nechce pít čaj

07.03.2011

holky,
malý má 13 měsíců a zhruba posledních pár dní mi odmítá pít čaj :-( zkoušela jsem vše možné, jiné čaje, měnit hrníčky atd. a výsledek stejný....kdysi mi pil cca 600ml denně, dneska jsem ráda, když do něj narvu 250ml. Můžou to být zuby? Nutit ho nechci, ať mu to nezhnusím úplně. Ještě mě napadá jedna věc - on totiž neumí pít vsedě a musím ho vždycky položit...Možná mu to začíná vadit, ovšem když mu dám hrnek vsedě, tak on si ho nedá nahoru, prostě saje a má ho dole...když mu řeknu, ať se podívá na světýlko, tak ho zvedne, ale pro změnu nepije :-) Nevím, jak ho to naučit... Díky za rady. Lucka

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky, tak nam byle v unoru 2 roky a jsem rada kdyz mi vypije 500ml...ale curame dostatecne a vodu dostava v ovoci, denne ma 200ml nekdy vi vice polevky a jeste vypije 300ml mleka...
Pokud teda ji hodne ovoce, polevky a jeste pije mleko, tak bud v pohode, to uplne staci...a v lete davej vodu napr. do lahve od kubika..

Čauky,nám bude 14 měsíců a jestli tě mohu uklidnit,malá mě nikdy nevypila více jak 300 ml denně,mají vodu i v kaších,v ovoci,v polévkách,pokud ti dotstečně čůrá,tak bych to neřešila.A co zkusit normální hrnek,mě k tomu mamka pořád navádí,jenže si nedokážu představit,jak jí z toho mám učit pít.Jinak těch 300 dáváme lžičkou,nechce mi pít z ničeho.Tak držím palečky.

In reply to by luciemili

ajaj, no tak to mám ještě na slávu... zatím čurá ok i kadí, no uvidíme...taky si neumím představit jak pije jenom tak z hrnku, to by se slel od hlavy k patě :-D vy jste ledňáčci, ze jo? dneska jdeme k Dr. na hexu, tak se jí zeptám, i když nečekám, že by mi s tím nějak pomohla, možná prostě jen období... držím pěsti, ať malá pije brzy normálně a nemusíš "lžičkovat" :-) L.

In reply to by LucinkaPusinka

Čauky,jsme ledňáčci :-D Lžičkovat už moc nebudu,od 1.4. nastupuju na plný úvazek do nemocnice,takže si bude užívat babička.Jinak doktor mi řekl,že pokud čůrá a nemá zácpu,tak do do ní nemám tlačit,ona mi nikdy nepila,jen v létě ano,to mi vypila 300 sama,ale jinak nechce,jí by stačila i 100 denně,ach jo.A co zkusit nějaké šťávičky a naředit je,malá zkusila všechno a nee.Ale v noci mi trochu pije,tak aspoň něco.Taky držíme palečky.

In reply to by luciemili

Luci, včera jsem koupila šťávičku, naředila - no i tak se mi to zdálo kyselé..milostpán ochutnal a xicht jak blázen :-D ale tak uvidíme, dostává teďka více kaše, když jsem to spočetla, tak má za den cca litr tekutin, když spočtu i vodu v kaších a mlíku, včetně polívky a čaje...tak nebudu plašit :-) a malá už chodí? u nás zatím pořád jen kolem nábytku....mějte se. L.

In reply to by LucinkaPusinka

My taky jen kolem nábytku,malé bude zítra už 14 měsíců a pořád nic,ale má to asi kvůli té váze,jinak je aktivní jako .... a protivná je strašně.No,malá má tak 700,když teda vezmu kaše a čaj,polívky máme co 2 dny.Jinak malá kyselé taky ne,ale chutná jí hořké,vždycky u babičky ukradne citrón nebo pomeranč a kouše tu kůru-samozřejmě je to umyté,tak nevím no :-D

In reply to by luciemili

já už to nehrotím, začne sám až bude chtít...kdysi jsem jak koza čekala než bude lozit a nervovala se, protože skoro všichni už dávno lezli...už jsem z toho vyrostla..navíc když mi leze cca od desíti měsíců, musí mít nejdříve nalozeno, aby chodil, takže ho tak tipuji na 15 měsíc možná... to je teda ale labužnice - kůru od citrusů!!! Míša snad žádný takový extrém nemá, mu je prostě jedno jestli jí nebo nejí :-D nikdy mi fakt hlady neřval a to jsem mu kdysi zapomněla dát sváču a vzpomněla si až večer, když se mi zdál už nějaký fakt protivný :-)

In reply to by LucinkaPusinka

No,upřímně,já jsme docela ráda,že ještě nechodí,nějak si to pořád nedokážu představit,už i to lezení a chození kolem nábytku je docela síla,občas.Malá taky nemá potřebu jíst, i když na to nevypadá,snídaně skoro nejí,nada,vuje jí úplnš ze všeho a dopo sváču poslední dobou taky moc nee.Hlavně,ona mi teď vstává už v 5 ráno a udržet jí až do oběda,to je zázrak,dopoledne když jí položím a to se válí už teda všude a poplakává,tak začne řvát,tak já nevím,co s ní,prtka moje malá.

In reply to by luciemili

u nás se vstává v šest, ovšem s tím, že mi spí ještě pořád dvakrát denně, on mi dýl jak do desíti totiž vzhůru nevydrží...takže většinou od devíti do desíti chrní a pak cca od dvou do tří... teď mu rostou zuby (má zatím jenom dva dole :-D ) takže je i více spavější, nedávno už jsem ho dávala jenom na jedno spaní, ale zase se to zvrtlo.. taky si neumím přestavit, co bude dělat, až začne chodit, už teď mám dost...včera mi rzlil sklínku s vodou, chtěl mi ukázat jak umí pít, pak zničil takovou knížečku, kde se vysouvají různé obrázky, tak jeden utrhnul - no demoliční den... vylezl si už i na sedačku, takže ho už tady v obýváku nemůžu jen tak nechat...A kolik malá váží? Míša pořád kolem desíti kil...

In reply to by LucinkaPusinka

Dobré ranko,malou už jsem nevážila asi 3 týdny,ale méně jí,takže asi nepřibrala,ale konečné číslo bylo 15,4 myslím,už si to nepamatuju.Měří 84 cm.Na sedačku mi vylezla u kamarádky,ale doma ještě ne,je vysoká,naštěstí.Jinak demoliční dny máme myslím pořád,včera mi rozbila takového krásného draka ze dřeva,ach jo,slepit mi to nejde.Dneska spala až do 6:45,ale zase od 5 do 5:30 byla vzhůru :-D Co pití,lepší?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka