teplota 39,5 :-(

13.02.2011

Ahojky, malý (9měsíců) měl ráno 38,2 po odečtu tak jsem mu dala nurofen, ale teď se vzbudil a má 39,5 :( dala jsem zase nurofen a po třech hodinách zkusím dát panadol, zdá se mi, že mu to neklesá. Od jaké teploty se dělají ty zábaly na ručičky a nožičky? Vůbec nevím, z čeho to má, nekašle, nemá rýmu, jen je takový mazánek, chce se tulit a občas poplakává :r: :help:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Děkuju všem za rady, před půl hodinou jsme znovu koupali, měl 39,1 a pak chudáček usnul. Jinak byl odpo docela veselý, k večeru už unavený, ale rve si chudák všechno do pusinky, tak se modlím, aby to byly jen zuby :( Večer si ho vezmeme k sobě do postele, jinak bych nemohla spát :€\€:

irena1111

Pokud mu nic jineho neni tak by to mohla byt sesta nemoc, pockej tak dva dny, a uvidis jestli zmizi teploty a objevi se vyrazka tak je to ono. Jinak pokud ma pod 38 po odectu tak se s tim nedela nic, pokud ma vic tak srazet panadolem nebo urofenem a kdyby mel treba pres 39 tak ho muzes zabalit na par minut do rucniku namoceneho ve vlazne vode nebo mu ochlazovat zapesti a kotniky

Ahoj, chudák prďolka! Nám se osvědčilo posadit do teplý vody (38 stpňů )ve vaně a tu pak ochlazovat studenou přitékající vodou tak na 32 stupňů, hodně se pak malej vzpamatoval z té horečné apatie. Nechali jsme ho tam celkově asi 5 minut. Sice zábaly také fungují, ae je to pro tělo hrozný šok! Manželova kolegyně měla malou vnučku, která takový zábal neustála a selhalo jí srdíčko. Takhle prcky taky ochladíš, ale je to daleko šetrnější. Ať jste brzy udraví!!!

Světluš aby to nebyla ta 6 nemoc,ale s takhle vysokou teplotou bych radši jela zítra k doktorovi,pokud to nebude lepší,já dávala Sonulce studený kapesníky na zápěstí a kotníky,vždycky na chvilku a taky jsem jí koupala,ona měla horečky jen při těch ledvinách ale ty taky nešli dolu,nemohlo se vám to vrátit??,mě říkali že při horečce se musí kontrolovat moč když už jsme to jednou měli.Jo a dávala jsem čtvrtku toho diazepamu,při takhle vysokých horečkách i když jsme křeče neměli.No a ty zábali jsem dávala přes těch 39,ta horečka vyskakovala hrozně rychle,takže po 3 hodkách sirup nebo čípek a zábal nebo vana,aby to kleslo co nejdřív,budu na vás moo cmyslet at jste brzy fit,chudinka malý

In reply to by Zdenda3

Já doufám, že se ten zánět nevrátil :( to mě Zdeni nestraš. Zase si myslím, že by plakal nebo by nepil, ale on je naprosto v pohodě :? Teď jsem ho vykoupala a byl v 7. nebi (koupání miluje). Pokud bude mít teplotu i zítra tak určitě jedu k dr i s močí, ale tu nám kontrolovala před týdnem a dobrý. Zábaly si dát nenechá, tak ho kdyžtak ještě jednou vykoupu, ale teď máme "jen" 38,1. Já bych diazepam taky radši dala, ale byl rok prošlý, tak jsem ho vyhodila. děkuju :a:

In reply to by svetla82

samozřejmě vám to nepřeju,mě teda Sonulka čurala normálně,tak uvidíš zítra, třeba to bude ta 6 nemoc nebo nepřišly jste do styku s neštovicema,dost prý ted řádí,holky u nic měli taky nejdřív horečky

In reply to by Zdenda3

tak teda budu vypadat jako blbec, ale já bych neštovice asi ani nepoznala. to jsou takový pupínky viď? teď při koupání jsem si ničeho nevšimla, malej tady řádí jak černá ruka, leze tady, leze tamhle, tak uvidíme. akorát nějak nemá chuť k jídlu, ale to bych s horečkou asi taky neměla. zítra písnu, jak jsme na tom

Prosim Te, diazepam opravdu raději ne. :( Tak jak píše maminka podemnou, je to stejně zastarale jako zábaly. Diazepam jen an febrilní křeče a měl by ho přímo indikovat lékař. Nejlepší na schlazení teploty nad 39 je krátká rychlá vlažná sprcha. Větrat místnost, zbytečne nebalit do tepleho oblečení, hodně pít.
Jinak takhle to začalo u nás (taky 9 mesícu) - teplota přes 38, žádna rýma, kašel, nic...a vyklubala se z toho šesta nemoc. Ale taky to mužou být zoubky, u tech by ale do druheho dne vysoká teplota měla zkončit.

klidně už srazej zabaly a nebo ho okoupej ve vlazne vode...jinak diazepam uz se dle nove (staré :00:)vyhlasky nedava,jen kdyby ty febrilni krece uz nekdy prodelal,takze takove svinstvo do neho radeji necpi.

Ahoj, teplotu klidně zkus srazit zábaly předloktí a kotníků. Máš doma diazepam? Nevím, jak se dávkuje, ale při tak vysoké horčce by se měl dát, aby se předešlo křečím. Střídej dál sirupy a snad teplůtka brzy klesne. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky