Je lakomá...trápí mě to :(

09.03.2011

Ahoj holky,asi je na čase,abych sem hodila dotaz! Jde o naší Natálku a její debilní lakotu !! Začnu tím,že je Naty 2 roky a 4 měsíce, strašně bystrá,chytrá,ukecaná,umí si sama hrát,nejhodnější je,když jsme sami dvě doma...no...ale...strašně LAKOMÁ !!!! Už se tím trápíme dlouho,snažím se ji to vysvětlovat,i na zadek už dostala ixkrát..nepomáhá nic ! sem tam ji teda přeletí něco přes hlavu..a půjčí..tleskáme,říkám,jak je hodná holka...ale z toho děs ! zajímavé ale je,že svojí 6-ti leté sestřenici půjčí všechno,snesla by ji i modré z nebe, ale 2-letýmu bratranci nic !! jek němu agresivní,hned ho pleskne,když se ji něco nelíbí ! Pořád říkáme,že do léta se to zpraví..jde my o to,že se nám v květnu narodí druhá holčička..a řešit tady ty spory mě už nebaví ! Už tak jsem omezila styky se švagrovou,jen kvůli tomu,ať bratrance nebije ! Nevím,proč je ke starším dětem hodná,půjčí..ale k mladším ne. HOlky,jestli máte též doma takové lakoty..jak to řešíte??? ..mě to trápí, i do breku mi je...díky

Kliknutím vložíte smajlíky:

Holky,děkuji vám všem za rady !!! budu muset být stále trpělivá,vysvětlovat...nic jiného nám nezbývá :( .. zrovna je u nás neteř,ta 6-ti letá,božsky si hrají,Naty by ji snesla modré z nebe,fakt !!!..já nevím,snad se toto období jednou zlepší !!! Nedovedu si představit,jak to bude,až porodím...no bohužel,každé dítko je jiné,my máme bohužel lakomce..ale díkybohu..je zdravá!!!!! moc mě to sice mrzí,ale budu silná,a snažit se ji v určitých věcech chápat !! děkuji vám holky !

ahoj, myslim si že bitím nic nezpravíš. Spíš naopak. Některé dětičky jsou více lakomé a jiné méně. Hodně záleží i na povaze dítěte. Je možné, že až se jí narodí sestřička, tak své chování změní. Také ve školce se naučí dělit. Myslim si že nechce půjčovat věci bratránkovi, protože je mladší a ona má pocit, že je velká holka, která může rozkazovat. Taky možná trošku žárlí a proto mu ubližuje. Ví že se bratránek nemůže bránit. U starších dětí si tak jistá neni a tak ratši půjčí-i kdy nerada :-). Důležité je sní chodit mezi děti. Pokud bude ošklivá, tak jí odveď a ať se na děti jen dívá. Když se uklidní, tak jí tam vem zpět. Snaž se sní mluvit. Vysvětli jí, že ony hračky nejsou jenom její, že je hezké půjčovat. Uvidíš že se to zlepší :a:

Ahoj a nemůže mít Naty nějáký špatný zážitek o kterém ani nevíte k brantranci?A ptali jste se ji proč bije malého bratránka?Proč pak to dělá i takhle malé dítě dokáže reagovat na otázku.Jinak sobeckost do určité míry je běžná.A nebral ji bratránek někdy její hračky aniž bysi dovolil?Tohle je totiž důležité.Děti mají určité hračky které půjčí a pak hračky na které jim nikdo nesmí sáhnout a mělo by se to respektovat.Oni mají určitý vztah k hračkám a když se to nerespektuje , můžou být i zlý.U nás když je náštěva tak kačenka sama půjčí některé hračky a na některé když vidim že jí vadí že na ně sahá někdo jiný uklidim jinam a je klid a spokojeně si hrajou děti.A když náštěva odejde dám kačence zase zpátky její hračky na které nechtěla aby někdo sahal.Oni si tvoří i k věcem určité vztahy a chápu že nechtějí aby se někdo jiný mazli s jejím plyšáčkem atd....Potom to dítko může brát tak že mu vetřelec sebral oblíbenou věc s kterou se mazlí ale jen ono samo dítko a tím pádem začne být zlý na druhého a dává jasně najevo to je moje.Takhle to vidim já.Tak že pokud si bratránek půjčuje hračky které má naty ráda může ho brát jako vetřelce.A tak by bylo dobré říct naty pro příště ať sama vybere hračku pro brantránka kterou mu chce půjčit a že ostatní se schovají do bezpečí v uvozovkách:) Někdy s dětmi to je fakt složité že:-)Ale i já sama se jednou bojim jak malá bude reagovat na sourozence ale zatim jen plánujeme dál jsme se nedostali:-) A nebo mě taky napadlo že z nějákého důvodu nemusí mít ráda chlapečky.Reaguje ošklivě i na strarší děti chlapečky a nebo reaguje na starší děti celkově hezky?

In reply to by Namba

Ahojky,..tak o špatným zážitku nic nevíme,a ani si nemyslím,že by nějaký mohl být. Vzpomínám si jak minulé léto,k nám dojeli dvojčata-holky,..jedna si chtěla sednou na Natálčiné kolo..no ohen na střeše,tak si na něj raději sedla ona,než aby ji ho měla půjčit,a potom brečela,že si s němi nemůže hrát na písku..no je to komedie..a to bylo minulý rok,a ji to drží ještě pořád !!!!Když tak přemýšlím,ona to dělá asi ke všem hračkám,jen kouká,co si bratránek bere!Ono je to složité i v tom,že když ona se po něm ohání,on ji to neoplatí,já mu říkám,at ji to vrátí,at vidí,jak to bolí...ale ke své 6-ti leté ségře je jak tyran,s tou se nesere :)))...No,já to tedy příště vyzkouším,že ji řeknu,at mi dá hračky,které nechce půjčit,že je schováme,..tak to jsem zvědavá už ted ! Třeba se to v ní zlomí,až začne chodit v září do školky,ale bůh ví! a taky jsem zvědavá,jak to bude probíhat,až se ji narodí sestřička !!! děkuji za tvůj názor !

Já když toto pozorovala loni v létě na své dceři, tak mi bylo stydno. Ale ona nepůjčuje ani mladším, ani starším. Někdy je to lepší a je vše v pohodě a někdy hrůza. Nejlepší na tom je, že si je schopna přivlastnit cizí věci, když ji je někdo půjčí a pak je to komedie. Je to složité období, ale tohle je úplně normální a děti z toho musí vyrůst. Některé prostě nepřenesou přes srdce, že by měly půjčit něco co je jejich. Ony jaksi nechápou, že když to půjčí, že to dostanou zpět. Prostě se o své věci bojí. My máme naštěstí velmi chápavé kamarádky s dětmi a pozoruji, že všechny děti si tímto procházejí. Trestat nemá cenu. Spíše vysvětlovat a vysvětlovat a ukazovat, že když půjčí něco svojeho zase si na oplátku může hrát s hračkou od kamarádky, bratrance.
Taky to řešíme tak, že si na návštěvy nosíme pár svých věcí a vždycky to dopadne tak, že si hrajeme s cizíma a vysvětlím ji, že aby si s nima mohla hrát, tak musí zase půjčit to svoje. zatím to většinou fungovalo. Samo, vždycky ne, ale je to normální období v rozvoji dítěte a je to opustí. Některé dřív, jiné později a některé nikdy. :) To jsou pak ti dospěláci, kteří nepůjčí vůbec nic ani kdyby tomu druhému hořelo nad hlavou. Chce to děti prostě trpělivě učit dělit se a půjčovat.

In reply to by Andrejka80016

No mě je též někdy stydno,snažím se vysvětlit co to jde,někdy jako jo,že to to chápe,půjčí,já skáču radostí,a někdy nééééé !!!..no a když probehne nějaká scénka,tak se mi chce doma tak akorát brečet ! Nejhorší je to,že ona je fakt hodná,zlatá,hravá...ale když jsme s tím bratrancem tak konec ! umějí si spolu hrát,ale to je jednou za čas ! Potom mi je i líto,že ji za to zbiju,nadám..a tak když je doma,je zlatá,ani o ni nevím ! nejhorší na tom je,že bratránek ji půjčí,ona je ráda,..ale ona ne..a když ji tohle to vysvětluji ,jako by to nechtěla pochopit ! i si říkám,že mám možnost,chodit na zkoušku do školky,odpoledne..tak asi začneme chodit,at si zvyká se dělit ! děkuji ti ! snažím se vysvětlovat,vysvětlovat..ale ...

In reply to by Petula 84

Je to složité a ono to přejde. Pro děti jsou jejich věci všechno. Fakt nemá cenu je za to trestat. Když tohle malá začala dělat, tak jsem hned sáhla po knížce, kde je toto období popsáno a uklidnil mě ten fakt, že je to normální a procházejí si tím všechny děti.
Pokud je něco její a nechce to půjčit, tak bys ji neměla nutit. To může mít ještě horší efekt. Spíš ji asi říct, že když nechce půjčit tuto hračku jestli teda veme bratránka do pokojíčku a ukáže mu s čím si může hrát.
Někdy je to fakt hrozné a stresující. Když k nám příjde kamarádka s dcerou, tak si někdy tak krásně hrajou a někdy naopak. Fakt to chce trpělivost a připravit se na to, že až toto odezní, tak zase příjde něco jiného :)))))

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky