5 měsíců a neotáčí se :((

02.03.2011

holky měly jste to taky tak některá, naše Adélka, včera měla 5 měsíců a ještě ani 1x se mame neotočila na bříško a zatím to ani nevypadá, že by se měla brzo přetočit. Když si spolu hrajeme na dece, otočím ji, válíme sudy, jí se to líbí, ale sama leží jak placka. jak jí můžu pomoct? Bojím se, aby nebyla nějaká zpomalená. Jinak je moc šikovná, jen to otáčení, snad je jen líná. Mám nad postýlkou kolotoč, ráda na něj kouká, myslíte, že jí ho mám dát pryč, aby nekoukala nahoru, ale víc do stran??? Že by to molho mít vliv?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak my jsme na tom úplně stejně. Filípkovi bylo včera 5 měsíců a o otáčení absolutně nejeví zájem. Odstranění podnětů shora u nás nemělo absolutně žádný vliv. Zatím se uklidňuji tím, že má ještě měsíc času :)). Držím palce, ať se kočka začne brzy přetáčet!

In reply to by jvaclavkova

u nás taky pořád nic, a to už jí bude 6 měs. za 13 dnů .... když kolem ní na dece naskládám hračky, tak se na ně natahuje, ale že by ji napadlo se aspon otocit na bok, to vůbec ... :( ale věřím, že až na to jednou přijde, tak ji nebudu stíhat otáčet na záda - je totiž pořád po jídle ublinkaná a už to vidím, že se bude určitě otáčet na bříško schválně. Sice se mi zdá, že už je kapku ohebnější, když ji trochu pootočím na bok, už se překulí, ale sama nee. Žádné stresy si ta naše borka z toho nedělá....snad aspon kolem toho půl roku to zvládnem :a:

In reply to by kattka61

přesně tak, náš mladej dělá to samé. Když kolem něj na zemi naskládám hračky, občas se natáhne, ale o otáčení nemůže být naprosto řeč. Taky stále věřím, že kolem šesti měsíců to zvládne, ovšem zatím tomu nic nenasvědčuje. My už cvičíme Vojtovku. A popravdě, na to, až bude řádit, že nebudu stíhat se docela teším. Protože to, že něco nedělá, když má je daleko větší stres. Alespoň pro mě.

ahoj holky, bohužel jsem tu pár dnů nebyla, jsem moc ráda, že jste mě uklidnili, na 4. měs. kontrole taky Dr. říkala, že do půl roku by to měla zvládnout, tak doufám, že to zvládnem. Hrajeme si na zemi na dece jen spolu, samotnou ji na zemi nechta nemůžu, máme kluka skoro 3 roky a on má o ni hroznou starost - jakmile se otočím, hned ji začne objímat, chce ji pochovat, tak se bojím aby ji spíš nepřimáčkl nebo nenadzvedl a neupustil, on je docela aktivní, takže na zemi jen spolu :) ale uklidnily jste mě, také věřím, že až se jí to 1x povede tak to bude zkoušet už pořád

Ahoj, neměj strach. Naše Karolínka se začala otáčet na začátku sedmýho měsíce a během dalšího měsíce začala chodit. Některej prcek to tak prostě má. Katka a Karolínka

ahojky, my jsme taky lenoši. Malé bylo teď 13 měsíců. Tak to byla katastrofa a je. Začla se otáčet po půl roce a to nám doktorka ukázala jak jí to máme naučit. Pak plazení ještě větší problém. To jí chytlo kolem osmy měsíců. Lezení jí už trochu jde ,ale až kolem roku a to jen když nepospíchá za maminkou :-) jinak se plazí. Už aspoň sama sedí a začíná si stoupat, jenže rychle žuchne na zem, nemá vůbec sílu v nožičkám, v rukách má neuvěřitelnou už od malinka. Neboj , tvoje Adélka má ještě čas a hold každý mimi nemůže odpovídat zastaralým tabulkám.

Zatím buď v klidu. Malému je půl roku pryč a teď už se otáčí pěkně. Ale nemysli si u nás to také nebylo ze začátku slavné. v pěti půl měsících už se ještě neotočil a já si říkala, že to asi nikdy nezvládne, protože tomu ani nic nenasvědčovalo. Začal se otáčet asi týden před tím než mu bylo 6 měsíců. Jednou se mu to povedlo a pak už to jelo a jede. Teď ho nemůžu ani v klidu přebalit je to mžik a je na bříšku. Takže neboj...určitě se dočkás.

Ještě buď v klidu a nech jí čas. Dávej jí co nejvíc na zem, na deku, aby pod sebou měla tvrdé a ne pružnou postýlku. Pokud máš hrací deku, tak sundej ty hračky co visí nahoře a rozlož jí hračky jen po dece. Ona pokud má na co koukat nahoru, tak jí nic nenutí se snažit dělat nový pohyb. Ale pokud budou hračky kousek od ní, tak se snažit začne, uvidíš... měla jsem podobného lenocha a taky to moc řešila, že v pěti ještě nic a pak to bylo co by dup. Jak na to jednou přijde, tak se jí to zalíbí a ty budeš jen běhat a otáčet zpátky. každé děťátko má jiné tempo a někteří jsou prostě jenom lenošní a pohodáři.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka