Nočník,nejdřív ano teď ne

08.03.2011

Ahojky chtěla jsem se s vámi poradit,nevím si rady s malou.Jedná se o nočník,má 2 roky a donedávna byl pro ni nočník absolutně odpornej.Přesto jsem nějak nenásilně zkoušela...No a před čtyřmi dny se zadařilo a konečně se vyčurala do nočníku tak jsem moc moc chválila a měla z toho radost.Nejdřív čurala po troškách a nedokázala vyčurat všechno nebo spíš nechtěla a do včera úspěšně čurala do nočníku bez nehody.Ale ode dneška má opět odpor k nočníku,snaží se to vždy zadržet aby nemusela na nočník a pak se počurá,maximálně udělá do nočníku takovej drtek a pak je zas nervozní že se nemuže vyčurat.Nevím co mám ted dělat jak se zachovat,jestli když se počurá dělat že nic,nebo ji v tom nechat,nebo trochu vynadat,nebo...nevím.Nechci se vracet k plínám když ji to tak pěkně šlo.Ale když ona jak potřebuje čurat tak je pak nervozní,pořád po mě leze a chce plínu.Co ted?Je už docela velká a určitě chápe co po ní chci.Myslíte že ji mám dát ještě čas?Vracet se k plínám by bylo ale špatný ne?Jo ale kakat do nočníku to vůbec nechtěla ani před tim.Blbý je že ji pak dávám na spaní plínu a pak zase na ven.Nechápu co se stalo,že když tak pěkně chodila na nočník a bavilo ji to a chodili jsme ho společně vylejvat do záchodu,vypadalo to že už se to naučí a vydrželo to 4 dny a z ničeho nic zas tohle.Jak kdyby se bála.Poradíte mi někdo něco?Co by jste dělali?

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojik,to jsme zkoušely,to se do nočníku nevyčurá a čurá jen do plíny.Tak jsem myslela že když nebude mít plínu a počurá se tak ji vadí jak je mokrá tak radši zajde na nočník.Ale ne.Přijde mi že chce čurat jen do plíny.

In reply to by lussi

To naše dítě se naučilo už ječet i v noci, že je počůraná plína! Taky hrůza! :00:
Myslím, že ti dělá tak trochu naschvály...velká je na to dost.
Zkusila bych buď pauzu, nebo naopak vydržet a třeba ji v tom počůraném i chvíli nechat.
Pevné nervy, pa! :a:

ahoj, v tomhle je těžké radit. Ty znáš svou holčičku nejlépe. Takže ty bys měla poznat, zda to dělá schválně a zkouší co ty nato a nebo má prostě nějakej blok. Ve 2 letech už je skutečně rozumná natolik, aby si uvědomila oč jde a co se po ní chce. I když se to nezdá, tak jsou dětičky dost chytré a vyčůrané :-). Já bych jí plenku nedávala. Ještě bych vydržela a byla nekompromisní. Možná že byla chyba v dávání odměn. Třeba nyní čeká, že jí za vyčůrání dáš něco jiného :-). Čtyři dny je krátká doba-to si sama říkala a nebo jsi její čůrání korigovala ty?

In reply to by JaMiOn

Myslím,že schválně to nedělá,jen prostě na nočník nechce.Když chodila na nočník tak jsem se ji každou chvilku ptala a když řekla ne tak nešla a když řekla jo že chce čurat tak jsem ji pomáhala na něj posadit i když to zvládala sama a občas se stalo že se sama svlíkla,vyčurala a donesla mi nočník.Tedy akorát že čurala jen jako po troškách.Ty odměny za vyčurání byli první den za každý čurání pak už jen sem tam.Bavilo ji to chodit vylejvat do záchodu a měla sama z toho všeho radost.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Děkuji za odpověd.No já vím,že ve 2 letech to nic neznamená,jenže chodila 4 dny pěkně čurat do nočníku,tak podle mě už to hodně chápe.Ty natahovací plíny zkusit můžu ale stejně se počurává takže když neucítí to že ji to teče po nohách což ji vadí,tak si zvykne na to že do toho čurat může a má havaj.

In reply to by lussi

no to záleží zase na tobě-když se počůrá,tak jí řekneš,že takhle ne a že ne do kalhotek,ale do nočníku,že kalhotky se te´d musí vyhodit.nevím,ale spíš bych jí ještě nechala,abys jí neudělala úplně blok.jestli to nedělá úplně naschvál,což dle mě nedělá,jak to popisuješ,tak prostě na nočník z nějakého důvodu nechce-ještě tak zkusit ten záchod,ale rozhodně bych jí nenutila,ať z toho zadržování ještě nemá nějaký zánět močáku :(

podle mě může být problém v té plíně na ven: Já vím, ted je to blbý, když je zima, než se děti svléknou na vyčůrání, nebo když se počůraj, ale už snad bude tepleji.
Nebo můžeš zkusit, jestli by nechodila radši na záchod, dáš tam to zmenšovací prkénko, a třeba si bude připadat důležitě. Něco můžeš i slíbit..."když nebudu muset kupovat plínky, koupím ti pak nějakou drobnost..."Nic jiného mě nenapadá.
My chceme začít nočníkovat přes léto, tak jsem na nás zvědavá.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka