zapis(uznani) otcovstvi ditete pred narozenim???? jde to??

19.02.2011

ahojky vsem,
chtela jsem se zeptat, ci je mozne zapsat otce( nebo uznani otcovstvi ci jak se tomu presne rika) provest jeste pred narozenim. Mam pocit, ze jsem tu nekde cetla ,ze to jde... otec je cizinec, nejsme manzele. Nevim, ci prileti,hned jak se syn narodi, myslim , ze prileti bud 3 tydny pred, nebo pak az skoro mesic po pèorodu.. rada bych, aby mel syn zapsano v rodnem liste hned jeho prijmeni a jeho jako otce..
Muze mi nekdo k tomu poskytnou nejakou info. Predem mooc dekuji..
ps: samozrejme v pondeli volam matriku.. jo jeste k matrice..dite je zapsano vzdy na matrice mista, kde se nachazi porodnice? nebo kde ma trvale bydliste matka? dekujiiiiii
hezky den
Lenka

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ano, jde to, pokud jsi svobodná nebo rozvedená a dítě se nenarodí v ochranné době (280 dní). O uznání otcovství lze požádat na jakékoliv matrice (ptala jsem se na to). Pokud bys byla vdaná/rozvedená (viz výše) bylo by to trochu složitější, ale každopádně nejpozději do 6ti měsíců od porodu lze otcovství uznat.

In reply to by iJanicka

Četla jsi dobře můj příspěvek?
Jsou dvě varianty.
1. Žena je svobodná, otec dítě uzná = bez problémů
2. Žena je vdaná nebo krátce rozvedená, biolo. otec (nový partner) dítě uzná, ale bývalý partner se ho musí zříct, když ne = soud a testy DNA. To samé se děje, když biolo. otec dítěte se k dítěti nezná.

Ahojky, :a:
my nejsme také sezdaní. Na matrice jsme byli /dle trvalého bydliště jednoho z nás/ asi před dvěma měsíci před porodem /je jedno, kdy tam před porodem zajdete, existuje ještě nějaká krátká doba po porodu, jinak zůstane v rodném listě dítěte příjmení po Tobě/. Paní s námi vše sepsala /třeba občanky, rodné listy obou/, jména obou pohlaví a dohodnuté příjmení. Bylo to na počkání asi na půl hodinky. S tím papírem pak pojedeme do porodnice a o víc se nemusíme starat.
Ahoj :ooo:

In reply to by Janulka Kubik

dekuji moc za odpoved..jiz jsem si to take vyhledala :)(pisi ,ze je zapotrebi jak OP , tak RL.. no to asi bude muset mit muj pritel overeny z ciziny a pak nasledne prelozeny co CJ..predpokladam) dokonce je to pred porodem lepsi, jak ted koukam :) jeste by me zajimala ta doba po porodu, kdy to jde jednoduse bez soudu zmenit :) ale to asi nevis vid? :) No snad na matrice narazim na normalni osubku co mi poradi :)
jeste jednou dekuji moc za odpoved :))
Ps: jiz jsem se zde jednou o to zajimala , ale tam mi slo spis o cizi jmeno :)), to jiz vim:) ted resim prijmeni ..hehehheh

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka