moc prosím pomozte,horečka

09.03.2011

holky,prosím pomozte mi,moje málá má nějakou virozu,chytli jsem ji doma všichni a má horečky 39,5 v konečníku. Dávala jsem jí čípek ve 13:00 ale teď už má zase 39,5. Mám ji svlečenou do bodička,takže ručičky a nožičky má chladný,takže mi připadaj zábaly blbý,ale nevím. Už sem z toho nervózní jako prase. Už máme ty horečky od včerejška

Kliknutím vložíte smajlíky:

Holky všem Vám moc děkuju za rady,jsem Vám vděčná,OPRAVDU DĚKUJU MOC,jsem ráda,že máme noc za sebou,už aby byla zase zdravá a ať jsou ti vaši prťouskové taky jenom zdraví,papa

Střídat paracetamol (paralen,panadol)s s ibuprofenem (Nurofen) po třech hodinách.Určitě ne zábaly,ani na končetiny,jestli je má chladné,dej studené tekutiny,hodně pít a netop-V bodýčku jí máš,to je správně,víc dělat nemůžeš.

Tak znovu,Panadol sirup a Nurofen sirup,střídat po 4 hodinách a paní Kateřinu Behe raději nečti.To je odvážná matka.Musíš dítě zavodnit já nevím kolik drobečkoi je,pak bych možná poradila lépe.
Monina

Střídej klidně po 3,5 hodinách paralen čipky s nurofenem. Můžeš chladit vlažnou plínkou na tříslech a v podpaždí.

a kolik jí je? mě připadá taková teplota ještě normální. holka měla taky virózu minulej týden a paralen sem nedávala. měla 39,5. ale pokud chceš omývat, tak jenom ručičky a nožičky skoro teplou vodou. ale pokud si dala paralen, tak to dělat nesmíš, aby nedostala febrilní křeče. nervózní bejt nemusíš, teplota bývá 3 nebo 4 dny, než se vyléčí. pokud by měla přes 40, tak bych udělala omývání tou houbou.

In reply to by paní Kateřina Behege

ahojky,já teda vím,že tvé názory jsou hodně zvláštní a s některými i souhlasím,ale takhle vysoká teplota už je fakt vysoká,febrilní křeče bych neriskovala.A žádné omývání,jestliže jsou studené končetiny,hrozí šok potom,takže takhle fakt ne :(

In reply to by lucininenka

někde sem četla, že febrilní křeče jsou vzácný a nic se dítěti nestane, pokud dáš pozor, aby se nezranilo. a všude se píše, že nejsou z vysoký horečky, ale ze změny horečky. takže třeba když dáš léky i zábaly. nám dělaly zábaly babičky i mamka, protože to jediný pomohlo. mívaly sme i 41. a nikdy sme křeč nedostaly. možná mám zvláštní názory, ale já nespolíhám na to, co řekne obvoďačka nebo co řeknou v televizi. protože to většinou neni pravda. takže když mi doktorka řekne, že od 38 stupňů musim dát paralen nebo zábal, tak jí na to radši kašlu.

In reply to by paní Kateřina Behege

no to já taky ne,přece jen jsem viděla určitě více dětí s horečkou než ty a předpokládám,že i o dost víc febrilních křečí.procento febrilních křečí u dětí rozhodně není mizivé (udává se až 8 procent) a rozhodně není pravda,že se dítěti nic nestane.jednak křeče jsou křeče-prostě změna mozkové aktivity,takže nikdo neví,co se stane a i když jsou dost často bez komplikací,tak vždy následuje hospitalizace a vyloučení jiných onemocnění a samozřejmě se můžou přidat i komplikace jako třeba vdechnutí zvratků,hypoxie při dlouhotrvajících křečích a podobně :( Takže já radím erozhodně si s tím nezahrávat,už jen to,že dítě po prodělaných křečích má být 24 hodin pozorováno na JIP svědčí o tom,že to nebude žádná legrace u které stačí hlídat,aby se dítě nezranilo.A febrilní křeče vznikají proto,že při vysoké teplotě je nadměrně drážděná centrální nervová soustava a mozek může zareagovat právě vznikem křečové aktivity :)

In reply to by lucininenka

a je to nějak vázaný na nějakej stupeň, od kterýho to začíná? já myslim, že 39 je ještě dobrý ne? malá teda byla nemocná dvakrát a ani jednou neměla víc než 39,5. takže s vyšší horečkou nemám zkušenosti, ale použila bych ochlazování přírodní cestou. ta hospitalizace, vyšetřování a takovýhle procesy, to je spíš tim, že doktoři se bojej, že se něco stane a že je zavřou, je to samý papírování, čísla, poučky, milióny knih, ale rozum moc ne. proč je u někoho drážděná nervová soustava a u někoho ne? to vědí?

In reply to by paní Kateřina Behege

No většinou,jakmile horečka přesáhne 39 stupňů,tak to začíná být problém-jednak je tělo dost zatížený,musí se jednak vypořádat s horečkou,která už v této výši spíše škodí a jednak ještě bojuje s infekcí,takže vlastně v této fázi už je teplota spíše kontraproduktivní.Vyšetřuje se zejména proto,aby se opravdu potvrdilo,že se jednalo o ataku febrilních křečí a musí se vyloučit první záchvat epilepsie.proto každé dítě s první atakou febrilních křečí se vyšetřuje pomocí EEG,aby se vyloučila možnost epileptického záchvatu.obecně děti do tří let mají ještě nezralý nervový systém a proto mohou zareagovat na horečku právě febrilními křečemi.proč to tak u někoho je a u někoho ne samozřejmě nikdo neví-nervová soustava je ještě hodně neprobádanou částí našeho těla.Je to stejná otázka jako proč někdo trpí na migrény či deprese.Někdo má sklony ke křečím a jiný zas k něčemu jinému.Ovšem nikdy tu možnost nemůžeš vyloučit-ještě ke všemu ne pokaždé dítě takhle zareaguje,takže klidně může být postiženo dvouleté dítě u kterého dosud probíhali horečky bez křečí.proti přírodnímu ochlazování nic nemám,ovšem,pokuď to nezabere a horečka se stále drží a neklesá,tak je dle mě lepší sáhnout po nějakém antipyretiku.Kupodivu ibuprofen je lepší volbou než paracetamol,protože tam je dokázáno,že v některých případech snižuje imunitní reakci těla-proto se třeba při horečce po očkování doporučuje používat léky s obsahem ibuprofenu.

In reply to by lucininenka

migrény a deprese jsou podle mě jasný. už si nepamatuju přesnej původ migrény - určitě není nejasnej, zapomněla sem to. deprese souvisí se správnym fungováním těla - takže příčina je ve stravě, škodlivinách, lécích, nedostatcích čehokoliv od prvků přes lásku a světlo, poruchy orgánů..hlavně ledviny. to by ale doktoři museli pochopit, že neplatí, že na každou nemoc jeden lék. je potřeba se podívat na člověka celkově, co mu z toho chybí a co přebejvá. nejspíš stejnej problém bude zabudovanej v epilepsii. já se ptám schválně, protože mi připadá, že to dnešní zdravotnictví je trochu zkostnatělý. uplně mi stačí, co se děje na našich praxích, člověk přijde s něči novym a je zle.

In reply to by paní Kateřina Behege

tak migrény souvisí s tím,že se z nevysvětlitelného důvodu prudce stáhnou cévy v mozku a to vytvoří bolest.Většina klasických migrén má samozřejmě nějaký původ jako stres,nervozita,přímé světlo a podobně,ale vzheldem k tomu,že jsou diagnostikovány často už v dětství,tak to určitě není výmysl přepracovaných manažerů.ty deprese je věc trošku jiná to určitě-na druhou stranu,proč je spousty lidí má a spousty ne,když žijou podobné životy?moje tchyně spáchala sebevraždu an základě dlouhodobých depresí-ovšem žádný objektivní důvod k tomu neměla.ŽIla úplně obyčejný život bez těžké nemoci,bez dluhů,měla dva zdravé syny,čekala první vnouče,v manželství žádné nepřekonatelné problémy neměla... prostě obyč život,co žijou tisíce lidí,stejně trpěla depresemi,které skončili bohužel takto :( Epilepsie je konkrétní anatomická porucha mozku,kdy mozek nepracuje stejně jako u zdravých lidí,takže to rozhodně není žádný moderní výmysl-na druhou stranu epilepsie je popsána už v hlubokých dějinách,kdy lidé žili určitě jinak než žijí dnes.Takže s dobou nemá tohle nic společného.na druhou stranu každá nemoc je výsledkem nějakého přebytku či nedostatku,že :)

In reply to by paní Kateřina Behege

přesně tak,musí chtít sám-a ona očividně nechtěla.ale to je jedno,nechci to tady raději moc rozebírat :( Jen jsem chtěla říci,že každý má sklon k něčemu jinému,a´t je to mogréna,deprese,epilepsie,febrilní křeče nebo rakovina.jasně,spousta věcí se dá ovlivnit,ale ten sklon tam je-a může a nebo nemusí se projevit...

In reply to by elfiska

ahojky,nemáš zač.určitě je poznáš,dítě se nejdříve jakoby propne,nevnímá,může mít oči dokořán a stočené nahoru,nelze probrat a krátce na to začínají typické záškuby končetin.Nekomplikované křeče trvají nejdéle 5 minut,spíš méně,ale někdy jsou komplikované a ty můžou trvat až 15 minut.Někdy dítě přestane dýchat a jindy ne,je to individuální.Jinak kdyby náhodou,určitě volej 155,tam ti poradí a pošlou rychlou,sama moc dělat nemůžeš krom toho,abys hlídala,aby se malá nezranila a když křeče přestanou,tak uložit na bok a kontrolovat zda nezvrací.pokuď by zvracela,tak vyndat zvratky z pusinky,aby je nevdechla,ale až poté,co skončí křeče,při křečích jí pusinku nijak nepáči.Ale to opravdu jen pro jstotu,nejspíš vás to nepotká,byl to jen argument,proč prostě vysokou teplotu srážet :)

Nám se osvědčila kombinace Paralen čípek + Nurofen sirup dohromady..., zkus ještě octové zábaly na nožky a ručky - slaboučký roztok chladné octové vody, do toho namoč třebas plínu a přilož na končetiny - zabírá to také dobře !!
Samozřejmě dostatek tekutin, pokud máte nad 38 st, tak nápoje chladnější, rozhodně nedávej teplý čaj - tělo potřebuje ochladit, ne ohřát !!

To je teplota po odečtu ? já to dělám takhle , nejdřív paralenový čípek po čtyřech hodinách nurofen 2,5 ml . Měřit co dvě hodiny dřív to nemá smysl . Přitom měření jsem ho vždycky úplně vysvlíkla tak na deset minut . Jestli má ručičky a nožičky chladný je zábal zbytečnej . A samo musí hodně pít , klidně ji mezi krmením prolejvat .

co ja vim, tak nase mudra mi pri takovych vysokych horeckach nechavala davat cipky co 4 hodiny. Byt tebou, tak zavolam detske nebo na pohotovost, aby ti poradili...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky