Malý zápis do deníčku na konci 19 tt a konečně pohyby

08.03.2011

Tak dneska 18+6 končíme 19tt, včera jsem byla na kontrole u :*8*: . Prý je všechno v pořádku, triple testy taky vyšly dobře. :c: A konečně jsem se objednala na kontrolu na velký UTZ ve 20tt. Už se nemůžu dočkat i když se trochu bojim, ať je vše v pořádku. :h: Jdu tam až 25.3. (to budu 21+2) a mam pocit že to je až za mooooc dlouho. :///: A pak za týden 31.3. se půjdu kouknout na míska znovu na 3D UTZ. :qu:
Mimíska už občas citím trošičku žďuchat. :c: Tak už je to trochu veselejší. :€s€: A včera sem se musela smát. Můj synáček na mě seděl, vysloveně si hověl opřený bokem o můj pupík a já najednou v těch místech cítila 2 žďuchance, nejdřív sem koukala jestli tam prcek nemá ruce a nešťochá mě on, ale ten si v klidu lebedil a ruce měl úplně jinde. Holt se mimískovi v bříšku nelíbylo že mu bráška ubírá místo. :s:
Tak pohlaďte :€O: a užívejte :€s€: :a:

Jéééé Kačí, to je krásný :-) moc gratluji :-) Já cítím mimi taky, ale zatím hodně slabě - spíš cítím, že tam něco je, že se tam něco hýbe jako vetřeleček :-)) kopaneček jsem měla asi jen 2x a hodně slabý - jsme dnes 16+5tt.....jen tak dále :-D

Jůůů to je krásný :) jsem moc ráda, že ste vpořádku a vše pokračuje jak má :) tak se opatruj a dej určitě vědět co na velkým ultrazvuku :)))

Jéééé tak hlavne ze je vsechno v poradku a mimisek uz komunikuje pohybem :-). Ja zatim pohyby necitim, ale jak tu pises, na to mam jeste cas jako prvorodicka.

In reply to by PavlinaV

No cítím ho jen sem tam, ještě to pořádný pohyby nejsou, ale jsem za ně ráda. Taky se už brzo dočkáš a hlavně ono to vždycky přijde úplně nečekaně. Když sem se pozorovala a hlídala jestli třeba něco, tak nic. A pak najednou když to člověk nečeká tak ťuk a ty si říkáš je to ono, neni to ono. :s:

Tak to je super, že vše je v pořádku. A úplně nejlepší je, že cítíš miminko - aspoň trošku víš, že se mu tam daří dobře :-)

Moc gratuluji k žďuchancům. Já se jich nemohu dočkat. Podle všeho jsem 17+2, takže 18 tt a zatím necítím nic. Jsem tedy prvorodička a o to víc se asi s manželem těšíme na první pohyby...Myslela jsem že velký ultrazvuk a 3d ultrazvuk je jedno a to samé. Na kntrolu jdu zítra, ale gyn. mi nedělá pokaždé ultrazvuk, posledně ( a to bylo před měsícem) si jen poslechl srdíčko a to bylo vše. Tak jsem zvědavá. Bylo mi řečeno, že ze zákona mám nárok na 3 uzt a 1 velký, ale kdyby byli jakýkoli komplikace, tak mi ho samozřejmě udělají kdykoli, tak nevím, jestli si nemám něco "vymýšlet".

In reply to by Bohumíra

Ahojky, děkuji. Já jsem u prvního cítila pohyby taky nějak kolem 19tt, teď jsem doufala že by to mohlo být dřív, ale jistá si sem stejně až teď. :s: Některý holky píšou že při prvním těhu cítily pohyby až ve 22 tt. Takže máš ještě čas. :one:
A s tím UTZ, můj dr. mi dělal kontrolní utz na každý kontrole jen v prvním trimestru do 13tt (takže 2x), to aby zkontroloval jestli mimi roste. Po prvním velkým UTZ na primotrimestrálním screeningu mi utz na kontrolách už nedělá. Takže mě ještě čeká velký UTZ ve 20tt (jak sem psala) a pak ve 32tt. To je vše co hradí pojišťovna, pokud tedy nejsou nějaké komlikace samozdřejmě. :)
3D UTZ je komerční a musíš si ho zaplatit sama a i se něj sama objednat. Nevím možná jinde to je jinak, ale tady v Kolíně to je takle. Chtějí 1000,- Kč za video a 450,-Kč za foto. Tak já si beru video a fotky si z toho pak dělám doma na PC. Jo a čekací dobu na ten 3D tu máme asi tak 2 měsíce. Já se na něj objednávala už ve 14tt.
:a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka