Možná naše Vaneska nebude Vaneska :-)

14.02.2011

Ahoj holky,přemýšlíme nad tím už několikátý den.Jsem z toho docela rozhozená.Možná,že se naše Vaneska nebude jmenovat Vaneska,ale nějak jinak.Nevím jestli to ještě jako jde změnit,když máme podepsaný ten papír z matriky.Ale tam jde asi spíš jen o příjmení.Možná mě budete odsuzovat,jméno se nám líbí,ale.....prostě se nám to nějak rozleželo.

Ráno si říkám,už je to Vaneska,tak to tak bude.A večer zase,co když jí budou ve škole říkat "VANO" a ona nás za to jméno bude nesnášet :-(
Co myslíte vy holky :-)

zlatíčka :one: Nejdřív jsem přemýšlela,jestli to sem mám vůbec napsat,aby jste si nemyslely,že jsem divná :00: Ale když vidím,že vás to ani nenapadlo a podporujete mě,tak jsem ráda.Moc vám děkuju :+^*: :kiss:
A máte pravdu,každýmu se nezavděčíme.To bychom nevybrali žádný jméno.Ať si myslí každej co chce,ne? :a:

Ahojky, tak přesně tak jsem si věšela hlavu taky. Teď ti něco povím, nemohli jsme stále najít jméno, které by se nám líbilo, čekali jsme chlapečka a nechtěli jsme úplnou klasiku ( jména končící -slav, -mír atd. ) a nemohli jsme stále najít to pravé jméno, dlouho jsme říkali Filípek, ale já si na tohle jméno prostě nemohla zvyknout, nějak mi nesedělo prostě. Všichni i rodiče už mluvili o Filípkovi, ale mě to stále nějak nesedělo, tak jsme si s manželem sedli a nakonec vybrali Denísek. Strašně se nám to líbilo a víš co řekli naši, když jsme říkali, že jsme prostě museli přejmenovat, že se nám to nelíbilo??? Denis = penis. Já byla totálně vedle, ofrňovali a tak, ale nenechali jsme si to vzít a máme nádherného Deníska !!! Jak už tu nějaká mamina psala, na každé jméno se najde nějaká přezdívka, děti mají vynalézavou hlavičku a ť se budeš jmenovat sebelíp něco se najde vždycky. TAKŽE NEŘEŠTE A JEDNEJTE PODLE SVÉHO UVÁŽENÍ. KDYŽ SE VÁM LÍBÍ, URČITĚ BYCH NEMĚNILA !!!

Ahojky Vaneska je nádherné jméno na začátku těhu když jsem ještě nevěděla že nosík chlapečka jsem si říkala že chci Vanecku ale upustila jsem od ní právě kvůli tomu komolení.... nejde to pořádně ani zkrátit a nelíbila se mi vidina toho že ji někdo bude říkat "Vano" či "Vančo" tak jsem se rozhodla pro Isabelku:) no ale ve 24.tt nám řekli že to bude kluk tudíž jasný Dominik! I Tak doporučuju dát jméno jen a jen podle sebe a svých pocitů! :) tak ať vyberete to nej:)) papa

Ahojky Vaneska je nádherné jméno na začátku těhu když jsem ještě nevěděla že nosík chlapečka jsem si říkala že chci Vanecku ale upustila jsem od ní právě kvůli tomu komolení.... nejde to pořádně ani zkrátit a nelíbila se mi vidina toho že ji někdo bude říkat "Vano" či "Vančo" tak jsem se rozhodla pro Isabelku:) no ale ve 24.tt nám řekli že to bude kluk tudíž jasný Dominik! I Tak doporučuju dát jméno jen a jen podle sebe a svých pocitů! :) tak ať vyberete to nej:)) papa

to víš, že to můžeš změnit ;) jestli prostě nad jménem váháš a máš pocit, že by se holčička měla jmenovat jinak, tak ho prostě změń, vždyť je to jen cár papíru..... my jsme měli vybraného Františka...asi pět let před tím, než jsem otěhotněla....do poloviny těhu to byl jasnej František a pak jsme ze dne na den zjistili, že je to prostě Antonín ;)

Ahoj,
teda ještě, že to není klučík, to mě taky napadlo, když jsem četla nadpis :D Určitě se rozhodnete správně, až uvidíte tu princeznu, tak Vám to vybrané jméno přijde jako samozřejmost ;) Já osobně hlasuju pro Valentýnku, to je nádherný jméno :€p€:
Tak ať dobře vyberete a nenechte si do toho od nikoho kecat, je to Vaše miminko :metal:

Ahojky, Vaneska je moc pěkné jméno, já bych jej neměnila, na každé jméno se dá najít nadávka. Když mi jsme vybírali jméno, tak jsme se s manželem stále nemohli shodnout a když už to jméno konečně padlo, tak jsem jej šla říct kamarádce a ona mi říká, no to nemyslíš vážně, to zní jak od kolotočů:-( Byla jsem z toho dost smutná a taky jsem stále váhala, nakonec jsem dala na sebe a jméno jsme neměnili. Důležité je, že se líbí vám :qu:

In reply to by SmallK

za podporu.To víš,někdo řekne to a ten zase tohle a v člověku to začne hlodat a je z toho sám zmatenej.Uvidíme,jak to nakonec dopadne :-) Takhle když to od vás čtu,že je to moc hezký jméno,tak si říkám,prdím na všechny a potom zase ve mě začne hlodat červíček pochybnosti a začnu zase přemýšlet o jiném jméně.

:one: vaneska je strašně hezký....ale co...je to jenom a jenom na vás...a pokud se vám to rozleželo, tak ještě popřemýšlejte.... :s: není nic jednoduššího než znova skočit na matriku a vyplnit si to tam znova.... :00: :s: :s: určitě tě nikdo nesmí odsoudit za to,že si rozmyslíte během 9. měsíců jméno pro vaši princezničku.... :€s€:

In reply to by Mrs.Suski

my jí právě už nějakou dobu říkáme Vanesko,tak je mi to teď líto .
Bojím se,jak jí budou říkat ve škole a některé z okolí už to taky napadlo "VANO" Nechtěla bych,aby neměla ráda svoje jméno.Jinak se mi Vaneska líbí moc
Někdo nám říká,když už jí tak říkáme,tak to tak nechte.Někdo zase,aby se raději jmenovala jinak.Mám z toho v hlavě pořádnýho brouka.Proto o tom přemýšlíme.

In reply to by sonislavka

My měli na papíru z matriky jen příjmění (dítě ponese příjmění Gottlieb/Gottliebová). Křestní jména jsme vyplňovali až v porodnici. Tak mě trochu zarazilo, že tam máte konkrétní jméno..
Ale k tématu - já se například jmenuji iVANA :smich: a ve škole na mě volali Ívo pívo :°°//: :smich: ale žádné trauma z toho tedy nemám. Pokud se vám oběma jméno líbí a k miminku ti "sedí", tak bych ho rozhodně neměnila :n: Na okolí se úplně vykašli. Kdybychom měli svá rozhodnutí řídit podle toho, co se líbí všem okolo, museli bychom se z toho zbláznit :00:
Takže přeju hodně radosti s Vaneskou :one:

víš ,že mě to taky napadlo,že bych změnila jméno?Někdo nad ním ohrnoval nos,tak jsem chvíly váhala,ale už jí několik měsíců říkáme jménem tak jsem si zvykla.Na matrice jsem se ptala,záleží jaké bude mít příjmení,jméno změnit můžeš,stejně tam budeš muset pro rodný list.Tak ti držím palce ať se rozhodneš .A hlavně v klidu,nic se neděje.Pá pa.

In reply to by Belinda

právě už nějakou dobu říkáme Vanesko,tak je mi to teď líto :-(
Bojím se,jak jí budou říkat ve škole a některé z okolí už to taky napadlo "VANO" Nechtěla bych,aby neměla ráda svoje jméno.Jinak se mi Vaneska líbí moc :-)
Někdo nám říká,když už jí tak říkáme,tak to tak nechte.Někdo zase,aby se raději jmenovala jinak.Mám z toho v hlavě pořádnýho brouka.Proto o tom přemýšlíme.

:c: Ahojky, jejda proč by tě měl někdo odsuzovat ??? Musíte si být přece jistí tím jak budete své holčičce celý život říkat ... takže to naprosto chápu.
Musím se přiznat že jsem se taky lekla že z ní bude chlapeček ... :C]]: . Hlavně aby jste byly v pořádku a snad jsem někde četla ale nevím jestli nekecám, že snad do měsíce od narození musí dítko dostat jméno. Takže v podstatě můžete odejít pouze s příjmením. :€s€: Tak jsem teď napjatá jak se ta vaše cácorka bude jmenovat ... :00: :C]]:

In reply to by Sarah.Saphi

já mám z toho úplně slzy v očích.Za prvé,že mě chápete za druhé,že nevíme ,jak se bude naše holčička jmenovat.Mám z toho nějakou depku :-(
Jedna známa nevěděla do poslední chvíle,jak se bude její dcera jmenovat.Nemohli se s manželem na ničem domluvit.A až šliv porodnici po chodbě,tak říká manžel Andrea a je to tak.Toto jméno u nich nikdy nepadlo :-)

In reply to by sonislavka

Třeba vás opravdu napadne jméno až ji prostě uvidíte. Prostě si řeknete to je jasná "proncezna". Třebs to tak bude. Hlavně se tím tolik netrap. Určitě vás nějaké krásné jméno napadne. Pak se tomu budeš jen smát ;)!!! Držím pěstičky !!!

Ahojky,
já už se taky "lekla" že z holčičky bude chlapeček :€):
Určitě ho můžeš změnit pokud si nejsi jistá.Jméno je opravdu důležité.Mohu se zeptat jakou jinou variantu máte? ;)

In reply to by sonislavka

Ježiši Soni vůbec ne :€}€:
My když jsme ještě nevěděli a pak když chvilku "věděli",ale špatně byli jsme rozhodnutý pro Stelinku.Přítelovo rodina nám to jméno vymlouvala.Navrhovali jiná jména, že prý Stela je tvrdá, nehezká.Pro mě to bylo jméno zajímavé,netradiční a celkově prostě srdeční záležitost.Nicméně mě vyhecovali tak, že jsem začla přemýšlet od Nele,Elišce, Karolínce atd.Ale žádné jméno mě tak nechytlo jako Stelča.
Ve 24tt se to vyřešilo samo, tím že čekáme Míšánka.Nicméně na matrice jsme uvedli Stela a prdíme na ostatní, ať si říká kdo chce co chce.
Na každé jméno se dá něco vymyslet.
Pokud byla Vaneska vaše první a jste zvyklí ji tak říkat,neměnila bych.
My jsme říkali bříšku Stelinko a když jsem to pak zkoušela změnit, tak jsem to akorát obrečela :r:
Rozhodni se dle svého :heart: , ne podle toho co říkají ostatní.

Ahojky, nám paní na matrice říkala, že se to dá změnit, tak se neboj. Jméno je důležitá věc a pokud se Ti to nezdá, vyber jiné....

In reply to by sonislavka

No my budeme mít Annu Valentinu, ale bude používat jenom Aničku....protože příteli se to zdá příliš honosné... A nebuď přešlá...Vaneska je krásné jméno

In reply to by Terikk

já vím,že to bude Anička,jen jsem myslela,že Valentyna s "y".Tak to se moc omlouvám,že jsem to popletla :$$:
Ale napsala jsem,co Valentinka jako že dneska je Valentýn,tak jestli,jak se podle pana doktora zdálo vykoukne na svět?Ale vypadá to,že zatím ne :-)

In reply to by sonislavka

Nechce se jí, protože ví, že mamince není dobře. Mám chřipku jak prase a už jsem zoufalá...Šíleně ucpaný nos a nemůžu dýchat a bolí mě hrozně v krku... Dneska mi normálně volal doktor na mobil, jestli jsem teda celá a když zjistil, že jo, tak že mám za ním přijít zase na prohlídku a na pásy...tak už jsme to nechali na zítra...No jo, Valentinka...Já si s Aničkou taky nejsem 100% jistá, ale příteli se líbí a všichni v rodině jí už tak říkají, tak to nechávám být...

tý jo už jsem se lekla že z holky bude nakonec kluk.... hihi
No tak v tomhle my máme naštěstí jasno... holka nijak jinak než Terezka

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka