Ten muj cervik nechce vubec jist! Jak na nej? :-(

24.02.2011

Ahojte tety,
potrebuji se poradit. Nejdrive musim napsat, ze je nas piskot vcelku hodne dite, ale co se jidla tyce, tak si snim nevim rady a je mi do breku. Nechce totiz vubec jist. Neco do nej dostat je umeni. Kdyz ma na taliri jidlo, tak se ruzne odvaci, krouti, jen aby mu lzice neskoncila v puse. Kdyz ho necham jist sameho, tak se v jidle jen prehrabuje a vyhazuje jej. Na svacinku sni jen jogurt. Odmita jakekoliv pecivo. Kdyz dostane nejake ovoce (jablko, banan, mamdarinku....), tak jej do pusinky sice da, ale po rozkousani ho vyplyvne. Kdyz me vidi s jidlem rve a utika. Zakazala jsem vsem, aby mu behem dne davali jakekoliv mnamky, ale minulo se to ucinkem.
Chci, aby jedl kazde tri hodiny. Nemyslim, ze je to kratky interval a ze bych jej precpavala jidlem. Rano vypije 260ml mleka, pak sni jogurt, vic do nej dopoledne nedostanu. Obed je desny boj a krmim ho s revem, nechce vubec nic! Odpoledni svacinu taky uplne bojkotuje. Rve a jeste ani nevi co jsem mu udelala. Je ochtny dat si pribinacka. Vecere je taky naprosta katastrofa, u kase se urve tak, ze zvraci, chleba, rohlik (v jakekoliv podobe, treba na kosticky) nechce, sni jen sunku, ci syr.
Ptala jsem se dr. Ta mi jen rekla, ze az bude mit hlad, ze se naji. Ze u plneho talire jeste zadne dite neumrelo.
Ale ja se tim desne uziram. Nechapu, kde se stala chyba. To jeho odmitani trva uz ctvrt roku. Driv jidaval srasne hezky. Co snim mam do prkynka delat????????????
Diky. Jana

tak jsme se zatim moc dal nedostali. :-( Uz to bylo lepsi, ale pak jsem byla par dni v nemocnici kvuli mimodeloznimu tehu a ted jsme zase na zacatku. Nicmene, kdyz uz doopravdy potrebuj,i aby neco snedl, dal mu dam plavat primo do polevky, ci jineho jidla jeho oblibenou kacenku a reknu, ze to musi kacence rychle snist! :-) To pak basti. Taky basti, kdyz se pri tom muze koukat na nejaky sport v televizi, ale musim mu to nalezite komentovat, nebo kdyz mu pustim Cerveny trakturek. :-) Moc na sebe za tyto praktiky nejsem hrda, ale co, kdyz funguji..... :-)

Ahojky, už jsem myslela, že jsme jediní kdo má problém s jídlem. Ale jak to tak čtu, tak nejsme sami.
Šimi bude mít 21.4. 22 měsíců. Má přes 13 kg a cca 88 cm. Je to kus chlapa, ale já nevím z čeho. On skoro od 8mého měsíce nic nejí, do té doby jedl až moc. Pak měl rotaviry a od té doby jako když utne. Já ho teda pořád ještě kojím, myslím, že iv tombude ten problém. Ale jak tady píšete, dostat do něho něco je fakt síla. Ráno ho nakojím a to už pak fakt snídani moc nedá. Oběd ve dvanáct sní misku polívky, druhé nechce.Tak jde spát a asikolem třetí má druhé, ale asi tak tři lžičky a radši si dá zase prso. Večeří jenom pár soust a než jde spát tak prso.V noci spí a nic nepije ani nejí.Přes den vypije ještě min. 3/4 litru čaje. Ale nevypadá,že by mu něco chybělo.Asi mámvýživné mlíčko :-)
Zkoušela jsem ho odstavit, ale to je hysterák, asi ještě chvilku počkám. Snad ho to přejde a začne upřednostňovat normálníjídlo. Ale jsem z toho taky strašně nešťastná. Člověk se snaží a on to pak všechno rozháže nebo vyplivne nebo vyzvrací....

no máme stejný problem ....ale myslim že na dopoledne bohatě stačí jogurt a mlíko....někd ymáme jen mlío....oběd máme taky boj....už vubec když si musí sednout....pak zbouchne přesnídávku (ovocnou,nebo ovoce)a pak večer až večeři chleba (nebo mlíko) a taky nám to bohatě stačí je mu 17 měsícu a má 15 kilo taky nechápu z čeho to bere....ale já už boj vzdala když nechce oběd a odvrací se tak mu to necpi a dej ho do postýlky....a třeba spinkat bez jídla a uvidíš jak si pak rád dá sváču až se probudí u nás to fungovalo tak když už sem nevěděla co že sem mu to nedalaa opravdu ho nechala vyhladovět...nic jinýho enzabírá..:)ale pokud kaká čura....tak si myslim že mají jen své období a jídlo je pro ně jen ztráta času..:)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jéé,tak to jsou na tom ti naši kluci stejne,maly ma taky 9 kg.Kolik mel PV?Maly jen 3600g

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jj, pěkně nám dávají, prckové. Holé špagety jsem ještě nezkoušela, vyzkouším, díky za tip :-) Já se snažím nenutit, ale občas se musím jít projít, abych se ovládla, když vidím co s jídlem vyvádí kolikrát ani neochutná. Dneska jsme měli hranolky k obědu, dělané bez tuku, tak jsem mu je dala na talíř, malilinko kečupu. Jednou jsem mu ukázala jak hranolku namočit do kečupu a to mu probém nedělalo, bylo to zase něco nového. Jedl je rukama, dal si jich asi 15, tak jsem měla radost. To mu chutnalo moc :-)

ahoj, dětičky mají období kdy hodně málo jedí a jídlo bojkotují. Tyto období jsem si zažila hlavně u Ondry. Normálně jedl málo a když nastalo toto období, tak pil maximálně sunar nebo snědl půl rohlíku. Raději pil. Trvalo to třeba 2 měsíce. Potom zase začal jíst normálně. Ještě cca před půl rokem jsem tu psala, jak mi Ondra strašně špatně jí. Je mu 4,5 roku.
Ráno vypije dost mlíčka. Asi bych vynechala svačinku a dala mu v půl dvanácté oběd (nebo klidně v 11hodin). K odpolední svčině bych mu dala jogurt+ovoce a poté večeři..Je hezké že chceš dodržet 5 jídel, ale malýmu asi stačí méně jídel. Zkus to takto. Aby měl prostě vždycky hlad. Třeba u Ondry jsou 3 hodiny na vytrávení málo. Tráví déle. Markétka je schopna jíst po 2 hodinách. Každé dítě je v tomhle prostě jiné. Tak držim palce, snad se to zlepší :a:

tak nasi Neli je 19 mesicu a rano dostane 180 ml mlika a potom v 10:30 polivku tak dve zberacky.Potom jde spinkat a kdyz se vyspi tak dostane druhy obed.Potom tak ve 16:30 az 17 hod dostane jogurt nebo presnidavku a pak ma az vecer v 19:30 mliko to ma 210ml.A v noci tak ve 2 nebo ve 3 jak kdy se vzbudi dostane mliko 180 ml.To je vse taky moc neji,ale uz to neresim.Do 1 roku bastila moc pekne ale potom katastrofa.

Ahojky,tak ja chci jen predeslat,ze maly mel 20m a má sotva 9kg!Ráno si dá mlíčko,pak taky většinou už nic,nekdy pár kostiček chleba s něčím.Svačinu už nedávám,protože ji prostě začal odmítat tak pak až oběd.to má skleničku,většinou sní jednu 250g.Když mu někdy něco zkusím uvařit,tak to ale nevážím,to nevím kolik sní.Moc ale nevařím,tak je to dobré že mám aspon přehled kolik sní.Kdyz si ale vzpomene,tak si jde sam pro piskoty nebo pro rohlicek - ten i kdyz mu beru,tak si ho vzit proste nenecha :n: No a pak svačinku odpoledne taky většinou odmítá,včera si dal teda výjimečně čtvrt banánu a kousek mandarinky.No a na večeři si dá čtvrtku chleba s něčím na kostičky,to sní.ale víc jak čtvrtku ne.Dnes jsem mu dala rizoto z mrazaku na obed a dal si tři lžičky ode me.Tak jsem mu dala lžičku do ruky at to zkusi sam a s mou pomocí jich snědl asi dalších šest,takže uspech.
On uz je potvurka a vi,kdy ma hlad,a kdy ne.I kdyz mu jídlo udělám,tak prostě zavrtí hlavičkou že ne,a za žádnou cenu to nesní.Takže mu to asi stačí,i když má jen 9 kg.
TAkže,do prkýnka,nedělej nic :///: :one:

In reply to by sachmeta

Ahojky! Moooc dekuji! Do prkynka, jak tady ctu komentare, tak vazne nema cenu, cokoliv resit a asi nejsem sama na svete, komu dite nechce jist.
On si taky nekdy vyzada rohlik, pak si ale jednou kousne, nebo spise na nem zanecha otisk svych zubu a najdu ho nekdo pod gaucem. :-)

myslim ze maly je najezeny z mlika,ja kdyz je treba dam jen tak 60ml+- podle toho kolik je hodin a rano mi pak snida 8h tak 1/2 krajicku a na svacu10h tak kousek jabka,na obed 12h sni tak 100-150g at je to cokoliv,pak jde spat kolem 16h+- sni jogurt,nebo 1/2krajicku chleba,1/2 jabka,pak jen tak kousek neceho do ruky aby jeste vydrzel tak do 19h a to uz chystame,veceri,koupani atd.to sni tak 100-150ml mlika a v noci kolem 12h 200-220ml kase-krupice,jakmile sni vic nebo dostane neco navic dalsi jidlo uz nesni a ee taky dela nevim z ceho jelikoz je porad v pohybu
jinak mame 18m a vaha je 9,5-11kg(tech 11kg sme meli jen jednou :( )s jidlem bojujem od narozeni a navic jsme alergici,jogurty jsou min sitici jelikoz jsou ryzove a mliko taky jelikoz je tam stepena bilkoviny
bude ti jist co 3h pokud budes dostavat mensi porce
:a:

In reply to by martina2105

Ja davam prckovi kolem 8:00 mleko, vypije 200-260ml (jak kdy), pak uz snidani nechce. V 10h mu davam maly jogurtik, ten sni, cokoliv jineho ne. Ve 12h dostava obidek, nevim jak velika je ta porce, ale myslim, ze 150g ma. Kdyz ho vytrvale krmim, treba i pul hodiny, tak polovinu sni. Odpoledne "svaci" lepe receno chci aby svacil, kolem 3-4h. Vetsinou je to ovoce + piskoty v jogurtu, nebo presnidavka + tri kousky rohliku, nebo tak neco. Veceri v 7h, vetsinou do nej nejak narvu kasi 200g, nebo nejakou polivecku. Pecivo odmita. Pak uz mu nic nedavam. Mleko na noc nechce. Je to moc?
Nevim, jestli jsem to dobre pochopila, ale ty davas prckovi jist i ve 12h v noci?????

In reply to by miha

v tech8rano ma vlastne snidani a pak bych mu uz nic nedavala az ten obed v tech 12 ,a na svacu bych dala jen ty piskoty v jogurtu nebo ovoce nebo presnidavku(proste jen jednu vec)ver ze pak bude lip jist i vecer a mlicko ma v te kasi takze ho vlastne ma
no my jime i 2x za noc zalezi kolik ho sni ,ono je to horsi kdyz misto smetanoveho jogurtu dostane ryzovy tak ho to moc nezasyti :( principove je to stejne i s mlikem dostava vlastne extra nizkotucne misto plnotucneho(to je jen pro prirovnani)malej sni treba tech 150ml mlika a za 2-2,5h h ma hlad,vic ho zasyti spis ten chleba-kdyz ho do nej dostanu,ale mlicko jeste musi a prez den ho nechce :(
ps:kdyz ti nechce pecivo tak zkus jen tak treba dopoledne ryzovy chlebik(polystyren) a nebo jsou dixy a pod jen tak jeden dva kousky treba mu to pak zachutna

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

neni to takove hrozne,jen sme zmenili znacky
jednou jedinkrat sem zazila ze sme neco sladkeho meli a ja mu to nemohla dat a to uz nikdy nechci zazit,ten vyraz v te tvaricce :( a tak hodne pecu aby mel maly aspon neco jako normalni deti a uzil si detstvi,
tchyne me chvali ze sem se do toho pustila a rika ze to peceni za chvili dovedu k dokonalosti :c: je fakt ze se dari :) a kdyz uz to rekne tchyne ..... ;)
:a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

na BKM-bilkovina kravskeho mlika,soja,kakao a je atopik(ale je i varianta ze je jeste na nejakou potravinu a ta se projevuje na kuzi)to je to co vime a v pulce brezna jdeme na velke odbery,kde se ukaze na co a na co jeste,a v pulce dubna na zatezove testy ma tu BKM :( uz tetka se mi tam nechce :( kdyz si predstavim jak se bude svijet bolesti :( asi a nebo dieta zabrala a nebude nic ale tomu neverim :(

Jsme tak červíci 09 a neporadím, sami s tím bojujeme od jeho 9! měsíců. S Mudrou jsme to řešily, ale přestaly, nemá to cenu. Neochutná nic nového, jídla se štítí....dnes už to tolik neřeším, přesně jak píšeš - kdyby měl velký hlad, tak to sní...

Rozhodně bych do jídla nenutila.. taky jsem byla zoufalá, že mi najednou přestala jíst,ale bylo to asi zoubkem. UM dávám od ledna, co jsem přestala kojit a snad niky nevypila 260ml ´, tolik ani nedávám. Takže bych zkusila dávat ráno méně UM, protože mě pak nesnídá, když ji dostane. Jogurty nejí vůbec, pečivo jak kdy. rohlík atd.. :) Už jsem nevěděla, koupila jsem zavařené višně, první nechtěla.. nechala jsem ji je v misce na stolečku, nevšímala si ji a za chvilk u u ní stála a zobala jednu za druhou :) moc nesnídá, tak řeším tak, že ji snídani nechám na stolečku a postupně za dopoledne si ukusuje.. Oběd jí pěkně, to už většinou má hlad.. ale pač dopolední svačinku občas vynecháme.. četla jsem, že pro děti, co nemají velký výdej energie, se svačinky moc nemusí.. :) nabídnu jídlo, ale nenutím, někdy sní s chutí nakrájené jablíčko, jindy ne... dřív mi ho taky plivala.. zkus dávat menší kousky. Mandarinku nejí vůbec, a nenutím, ani pomeranč, okurek rozžužlá a vypraparuje slupku, kterou vyplivne, to samé u rajčete, papriky :) Neřeším.. asi na to zoubky nestačí..

In reply to by lilian

taky uz me napadlo, ze to muze byt zoubkama, ale trva to uz hrozne dlouho, nehlede na to, jestli nejake rostou, ci ne.
Kdyz mu UM nedam rano, tak ji nechce uz vubec. A taky jsem zkousela mu dat svacinku do misticky a nevsimat si ho. Vetsinou si to jidlo veme, rozkouse a zase ho pekne do mysticky vyplivne. :-)
Jinak je prcek hoooodne aktivni, moc neposedi, neumi chodit pomalu, jen beha....

moje malá má necelých 10m. a taky nejí :-( ráno vypije 210ml mléka v pohodě pak že by snědla nějakou sváču o tom nemůže být ani řeč :-( obědví cca po 5 hodinách od snídaně!! a to jen pár lžiček...odpoledne ale ale sní přesnídávku v pohodě a k večeři kaši většinou taky ale rozestupy mezi jídli jsou dlouhé..no a na noc má ještě mléko a toho by měla vypít 210ml ale málokdy ho vypije všechno....no zatím prospívá tak to nikdo neřeší...taky mi všichni říkají, že do 3 let ty děti takhle špatně jedí :-( no tak nevím snad se to u vás brzo zlepší..Karla

In reply to by KarlaYahur

tak to jsme na tom asi podobne, az na to, ze memu prckovi je rok a pul. Ale asi v tech 10m to zacalo. Z niceho nic uplne prestal chtit UM. Bojkotoval to asi dva mesice. Ted mu davam uz jen rano, to UM vypije. Vecer by do nej mleko nedostala.

Ahojky, to znám. Syn v květnu bude mít 4 roky má 16kg. Na snídani si párkát kousne do rohlíku, brumíku, koláčku, někdy vypije hrnek plnotučnéo kakaa. Svačina jogurt holandia bez pečiva, z obědů má rád jen halušky, špagety, špenát, rizoto, guláš, pečené kuře, těstoviny bez masa, čínské nudle se zeleniou všeho pár lžiček. Když ho nakrmím, tak i polévku, ale ne zároveň. Svačina přesnídáka, ovoce, pak puding nebo krupice, jogurt, párky-nerada vidím,chleba ve vajíčku má rád, vejce všeho sní trochu. Sladkého moc nejí. Je to boj už od mala. Dcera 11 měs. má teď apetit pěkný uvidíme jak dlouho. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka