Výše přídavku na dítě?

23.02.2011

Ahoj maminky, mám 2,5 letého synka beru rodičovský příspěvek a protože se rozvádím a už mám nárok být posuzovaná, jako matka samoživitelka, zažádala jsem si o přídavek na dítě a ještě mi paní na sociálce poradila ať si zažádám o sociální přídavek nebo jak se to přesně nazývá, tak jsem se jen chtěla zeptat, jestli to někdo nepobíráte a kolik to vlastně je. Děkuji za odpovědi.

Kliknutím vložíte smajlíky:

nevím, jak je to, když se rozvádíš a vyškrtneš tudíž manžela ze společně posuzovaných osob, ale já si teď o přídavky žádala a chtěli potvrzení příjmů za rok 2009 a vůbec je nezajímalo, že ted jsme na tom celkem dobře(schválili nám hypo). Je to padlé na hlavu, když člověk potřebuje, nedají a když už už tak ne, tak dají. Social.přípl. je zrušený, ale mělo by ti to vynahradit příplatek na bydlení. Tak hodně štěstí a drž se.

ahoj, to mě mrzí že vaše manželství nedopadlo dobře :-(. No přídavek na dítě je 500kč a sociální přídavek netušim. Vím že je sociální příplatek, ale ten je pro rodiče, kteří každodenně pečují o postižené dítě-což asi tvůj případ neni. Co vim tak je příspěvek na bydlení.
Dyštak se mrkni na www.mpsv.cz, tam najdeš vše potřebné. I podmínky které musíš splňovat abys ho mohla pobírat :-)

In reply to by JaMiOn

prosimtě o ten přídavek na dítě se žádá kdy???mě tam dycky říkali že jen jednou ročně a to v září...to mám jako čekat do září??,nebo můžu jít žádat už ted??měla byhc na něj mít už konečně nárok ale nebudu přece čekat tak dlouho...

In reply to by luciekres

já si ho vyřizovala v lednu, dají ti to 3 m zpětně(mělo by se fakt v září), tak tam běž co nejdřív, budeš potřebovat příjmy za rok 2009. A pak v září 2011 budeš žádat znovu a to s příjmy za rok 2010

In reply to by luciekres

to netušim. Já si myslim že se snad žádá kdykoliv, ale posuzuje se předešlý rok nebo alespoň 3měsíce zpětně. Já s tímto zkušenost nemám. Nevim jestli otom něco nepíší na stránkách, které jsem ti psala :-)

Nárok máš, ale musíš zajít na sociálku, kde žádáš o dávky a chtít manžela vyloučit ze společně posuzovaných osob, tím že tam podepíšeš prohlášení, od kdy společně nehospodaříte, tj. že mu nevaříš, platíš si domácnost sama a on na ni nepřispívá, řekni že každej máte svůj pokoj. Taky jsem to tak měla.

Nárok máš, ale musíš zajít na sociálku, kde žádáš o dávky a chtít manžela vyloučit ze společně posuzovaných osob, tím že tam podepíšeš prohlášení, od kdy společně nehospodaříte, tj. že mu nevaříš, platíš si domácnost sama a on na ni nepřispívá, řekni že každej máte svůj pokoj.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky