Estvillova metoda

27.02.2011

Ahoj maminky, tak jsem nad ránem vyzkoušela Estvillovu metodu. Když mě během 5ti hodin už po páté budila na kojení, tak jsem řekla dost! Manžel se spakoval a šel spát do obýváku. Brečela od 5 do 5:40 a byl klid. Jen nevím, jestli to nedělám špatně. Nerada bych jí způsobila nějaké trauma, ale nechci dělat prostě blbce. Na tom jejím přerušovaném řevu je tnát, že to prostě jenom zkouší. Vždy v té mezeře vyčkává, jestli přijdu nebo ne. Předtím byla zvyklá, že si knourla a já hned vylítla, a dala prso, aby nebudila manžela. Ale tahle frekvence už se nedala. Když to bylo 2x za noc, tak jsem si řekla, to se dá vydržet, ale toto!!! Chci to zkusit i tuhle noc, jen potřebuju poradit. Má nárok na nějaké kojení v noci? Když jí dám v 6 kašičku, v půl 8 nakojim a dám spát. okolo půl noci jí mám dát cucnout, nebo až ráno a být tvrdá?? Kdo máte zkušenost prosím poraďte!! A jestli s touhle metodou máte nějaké vychytávky - sem s nima!! Moc děkuju!!!!!!

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já to aplikovala,abych malého naučila usínat samotného. neusínal při kojení, ale v náručí houpáním na míči a v deseti měsících to vzhledem k jeho váze už bylo neúnosné pro moje záda. Přestože první den hulákal hodinu a půl (a já tam v těch předepsaných intervalech chodila a opakovla usínací formulku), tak během čtyř dnů usínal do pěti minut. Díky tomu začal spát i po obědě a dopolko v postýloe, ačkoli do té doby jedině v kočárku. V noci jsem stále několikrát kojila, ale on vždy hned usnul a hlavně se ozval jen když měl opravdu hlad či žízeň, protože samotná nepřítomnost moje ho nerozhodila. Kojení v noci bylo totiž v té době už jeho jediné kojení, přes den asi neměl dost klidu sát, čučel všude kolem a prso nechtěl. Odstavil se asi ve 14 měsících, což jsem jako těhu uvítala, protože jsem se potřebovala víc vyspat ;) V noci pak občas probuzení na dudlíka, ale většinou si ho našel sám, od roka a půl spíá sám na velké posteli v pokojíčku a první noci skutečně bez jediného breku a nutnosti tam jít byly až někdy v té době. Teď má 22 měsíců a některé noci jsou opět děs, asi žárlí na sestřičku :\/: ale to jsem čekala, prostě mě někdy chce mít u sebe a pomazlit se, tak to nijak nehrotím.

od narození vůbec nespí a metoda nám nepomohla,jen že se naučil usnout sám v postýlce,ale jinak se stále budí...držím pěsti,aby se u vás to podařilo ;)

In reply to by Evik...

naučil se to krásně,ale píšou že se děti i naučí spinkat dá se říct celou noc,ale u nás prostě :n: usne a padne 22h.a začne ječení+vztekání a co hodina to se opakuje :devil: koupila sem i sirup na klidnější spánek,dávám 4den,ale zatím je to pořád stejné,prostě už rok sem nespala a čert ví jak dlouho to ještě potrvá :devil:

In reply to by jajinka.k.x

takže stejně staré prcky máme ;)
Já koupila PEDIAKID,některé maminky píšou,že zabral hned první noc,ale u nás jako by sem mu nic nedala :devil:
Taky nespíš???

In reply to by omonka

Spím v průměru tak tři hodiny-po kouskách,protože když se malej budí,tak já pak koukám do stropu,protože se mi nedaří usnoud zase znova.Unavu z nevyspání už jsem nějak překonala asi,protože tu moc nepociťuju,občas to na mě padne,ale dá se to,ale už delší dobu jsem nějak podrážděná,protivná,bez nálady,tělo mám taky takový neodpočatý,prostě bych brala se pořádně vyspat. Ten Pediakid bych zkusila taky,najdu si o něm něco na netu. Ta sedalia jsou homeopatika,takže jsem se toho nebála,ale kdybych mu místo toho dala čistou vodu,tak to vyjde nastejno :s:

mela jsem uplne to same co ty..v 9ti mesicich jsem pouzila tuto metodu a jidlo davala jen jednou za noc.zaroven jsem tim i malyho odstavila,kojeni po hodine me fakt nicilo.takze dnes v 10ti mesicich se spi od 19.30-4.00 pak UM a spi do 7mi.

Já jsem se rozhodla skoncova s terorem (měla jsem úplně to samé jako ty, milionkrát se vzbudil a co dvě hodiny jsme kojili aniž bych ho nechala chvíli brečet, hned jsem k němu letěla) když mu bylo asi 9 měsíců, protože jsem byla KO a byla jsem tak unavená, že jsem na něj přes den nebyla příjemná a to je podle mně už důvod, proč zakročit, protože jako vystresovaná a unavená matka jsem nefungovala správně. Takže jsem začala ubírat každé další kojení postupně každou noc a s tím se upravila i spací doba. Najednou se budil až ve dvě, pak i ve čtyři, to byl zázrak. Pak přišla chřipka (několikrát jsem v noci kojila kvůli tekutijnám, spal se mnou v posteli) a zase se to všechno rozházelo. Sice kojím až v pět, ale do té doby se několikrát vzbudí, stojí v postýlce naším směrem a řve. Jakmile ho jdu položit, dát dudlíka, strašně se vzteká a je to ještě horší, takže mi nezbývá než odejít do postele (asi 4 m) a nechat ho. Většinou do čtrt hodiny usne sám (pak je ale problém, že je nepřikrytý a jakmile tam jdu, tak se zase vzbudí, takže začarovaný kruh. No ale chci říci, že tato metoda at ji nazveš jakkoli podle mě učí dítě samostatnosti, usínat samotného a to je pro dítě velký krok. Ze zkušenosti vím, že je pak přes den i odpočatý, samostatnější, jen chce víc prso, ale to je logické a to mu dám kdy chce (jako kompenzaci za vynechání toho nočního) a i já fungují na 100 %. At si každý říká co chce, ale jak ti to začne ničit tvůj život, je třeba zakročit, ne být za otroka. Dítě je vnímavé, pochopí, že mlíčko v noci prostě není a že není potřeba se budit. A také se nám přes den zlepšilo jídlo a také začal víc pít, hurá. Já v tom vidím pozitiva...

In reply to by Slunko

Mockrát děkuju za příspěvek!!! jen jsem nepochopila, jak jsi začala postupně ubírat kojení? Jako že jsi ho nechala vybrečet ze začátku a když se pak znovu probudil, tak jsi mu už dala? Já totiž nevím, jak to mám provést tuhle noc, jestli ignorovat všechny časy probuzení, nebo si třeba říct - ve 2 a ve 4 nakojím. Ale to by zas v tom mohla mít binec malá.
S tím přikrýváním to u nás nevadí, protože malá spí v pytli, tak když odkope deku, tak jí tak nechám. Kéž by se nám to povedlo jako vám! Trochu se bojím, jestli to vydržím! Díky za podporu!!

In reply to by Evik...

Jojo, nedaa jsem ve dvě, ale až ve čtyři, přišlo mi to takové pozvolnější než mu to najednou utnout vše, bála jsem se, že to neustojíme, ale měla jsem to možná utnout celkově a dát až ráno jak píšeš. četla jsem totiž, že po 4. ranní už by hlad mít mohl, a to jsem nechtěla moc riskovat, tak jsem ho chtěla zvykat postupně. Máš ale pravdu, že by mohla být zmatená. Stejně za ty tři dny jsme byli už na té 4. - 5. ranní. Poslední dva tři dny už to docela posunuju na půl šestou - šestou.
taky jsem se bála, abych to vydržela já, manžel a hlavně prcek, ale já s manžou jsme byli odhodlaní a Petík to brzy pochopil. Jestli chceš kuráž, mrkni na www.kojeni.net, v databázi je tam sekce na uspávání a tamje spousta dotazů s odpovědmi na rušení nočního kojení - to mě nakoplo, že jsem měla tu sílu...

no ja ze sve zkusenosti ti poradim pokracuj v estvilove metode nebo se zblaznis...ja puvodne taky kolila dvakrat za noc,po pulroce se to zacalo zvysovat a nakonec jsem ho o pulnoci vzala do postele a kojila co pul hodky...kojene deti to tak prece maji :) kolem 11 mesice me to prestalo bavit, prestehovali jsme se do obyvaku a kojim dvakrat za noc...jinak spi...predtim se budil fakt kazdou pulhodku, navzajem jsme se rusili...takze tve dite je stare dost,vytrvej

Ahojky, tak Jurášek má 10 měsíců a taky se dost často budí, ale kojím tak 1-2x za noc, jinak dám čaj, trochu se napije a spí dál. Za noc vypije tak 150 ml. Třeba je po té kaši žíznivá. No hlavně přeji, ať brzy přijde doba, kdy bude spát celou noc, já si nepřeju nic jiného :-D

In reply to by Jablotro

Moc děkuju! U nás je problém, že kromě mlíčka nic jinýho nepije. když jí zkouším dát hrníček, ať už s pítkem, nebo dudlíkem, tak si s tím jen hraje a nic. Můžu jí zkusit dát vodu stříkačku. To je taky možný, že má žízeň. Tak vám taky klidné spaní!!! :-)

In reply to by Barbarella

zatím nemá ani jeden a slintá tak od3 m, kdy průběžně tvrdím, že jí rostou zoubky a pořád nic! Dásně nateklé nemá a ruce v pusince má taky od toho 3. měsíce! já nevim, jak to jinak poznat. :?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já bych byla radši, kdybych tu metodu nemusela používat, ale bojím se, že jsem si jí opravdu rozmazlila. Ještě popřemýšlím, děkuju za radu. možná na tom něco bude.

ahoj, já tedy též nejsem zastánce této metody nebo rozhodně ne na tak malém dítěti...říká se, že kojené děti jsou "závisláčci" a buďto chce cítit jen tvé teplo nebo má skutečně hlad....Já bych ji v tomto věku takhle netrápila. Syn byl kojený a částečně přkrmovaný do půl roku, pak už plně na UM a v noci se budil na mlíko ještě snad v 10 měsících. Je to vážně individuální. Za mě tedy "nárok" na mlíko v noci rozhodně má....

In reply to by mison

Nárok rozhodně mít bude, ale jde o to, kolikrát! Po hodině je to přehnané! Dřív jsem jí nakojila kolem 2-3- a pak vstávala v půl 8. V 6ti měsících se to posunulo na 1-2 a pak na 4-5 a v7 vstává a poslední 2 týdna je v tom uplná anarchie a budí se prostě od půlnoci každou hodinu a dožeduje se kojení!! Udělala bych pro ní cokoli, kdyby mi někdo zaručil, že z ní nebude rozmazlený prcek a přejde jí to.

já taky ještě kojím a malej se mi v noci budí každou chvíli,ale na kojení tak dvakrát. Dr. mi říkala,že buď přestat kojit,nebo vydržet. Oni prý kojený děti maj v noci potřebu ještě papat,mlíčko je nezasytí na celou noc a navíc oni cítí vůni mateřského mlíčka a to je taky budí. Nevím jestli na tom něco je :?

In reply to by jajinka.k.x

mě taky dřív stačilo nakojit 2x za noc a při ostatním brobuzení jsem jí strčila dudlíček, pohladila a spalo se dál, ale teď prostě vyžaduje prso po hodině a to přece nejde!!! Zvykla si, že si jí vezmu do postele, u kojení vytuhnu a spí chvilku se mnou, než se probudím a šoupnu jí zpátky! A přes den má 3 příkrmy, tak by hlad mít přece neměla!! To víš, že mi to není milé jí jakkoliv trápit, ale musí to mít přece nějaký řád! Jinak je to moc hodný, úžasný nebrečící miminko!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

mě se to taky moc nelíbilo, ale ona už má 3 příkrmy!! V poledne zeleninu, odpo ovoce, večer kaši!! A aby chtěla jíst po 1h- to je přece extrém!! A zhoršilo se to právě po příkrmech! Tak já nevim. A ty její přestávky nejsou po 5 minutách ale třeba po půl minute a vyčkává, co já! Předtím jsem jí nenechala vůbec zabrečet!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky