1,5 rok synek začal mi plivat jablíčko a ostatní ovoce

26.02.2011

jablíčko, které vždy okusoval a krásně papal mi teď ukousne a vyplivne, to samé s paprikou, kterou mu teprve nabízím třetí den a to samé s cherry rajčátky, tam alespoň vycucne šťávu, ale šlupky letí s pusy ven. Nevím mám mu říkat, že nene že se to nedělá a tím možná riskovat, že to naopak bude dělat naschvál, protože jak víme děti jsou děsně vyčurané a nebo to mám nechat plavat a ono to přejde, potřebuju radu zkušených maminek s tímto dětským nešvarem :-)

Kliknutím vložíte smajlíky:

jestli jde o slupky - klukovi bylo 2,5 v prosinci a jablka loupu pořád....on pak ty slupičky trousí všude, to mě nebaví...ostatní (tedy krom ovoce/zeleniny co se normálně loupe) neloupu, to mu nevadí
no a jestli jde o nebaštění ovoce/zeleniny... jestli je to pár dní nehrotila bych to, prostě mu asi momentálně nejede....synek kdysi miloval banány a pak je rok nevzal do pusy....jablíčka rád neměl, teď se po nich může utlouct. momentálně ještě k jablkům frčí kapie a dokonce se nechá obalamutit a místo mlsek baští syrovou zeleninu :s: před rokem bych si o tom mohla nechat zdát

náš malej baští všechno co táta, ten je totiž velkej vzor. takže spolu jí syrovej květák, pálivou Moravanku, ředkvičky(těch sní malej na posezení 5), syrový brambory, syrovou cibuli, zeleninu jakoukoliv. mě v podobnym věku přestal zase jíst jogurty-všechny značky, příchutě, ze dne na den, už to trvá skoro rok a teprve ted zas díky manželovi, kterej ho sem tam naláká, tak si vezme. za žádnou cenu jsem si ho prostě skoro rok nevzal. tak budto to u vás může dopadnout stejně, nebo to může bejt jenom takovej přechodnej výmysl. že nejí šlupky, to se nedivim, já si loupu i broskev, jabko, všechno, taky šlupky nesnášim :) dál bych to ovoce nabízela, zkusila to jíst s nim, dát mu najevo že je to dobrý. pokud to bude dělat dál, tak bych mu to co plive pár dní nedávala, někdy mi přijde že se toho přejí a taky mu to nejede. spíš mi to přijde jako takovej novej výmysl, oni si vždycky něco vymyslí. mě to taky někdy udělá, že něco chce, ale rožvejká to a zjistí, že to vlastně nechce, tak ted už se naučil že to odnese rovnou do koše a nehází mi to všude kolem jako dřív. a jednu dobu byl taky jabka přejezenej, rajčata mi nejed dlouho, on je vlastně nejí do dneška, taky to jen vycucne, jenže ty jediný manžel taky nejí. a papriku jí někdy na kila a pak má den, že si jí nevezme vůbec

Jo aha já to asi blbě pochopila...malému nejedou šlupky? No to bych to loupala a třeba za nějaký čas zas zkusila nabídnou se šlupkou:)

In reply to by Ivik77

že by šlo jenom o ty šlupky??? to jsem to asi taky blbě pochopila. ale jestli jde jen o ty šlupky, tak je to sranda, to má lehký řešení. šlupky jsou fuuuuj, co jde, to loupu-pro sebe :) já i hroznový víno vykoušu a šlupku zahodim, to teda nedělá ani muj dvouletej syn :€Ss€:

In reply to by Pupidup

:s: No tak můj manžel zrovna tak. Nic neoloupaného a nevypeckováneho nesní. No kolikrát, když ho pozoruju jak zápasí s melounem, tak to já bych to už dávno vzdala a jíst bych ho přestala úplně :s: Nesnese ani v hroznu sebemenší pecičku

In reply to by Ivik77

no tak to u mě taky neexistuje, pecička v hroznu prostě bejt nesmí, já tu kuličku rozkousnu a jde to krásně vyndat. a meloun si dam na talíř, vezmu nástroj a nípu a nípu, v žádnym případě bych to s tou peckou nesnědla. a když to vynípu, pak si krásně vychutnam ten meloun. nechápu proč v něm musí bejt tolik pecek, ale vybírání mě nemrzí, pak ten pocit, když se zakousnu do toho vypeckovanýho melouna, ten za to stojí

In reply to by Ivik77

:00: Tak s těma peckama to znám, manžel to samý, šlupky naštěstí jí. Ale když vidím, jak jí meloun ://: a starší dcera to samý. Šťáva všude, jadýrka všude...Přitom já jsem už od mala milovala i ty trpký jadýrka z vína a naschvál je kousala :///: mňam!

Ahoj, jste na tom líp a to v tom, že ti malej alespoň vycucne šťávu z rajčete. Náš momentálně nejí nic :( Žádné ovoce, žádnou zeleninu...no prostě do něho nedostanu vůbec nic. Dřív jedl alespoň to jabko, hrušku a banán. Ze zeleniny jen okurku a mrkev. Ani to neochutná a šklebí se jak kdybych mu dávala česnek.
Zatím to řeším a řeším to takhle už asi půl roku, že mu prostě ovoce nakrájím, dám na talířek a doufám, že si veme. No neveme no a tak to stejně pak sním já. Taky nevím jak na něho, ale nutit ho dotoho nějak nechci. Budu doufat, že to je jen nějaké období a pak ovoce se zeleninou nebudu stíhat dokupovat:)
Momentálně nechce ani přesnídávky. Dost mě štvě, že vlastně nemá v jídelníčku žádné ovoce, ale co nadělám. Tak mu alespoň dělám hodně zeleninová jídla v parnim hrni. To mu zatím nevadí.

In reply to by Ivik77

Já už jsem z toho celkem zoufalá, protože co se týče čerstvého ovoce, tak pozře max. banán :00: Jak já se těšila loni na léto, že budeme mít doma spoustu druhů ovoce a že si konečně dáme a on prostě nic nechtěl, ale ani to neochutnal! To mě na tom štve nejvíc. A se zeleninou je to ještě horší, z čerstvé nesní NIC. On kdyby bylo nejhůř, tak si snad vystačí se suchým rohlíkem a vodou :bulva: Už nevím, co mu mám dávat, protože z pečiva všechno sundá, když dám něco na talířek, ani si toho nevšimne. Navíc já i partner jíme snad všechno ovoce i zeleninu, takže ani nemohl od někoho slyšet, třeba že je to nechutné...Náš kluk je tedy kus "chlapa", takže nemám strach, že by zhubnul, ale jde mi spíš o přísun vitaminů. Takže asi jen doufat, že se nějak vzpamatují ;)

In reply to by mison

:s: Se musím fakt smát:) Já loni malému sama vypěstovala nějakou zeleninu, nějaké jahody a dokonce i borůvky, starala se o stromy, aby jabka letost byla opravdu ty nej.... Já která v ruce snad nikdy v životě nedržela ani hrábě :s: No a melej neochutnal a ni ty supr slaďoučký jahody. A přesně, nejvíc mě štvě, že to ani neochutná.
S pečivem to u nás bylo podobný. Nejprv z rohlíku vyhodil šunku a pak ho okousal, ale opatrně, aby se náhodou nedotkl másla. A dneska? Přesně naopak. Jako první zmizí šunka a pak slíže máslo a s rohlíkem si mámo dělej co chceš:)
A přitom, když mu dám rohlík samotnej, tak mi ho sní. Třeba má rád bramborovou kaši, ale jakmile je u ní maso, tak ho kaše nezajímá. A běda, když se mu trochu tý kaše dostane na ten kus masa :00: No fakt děs s ním.
Náš je tedy taky kus chlapa. Je mu 26 měsíců a vypadá o rok starší, ale přesně, taky mi jde spíš o přísun vitamínů. No štěstí alespoň v tom, že mi futr pije UM, protože z mléčných výrobků už je to jen ten jogurt a to kolikrát nesní ani celej.
No budu doufat v to, že to je jen nějaké období

ahoj..tak to malymu zacni loupat..nas pata je v kvetnu 09 a taky vse plyval co melo slupku..hrozny,rajce,jablko a pod.loupu a je po problemu...:)

Já se přifařím, protože taky potřebuju radu :smich: U nás toto probíhá u každého ovoce a syrové zeleniny, taktéž hrášku. Většinou je u plodů se šlupkou, nebo červené barvy :smich:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka