitabs.

Ježiš to jsou mi novinky (to co čtu od ostatních). Já kapu 2 kapky denně rovnou do pusiny. To je jako špatně?? Sakra, budu se muset zeptat u doktorky :(

Muzu se zeptat, kolik se toho ma davat tak 10ti mesicnimu diteti? U nas v Italii se to nedava, ale ja jsem si Vigantol privezla z CR, jen si nepamatuju to davkovani, jeste jsem ho teda dceri nedala. 2 kapky/den, tak nejak myslim?!

In reply to by Tinax

aha a nevis, jestli se to dava podle veku nebo podle vahy? Dcera vazi 11 kg. Ja to puvodne privezla pro syna, protoze mel jednu nozku krivejsi nez druhou (v lete), mela jsem cekat do podzimu, abych mu to davala, az nebude tolik svitit slunko. Jenze do te doby se mu ta nozka spravila, byla jsem s nim i u ortopeda a ten mi rekl, ze synovi nic neni, co tam s nim vubec delam. Ani nechtel zaplatit (za prohlidku si uctuje 150 euro :00: , tak jeste ze tak, rekl mi, ze si mame radeji zajet k mori :s: ). No, ale rikala jsem si, ze bych teda davala ty kapky dceri, i kdyz mi nase detska tvrdi, ze nic nepotrebuje, protoze vsechny latky a vitaminy dostava z jidla a z UM...

In reply to by Principessa

Není to podle věku ani podle hmotnosti... co dítko, to 1 kapka. Má se kapat každý den, do roka věku dítěte, u dětí, co jsou narozené na podzim a v zimě, tak o půl roku déle. Mělo by se to kapat do něčeho v čem je "tuk", neb vitamín D je rozpustný v tucích, takže na lžičku s mlékem či příkrmem (tam dávám olivový olej, aby se vitamínky ze zeleninky taky rozpustily a uvolnily.)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no jo,ale to zase by se musel předávkovat fakt větším množstvím,protože všeobecně se doporučuje třeba to,když dítě nemá vyvinutá jadérka,dávat dítěti dvě kapky denně.Ale u starších je to fakt,u nás doktorka doporučuje do roka denně a pak do dvou let v zimních a jarních měsících kapku denně :) já to teda stejně flákám a tak dám občas dvě kapky,když si vzpomenu :)

není jiná forma u malých kojenců.proč nedáváte,vždy´t co vím,tak je problém dávno vyřešen.zejména v zimních měsících,kdy je málo slunečního svitu je vitamín D dost důležitý...

In reply to by kalokaghatia

a jaký je rozdíl,když to dáš na lžičku a pak do pusy s mlíkem a nebo to kápneš před či po jídle? Akorát namatlaná lžička a už vidím,jak před kojením odstříkávám na lžičku a ještě do toho kapu vigantol a dítě se mezitím uřve :s: :s:

In reply to by kalokaghatia

nic směšného tady není.Já jsem kojila do půl roka a mléčnou kaši jsem dávala až od osmi měsíců.Nejdůležitější je vitamín D u plně kojených dětí,které nemají jiný přísun tohoto vitamínu.Tudíž to znamená,že u plně kojených dětí to budeš dělat tak,jak jsem napsala nahoře.já kapala přímo do pusy před kojením,je to úplně to samé,jako kdybych to dala na lžičku do odstříkaného mlíka před kojením.

holky prosím můžu se zeptat,jak velký tam byl problém s tím kapátkem? protože já si ho přendala z prvního vigantolu do dalšího,který už kapátko neměl,ale mě to lépe vyhovuje,kapu do pusy hned...tak doufám,že malému neubližuju...

In reply to by Leushka

... myslím, že psali, že při styku kapiček s tou gumou u kapátka se uvolňovala jakási látka, ale úplně nepatrné množství, ale i tak to dál nedistribuovali, přímo se to nestahovalo z prodeje, ale nové kapky už byly bez kapátka (možná zkus zapátrat na stránkách státního zdravotnického ústavu či tak nějak a tam bylo více).

ahoj, řekni doktroce, ať ti napíše nový Vigantol. My nemáme s kapátkem, ale takový jako bývají normální kapky (třeba bromexin). a máme je už celkem dlouho (tak 3měsíce)

:€[€: tak jak to do nás lily naše mamky, chytnout za nos až otevře pusu, ten humus tam nalít.
kapej vigantol na lžičku třeba k čaji nebo sabíku (podle toho jak jste staří) a nebudete mít žádný problém s kapátkem.
:a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky