informace o registraci porodnice Podoli

14.02.2011

Ahoj holky.
Tak pro vsechny, ktere to zajima, jsem slibila, ze po dnesni registraci v porodnici Podoli popisu, jak to probihalo. No zaslechla jsem predem ruzne zvesti, ze je to az hororove a ono to tak opravdu je. Teda pekny adrenalin. S pritelem jsme tam prijeli v 5,10h a byla jsem 4. na rade. Denne se muze zaregistrovat jen 12 rodicek a 12. maminka dorazila v 5,45h. Prvni pan, ktery tam cekal, prisel ve 3h. Celkem nas tam asi cekalo nejak pres 20. Od 12-20 mista cekali lidi na zazrak, ze je treba jeste prijmou. No a v 6,50h otevrela dvere sestra (jelikoz registrace probiha od 7h), vylepila na dvere poradnik od 1-12 a k tomu se tech prvnich 12 zapsalo jmenama podle poradi, ve kterem prisli. Zni to sice jednoduse, ale tak jednoduche to nebylo. Ty co prisli pozde, si totiz mysleli, ze nas predbehnou a zacli se tam cpat a chteli se tam zapsat i kdyz prisli treba 18. No doslova boj o misto. Tatinci nastesti sjednali poradek :-D. Takze opravdu doporucuju prijit s chlapem nebo poslat jen chlapa samotneho. No a pak sestra vzala papir, vsem kdo se napsali jeste pod ty 12. mista sestra rekla, ze opravdu berou jen 12 a ti ostatni maji smulu a zkusit jinou porodnici. No a nas 12 pak postupne zaregistrovali v kartotece a do tehotenske prukazky dala registracni cislo s razitkem. Uroven registace opravdu hrozna. Zadna poradova cisla. Malo mist na sezeni. Tak to je zhruba tak pro info vse. Jsme rada, ze to mam uspesne za sebou. A vsem, ktere to ceka, preji pevne nervy a hodne zdaru :-)

Taky si to pamatuju ještě živě, když jsem čekala ve frontě.. Teď podruhé už se v Podolí rozhodně nebudu registrovat.. Bohužel mi unikl fakt, že pokud chci důstojný porod, MUSÍM si zaplatit porodníka.. Protože jsem to vůbec netušila, šla jsem rodit a u porodu byla pouze porodní asistentka - studentka na praxi.. To bylo vše.. Můj porod trval 19 hodin a během té doby se na mě lékařka (mladá doktorka těsně po vystudování VŠ) přišla podívat pouze 3x!!! O následném šití, které bylo provedeno tak amatérsky, že budu muset teď po roce na plastiku, se radši ani nezmiňuji. Držím palce všem rodičkám, ať máte hladký průběh porodu a pokud možno bez komplikací, jako jsem zažila já.

In reply to by kacik1

Cauky, tak to jsem v zivote neslysela, ze si musis zaplatit porodnika. Moje 3 kamaradky nedavno v Podoli rodily a ani jedna nemela porodnika zaplaceneho a vsechny 3 ho u porodu mely. Teda je pravda, ze vetsinou prijde az na tu konecnou fazi a nebo kdyz je nejaky problem, ale byl tam a ani se sitim nemely zadny problem. Sama jsem zvedava a o nasem zdravotnictvi si iluze nedelam a uz se ani nicemu nedivim :-)

In reply to by PavlinaV

No asi je velký rozdíl mezi porody, kdy to jde normálně, to tě pak odrodí kdekoliv.. Já měla problém s tím, že měl kluk hlavu 37cm (normál je tak 30-32)... Vím, že si zkušení doktoři porodníci (ti, o kterých se mluví v souvislosti s porody našich celebrit) berou v podolí 10-20tisíc a věř mi, že je velký rozdíl v péči.. Měla jsem na pokoji paní, která měla zaplacený porod - šla císařem a chodila druhý den, jizva téměř žádná, pan doktor se na ní chodil koukat a zdravit každý den a pak další paní - císař "nezaplacený" a paní se nemohla hnout, jizva hrozná. Mně při propouštění doktorka řekla, že by to chtělo udělat ještě pár dalších stehů?!! To mluví za vše. Vím, že bych díky tý velikosti hlavy měla porod hrozný všude, ale věřím, že by mě nikde jinde nenechali takhle trápit a udělali včas císaře. Údajně je totiž obvod 36,5 maximum, co je schopný projít porodníma cestama - řekli po porodu. A ještě jedna věc - kamarádka rodila u Apolináře a porodník jí stál 20tisíc... :) v Praze je to prostě všude stejný!

In reply to by kacik1

Ahoj, muzu potvrdit, ze v Praze se skutecne za porody plati, je to bezna vec, i kdyz samozrejme ne pravidlo. Ale chces-li mit jistotu, musis zaplatit. Moje kamaradka u Apolinare nechavala pres 30 tisic...no comment...

In reply to by Alca206

no doktorovi platis, pokud chces mit nejakeho konkretniho doktora u porodu a domluvis se s nim na tom. Ten doktor se pak o tebe stara od te doby, co prestavas chodit na kontroly ke svemu gynekologovi a zacinas chodit do nemocnice a je pak de facto 24 hodin na telefonu a k dispozici a kdyz mu zavolas, ze rodis, tak prijede a odrodi te. No a za to ma tu odmenu :-)

In reply to by PavlinaV

no ja taky nemam v planu nic platit, jen kdyby se neco fakt zkomplikovalo, tak bych asi nejakyho doktora chytla pod krkem, ze mu neco dam, hlavne at se postara :-) ale napr. svagrova rodila taky u Apolinare 2 deti a nikomu nic nedavala a deti jsou krasne a zdrave a ona to taky ve zdravi prezila. Obecne si myslim, ze pokud neni komplikovany porod, tak nema cenu platit doktorovi, aby tam byl. Pokud se ale neco zvrtne, tak je asi problem a v dnesni dobe asi jen malo doktoru ze sebe vyda maximum za nic, takze pak bych asi zvazovala, zda se nejak "nedomluvit". Ale 99% porodu byva bez problemu, tak to neresme a verme, ze vse bude OK :-)

In reply to by kacik1

presne ... a ani kolik to bude stat nevime dopredu, kazdej chce pry jinou castku, a vyznej se v tom :-) a ani si neumim predstavit, ze prijedu do porodnice a reknu, dobry den, pane doktore, za kolik mne odrodite, prosim vas? Za dvacet, ale ja mam u sebe jen deset :-)

Ahojky no to je hrozný jak to popisuješ a ač to neni k chlubení,tak já jsem tam taky zaregistrovaná,ale přes protekci....jinak by mě snad trefilo tam čekat od 3 od rána..:-O já tam budu rodit v červnu,tak se ještě modlim,aby neměli stop stav,protože tam vážně chci děsně moc rodit a je to podle mě jedna z mála dobrejch porodnic co o ní čtu a slýchávám:))

In reply to by wond3r

no to se taky modlim, aby nemeli stop stav. Kdyz uz jsem tohle vsechno absolvovala :-). Ja na ni slysela taky samou chvalu, hlavne co se tyka pecu primo pri porodu. Rodily tam 3 moje kamaradky. Akorat vsechny 3 rikaly, ze horsi je trosku ta poporodni pece, kdyz lezis na pokoji. Nemaji na tebe cas a pomalu nic nevysvetli.

In reply to by PavlinaV

jj,tak já tam chtěla fakt hlavně kvůli dobrý pověsti a taky proto,že jsem nechtěla do žádný porodky u nás,protože mam pár zdr.problémů se kterýma kdyby něco,tak by mě museli převést stejně do Prahy..tak co..a na tom velkém uz v 21+0 jsem byla fakt spokojená,vše nám krásně ukázali,super dr. a porodní asistentka ..no fakt super..a navíc přítel byl děsně spokojenej hlavně kvůli tomu,že nám tvrdil muj dr. že čekáme holku a tam jsme viděli nádhernýho pindika a i fotku přirození nám vytiskla..:))takže fakt jedině tam...no a teď se budu už za dva týdny objednávat zase na uz ve 30tt,tak uvidíme..:)

Ahojky!
No, chvíli mi to trvalo, než jsem to našla, ale povedlo se!
Tak v první řadě moc gratuluji, že jsi vybojovala svoje místo!
Přiznám se, že jsi mne moc nepotěšila, ale aspoň vím, na co se připravit. Pojedu holt brzo, ale asi tam se mnou nebude moct být můj chlap, tak snad mě neušlapou. Ono poslat ho tam samotného taky nejde - registrace musí být osobní ... ach jo, ale snad mě přijede podpořit aspoň kolem té 7h ...
Děkuji moc!
Papa V.

In reply to by vvendulka

ne ne samotneho chlapa tam klidne poslat muzes. Byli tam prevazne tatinci samotni az jsem se taky divila. Staci, kdyz bude mit tve doklady a tehotenskou prukazku a neni problem. Tak hodne zdaru a pak dej vedet, jak si dopadla. Kdy se tam chystas ty?

In reply to by PavlinaV

Fakt?! To je síla, to jsem nevěděla - všude píšou, že se musí jít osobně ... Musím jít 24.2. to budu akorát 14+0. Ale ten můj stejně nemůže, protože musí do práce a to by to vypadalo, kdyby od 4 nespal ... Sedí celý den za volantem. :-(
Pak dám vědět ;-) papa a dík!

No teda, to je hruza, prijde mi to teda pekne nedustojny a taky cekat tam od 3 od rana???? :jawdrop: Zacina se z toho stavat neco co by teda vubec nemelo, tak hlavne, ze to mas za sebou a jsi zaregistrovana :one:

Ahojky, tak to je teda masakr. :jawdrop: Moc ti gratuluju a dokážu si představit jak se ti ulevilo. :\x:
Tady u nás v Kolíně nic takovýho naštěstí neni, sem se jdeme zapsat až po 36tt a berou každýho. (teda pokud se za ty 3 roky nic nezměnilo :///: )
Sice v Podolí tu pěči mají určitě o mooooc lepší, ale já jsem si u prvního prcka nemohla stěžovat tak to druhý doufám bude taky v pohodě.
Když sem byla v Podolí na screeningu tak sem si říkala jaký to tu asi je na podnici a trochu mě mrzelo že to mam tak daleko, ale když čtu co tady všichni píšete s tou registrací za horory, tak mě to přešlo. :€Ss€:
Tak se opatruj. :€O: :a: :€s€:

MOooc mooc gratulujii, jsem na tebe myslela uz od co jsem se vzbudila. Jsem moc rada ze jsi se tam dostala. Takze jste po ranu meli adrenalinovy zazitek,co? tak to je teda maso. Ja to mela uplne teda v pohode a ani 12 maminek tam nebylo jen 10. Hlavne ze jsi dosla tak brzo, jako ode 3hodin tam byt to je teda uz ujety, ale nekdo asi ma rad 1.misto.
Jdu dnes k zubarce, v praci nestiham, tak ti napisu bud z domu nebo zitra. Opatruj se, hlavne klid!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky