holky je normální, že můj 15měs.kluk,papriku,jablko,rajče,jen přežvykuje a nespolkne?

12.02.2011

chci naučit svýho klučíka 15měs.aby papkal syrovou papriku, jablíčko na měsíčky, rajče. Do pusy si vezme, okousne si kus a cumhlá ho v puse klidně 2hodiny a nespolkne, nakonec mu to musim vyndat z pusinky, protože si při tom žvejkání třeba hraje a jednou se mi tak zakuckal, že to vdechnul a kašlal o život, no a já vždycky když to zkouším znova, tak mám šílenej strach.Nevím, všude čtu od jiných maminek, jak jim děti papkaj všechno už tvrdé a syrové, asi jim to nabízeli brzy. Já začínám s tvrdým ovocem až teď a nedaří se, no snad se to jednou podá..a nebude se z toho dusit...jaké jsou Vaše zkušenosti? Díky

Kliknutím vložíte smajlíky:

asi mu vadí ty slupky...natka taky zlobí poslední dobou je jí 18 měsíců...dřív to jedla normálně..dneska sem ji dala podlouhý době syrovou papriku, žmoulala v puse a pak plivala, to samé s jablkem, dřív ho snědla klidně i se slupkou ted to plive...

Pamatuju si, že třeba ještě v 6ti letech sem nedokázala spolknout slupky od jabka a tak, takže mi je máma vždycky vykrajovala :-)

Malá má v březnu 4 roky a zeleninu mi nechce jíst vůbec, teda sem tam nějaký ten salát z čínského zelí sní a ovoce pouze pomeranč a jablko. Jinak nic prostě to nesní a když jí to nutím , tak je kravál. Tak si myslím, že je to normální. Některé děti to tak maj.

In reply to by Brázdilová

ahojky a jak ti jedla to jablíčko, dávala jsi jí ho celý nebo na měsíčky do ruky a pokud si jí ho dávala na ty měsíčky a do ruky, tak zhruba od kolika měsíců? Díky, jde mi o to že se bojím, jak si kousne velkej kus, tak aby ho nevdechnul a nerozkouše ho a cumlá ho dlouho v puse..

jo ještě jsem zapomněla uvést, že samozřejmě u rajčátka vysaje štávičku ale ten zbytek už nespolkne.Jinak jí normálně chleba, nic mu nemixuju. Jablíčko taky papá, když mu ho dám z ruky aby ukusoval do kola, ale jakmile si vezme sám měsíček jablka, ty tvrdé vetší kusy, nerozkouše a žmoulá je v puse..:)

In reply to by Monnica

Nám je 26 měsíců a malá mi nechce jíst jak ovoce tak zeleninu. Jediný do čeho si kousne je paprika a jablko a jak ty píšeš to požvýká a vyplivne. Jsem bezradná, protože nic z ovoce a zeleniny jíst nechce.

In reply to by čiki

a můžu se zeptat, od kdy jste začali zkoušet třeba tu papriku?Mě třeba jí nastrouhané jablíčko s mrkví a nebo dušenou papriku, nebo když má polívku s kusama mrkve, tak to klidně spolkne, ale jakmile je to tvrdčí syrové konzistence, tak nechce polikat. Pamatuju, jak mi doktorka řekla, že dítě do 3 let vůbec tvrdý kousky nemusí a naopak je to ještě nebezpečné z důvodu vdechnutí a dušení, nojo ale jinde zase slyším a čtu, že se to dítě potřebuje naučit drtit i bez zubů, že to tak jedině zvládne..

In reply to by Monnica

MI to máme s jídle docela blbý malá neni vůbec žravá a do všeho jí musim nutit. Takže tak nějak od roka ji dávam téměř vše. Třeba když jsem měla na talíři kousek papriky tak ona mi ji vzala, já jí to taky dávat nechtěla , ale ona mi to ukradla a kousala si a tak to bylo se vším. Ona totiž nejraději jí z mého talíře, ptože má pocit, že to co dostane na svůj je asi horší.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka